Strona

Porady taktyczne

Zagłębiak Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.02.2012 12:16    #361
Chłopaki nie zrozumieliście mojego pytania! Wiem gdzie kliknąć, żeby ustawić rozgrywającego, wiem co to oznacza dla drużyny jeśli zdecyduję się na niego grać, wiem co od niego oczekiwać, a nie wiem jedynie KTO NIM BĘDZIE w taktyce klasycznej, gdyż w przeciwieństwie do tej nowej taktyki, nie ma tam możliwości wybrania piłkarza który ma być tym rozgrywającym. Dlatego jeszcze raz zadam pytanie, czy jeśli wybiorę tę opcję 'Graj na rozgrywającego' w taktyce KLASYCZNEJ, to czy rozgrywający będzie wybrany automatycznie? czy w jakiś sposób jednak to ja mogę wybrać, kto ma nim być?

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.02.2012 12:24    #362
Uważam, że jedną z najlepszych taktyk do Fm-a 2010-2012 jest 4-3-1-2. Natrafiłem na nią przez przypadek grając Genoą przeciwko Fiorentinie. Dziwiłem się, że z taką łatwością stwarzają sobie sytuację podbramkowe i w ogóle lepiej wyglądają optycznie. Zobaczyłem jakim grają ustawieniem, okazało się, że 4-3(MC)-1(AMC) - 2 (FC). Ustawiłem taką taktykę i rzeczywiste problemy miałem/mam tylko z drużynami, które grają takim samym zestawieniem lub 4-2-3-1, gdzie gra tych drużyn, tak jak u mnie, opiera się na zdominowaniu środka pola, ale to jest logiczne nawet w prawdziwym futbolu, iż jeśli rywal gra środkiem pola, a my jako drużyna preferujemy podobne ustawienie to jedna lokomotywa będzie wjeżdżać w drugą.

Powiem tak, ja swojej taktyki nie zmieniam w ogóle. To ja ustalam warunki gry, a nie rywal. Nie dostosowuję się do niego, a oni do mnie. Oczywiście, czasami coś wpadnie mi do głowy, co pomaga usprawnić taktykę, ale są to kosmetyczne zmiany, które i tak zachodzą nie częściej niż na 2-3 sezony, a z uwagi na to, że mam coraz mniej czasu na grę, to tych zmian nie robię praktycznie w ogóle.

HALA MADRID Partyzant

0
10.02.2012 12:11    #363
Jak ustawić Reprezentacje Hiszpanii jestem jej managerem i grając w Euro które już za mną wygrałem je ale wszystkie mecze miały podobny przebieg poza meczami z Niemcami w fazie grupowej(1:1) Polską w półfinale(2:4 przegrywałem 2:0 w pierwszej połowie) i Francją w finale (0:3) wygrałem turniej ale wszystkie mecze to 2:0 jak ustawić ich aby dokonywali "rzezi niewiniątek" jak w meczu z Polską (6:0) próbowałem taktyki Barcelony i Realu ale nie są to porywające mecze w ich wykonaniu HELP

Valdi91 Młody aktywista

0
10.02.2012 14:18    #364
Poziom reprezentacyjny to nie to samo co piłka ligowa. Stajesz naprzeciw najlepszych zawodników z poszczególnych krajów, więc nierealne jest wygrywać każdy mecz 6:0. Ja na Twoim miejscu cieszyłbym się jak gwizdek, gdyby mój zespół pokonał Francję czy Niemców przewagą 3 bramek, o wygraniu EURO nie wspomnę. W takiej Bracelonie czy Realu możesz strzelać po 3-4 bramki na mecz w rozgrywkach ligowych, ale piłka reprezentacyjna to zupełnie inny poziom.

HALA MADRID Partyzant

0
10.02.2012 14:28    #365
Okej ale w sparingu przed Euro zremisowałem z Polską 2:2 no to chyba nie jest normalne możę i masz racje ale to Hiszpania od nich się wymaga

baszczu17 Partyzant

0
10.02.2012 19:25    #366
Poradzi mi ktoś jak ustawić Cavaniego by strzelał po 30 goli w sezonie?
Strzela mi max 10-15goli

Cinek1013 Partyzant

0
10.02.2012 19:41    #367
Jak ustawiac Aston Villę na mecze wyjazdowe ?
Z reguły u siebie niemam żadnych problemów ale na wyjeździe trace głupio punkty i o mistrzostwie kolejny raz moge pomarzyc :)
Gdyby brac pod uwage tylko mecze na własnym stadionie to byłbym mistrzem Angli ^^
Z góry dzięki za pomoc, gram 4-3-1-2 z trójką środkowych pomocników i jednym ofensywnym środkowym.

Liberatus1989 Partyzant

0
11.02.2012 22:15    #368
Witam
Mam zamiar grać taktyką 4-2-4 w Hoffenheim z ofensywnym nastawieniem, podaniami bardziej bezpośrednimi, szeroko oraz szybkim tempem. I mam problem: czy opłaca się grać na rozgrywającego w tej taktyce, którą podałem? A i jeszcze jedno: jeżeli w poleceniach drużynowych zaznaczę grę na rozgrywającego i odgrywającego czy będzie to się wzajemnie wykluczać? Jestem początkujący i bardzo proszę o pomoc :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.02.2012 o godz. 22:16

Valdi91 Młody aktywista

0
12.02.2012 01:10    #369
[quote=Cinek1013]Jak ustawiac Aston Villę na mecze wyjazdowe ?
Z reguły u siebie niemam żadnych problemów ale na wyjeździe trace głupio punkty i o mistrzostwie kolejny raz moge pomarzyc :)
Gdyby brac pod uwage tylko mecze na własnym stadionie to byłbym mistrzem Angli ^^
Z góry dzięki za pomoc, gram 4-3-1-2 z trójką środkowych pomocników i jednym ofensywnym środkowym.[/quote]

Ja bym spróbował grę z kontry na wyjazdach, a w tym ustawieniu (również tylko na wyjazdy) przerzuciłbym OPŚ na DP, który jest bardzo ważnym zawodnikiem jeśli chodzi o kontratak, bo rozbija ataki przeciwnika i wyprowadza piłkę do kolegów. Czyli dopilnuj, by nie był to pierwszy lepszy DP z Twojego teamu, a jakiś solidny fachowiec.

baru94 Partyzant

0
12.02.2012 10:43    #370
Witam, mam pewien problem. Gram Arsenalem już 4 sezon, gram ustawieniem 4-5-1 z DP, gram bardzo ofensywnie i stwarzam sobie dużo okazji bramkowych ( średnio 3-4 okazje stuprocentowe na mecz ) ale zawodnicy ich nie wykorzystują. Proszę poradźcie może coś zmienić w taktyce, może zrobić całkiem nową taktykę?

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution