Strona

Porady taktyczne

loswariatos Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.01.2012 14:00    #331
Na liście zmian 12.1.1 jest
"- Fixed defensive line pushing up on goal kick leaving team vulnerable to header back over their heads for forward to run onto"
Szczerze powiem, że mi się rzadko zdarza stracić bramkę z takiej sytuacji. Bardziej irytujące dla mnie jest niezrozumiałe zatrzymanie się skrzydłowego przy linii końcowej i robienie kółeczek po minięciu przeciwnika zamiast dośrodkowania lub zagrania przed pole karne.
Z FM jak z dziewczyną: jest wkurzająca i czasami nie da się jej zrozumieć, ale cały czas do niej ciągnie ;)
meglio fascista che frocio

gg2pac Partyzant

0
07.01.2012 10:52    #332
Mam pytanie- Gram PSG i zastosowałem taktykę 1-4-1-2-2-1. W każdym meczu posiadanie mam około 65% ale mecze wygrywam 1-0 albo remisuje 0-0. Czy jest jakieś rozwiązanie aby skuteczność była większa i żeby stwarzali więcej okazji ?

zollw Partyzant

0
10.01.2012 14:33    #333
Mam prośbę o taktyk do Liverpool'u na pierwszy sezon :)
podstawowa na chwilę obecną to:
BR
OL-----OS------OS------OP
DP
PŚ-------PŚ
SN-----------------------S
N
a role to:
Boczni obrońcy jako wysunięci ze wsparciem
Środkowi obrońcy, obrona
Defensywny pomocnik z rolą rygiel defensywy,defensywa
Pomocnicy środkowi, wsparcie
Schodzący napastnik, atak
Skrzydłowy, atak
Napastnik jako lis pola karnego .
Poszukuje jakiejś innej taktyki która się sprawdzi ponieważ ta mi się nie bardzo podoba a nie mam pomysłów jaką grać w angielskiej lidze :D

Kuros Partyzant

0
10.01.2012 19:34    #334
zollw
to ustawienie najlepiej oddaje skład Liverpoolu, mają wielu napastników ( zresztą dobrych). Ogólnie jest to bardzo dobra formacja jeszcze zależy jak ją rozstawisz, ale polecam dodatkowo przy tej formacji sprzedaż Downinga, jest zbędny ale wartościowy

Valdi91 Młody aktywista

0
10.01.2012 23:54    #335
Witam serdecznie.

Moim pytaniem jest iloma taktykami grać, by uzyskać optymalne wyniki? Niektórzy radzili mi, by rotować taktykami, tak też robiłem, u siebie ofensywa, wyjazdy kontra, przy zadowalających wynikach defensywa. Jednak u mnie się to nie sprawdza, nadal mam bardzo marne wyniki jak na klasy klubów, którymi grałem. Grając Tottenham'em miałem uważam, że dobrą taktykę, bo pozwoliła mi zająć 3. miejsce w lidze. Jednak później (pod koniec 1. sezonu i cały późniejszy czas) chłopaki taktyką, którą jechali Chelsea czy Man U nie potrafili wygrać z Boltonem, Leicester czy Cardiff. Same zaskakujące remisy i rozczarowujące porażki z ligowymi słabiakami, bardzo często na własnym podwórku. Z kolei testerzy taktyk z tego co piszą, ustawiają daną taktykę, wybierają skład i symulują cały sezon idąc na urlop, i na podstawie osiągniętych wyników oceniają siłę taktyki, co za tym idzie klub gra cały sezon 1 taktyką. Proszę o radę, ponieważ moja taktyka straciła swój blask z początku 1. sezonu, zwolnili mnie przez to z Tottenham'u, a teraz w Leeds nie jest nic lepiej. Dodam tylko, że takie sprawy jak morale czy trening są u mnie bardzo rzetelnie kontrolowane i cały czas utrzymywane na wysokim poziomie (znakomite morale mimo rozczarowujących wyników, o trening i sztab szkoleniowy również dbam, cały czas sukcesywnie go wzmacniając).

kicks Partyzant

0
11.01.2012 00:34    #336
[quote=Valdi91]Witam serdecznie.

Moim pytaniem jest iloma taktykami grać, by uzyskać optymalne wyniki? Niektórzy radzili mi, by rotować taktykami, tak też robiłem, u siebie ofensywa, wyjazdy kontra, przy zadowalających wynikach defensywa. Jednak u mnie się to nie sprawdza, nadal mam bardzo marne wyniki jak na klasy klubów, którymi grałem. Grając Tottenham'em miałem uważam, że dobrą taktykę, bo pozwoliła mi zająć 3. miejsce w lidze. Jednak później (pod koniec 1. sezonu i cały późniejszy czas) chłopaki taktyką, którą jechali Chelsea czy Man U nie potrafili wygrać z Boltonem, Leicester czy Cardiff. Same zaskakujące remisy i rozczarowujące porażki z ligowymi słabiakami, bardzo często na własnym podwórku. Z kolei testerzy taktyk z tego co piszą, ustawiają daną taktykę, wybierają skład i symulują cały sezon idąc na urlop, i na podstawie osiągniętych wyników oceniają siłę taktyki, co za tym idzie klub gra cały sezon 1 taktyką. Proszę o radę, ponieważ moja taktyka straciła swój blask z początku 1. sezonu, zwolnili mnie przez to z Tottenham'u, a teraz w Leeds nie jest nic lepiej. Dodam tylko, że takie sprawy jak morale czy trening są u mnie bardzo rzetelnie kontrolowane i cały czas utrzymywane na wysokim poziomie (znakomite morale mimo rozczarowujących wyników, o trening i sztab szkoleniowy również dbam, cały czas sukcesywnie go wzmacniając).[/quote]

Pewnie Cię zawiodę ale nie da się ciągle wygrywać.Dla przykładu, gram z kumplem multiplayer ja Arsenalem on Tottenhamem, w pierwszym sezonie byłem 4 + 1/4 LM później byłem 1 :) oraz finał LM (przegrany niestety) / w kolejnym sezonie w lidze miejsce 5. oraz wygrana LM.

Nie licz na szybkie sukcesy, buduj swoją potęgę..

Zawsze ustawiam 3 taktyki, przy czym dwie takie same ale z innymi poleceniami dla drużyny. W jednej wersji bardziej ofensywnie, w drugiej defensywnie. i trzecie którą lubię mieć a z reguły jej nie używam.

Życzę sukcesów.

Valdi91 Młody aktywista

0
11.01.2012 00:42    #337
Nie chodzi mi, że chciałbym cały czas wygrywać, ale 11 miejsce Tottenham'em, gdzie wcześniej byłem 3 raczej nie jest zadowalające. Dostanę pod dupie od Man U, City, Chelsea itd na wyjeździe, ok, przeżyję, ale nie wiem czemu dostaję z Cardiff, Leicester, W.B.A czy Boltonem u siebie, i to nieraz po 3:0... Irytują mnie takie wyniki, szczególnie, że dostając 3:0 u sobie od Blackburn następny mecz z Man U potrafią wygrać 2:0 na Old Trafford, więc coś jest nie tak... Za Man U jest tyle samo punktów co za Blackburn, więc jakoś się nie podniecam takim zwycięstwem, bo następny mecz u siebie i tak przegram/ na farcie zremisuję, gdzie w zeszłym sezonie miałem serię 26 meczy bez porażki i 12 ligowych zwycięstw z rzędu, a teraz? 6 meczów bez porażki i 2 zwycięstwa pod rząd to wszystko, na co stać mój zespół.

jojko Partyzant

0
19.01.2012 17:20    #338
szukam taktyki pod juventus. jakies propozycje jak poustawiac i jakie zmiany porobic w indywidualnych instrukcjach zawodnikow?

JaroTheMaster Partyzant

0
20.01.2012 17:43    #339
del

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.01.2012 o godz. 11:36

Valdi91 Młody aktywista

0
21.01.2012 10:16    #340
[quote=JaroTheMaster]Witam. Jaką taktykę byście polecili do Evertoni w FMie 12? Zakupiłem na atak Kadleca i wypożyczyłem Khoume Babacara, a reszta bez zmian ;x[/quote]

Ja w Evertonie grałem 4-4-2 Asymmetric, z tym, że przesunąłem ofensywnego pomocnika na atak przypisując mu rolę cofniętego napastnika. Zająłem tą taktyką 3 miejsce, więc mogę ją polecić.

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.