Strona

Porady taktyczne

Cookies Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.02.2012 16:54    #371
Zacząłem grę Arsenal i w związku z tym mam pytanie jak ustawić drużynę jakie dać jej nastawienie, szerokość gry itd. aby grała tak jak ten prawdziwy ARSENAL czyli wiele podań, długie utrzymywanie się przy piłce widowiskowość i SKUTECZNOŚĆ.
Czy jest w ogóle taka taktyka w tej wersji FM? Prosił bym o szczegółową analizę i kompletna radę.

Pozdrawiam i życzę miłej gry.

Liberatus1989 Partyzant

0
12.02.2012 17:02    #372
Ponawiam:
Mam zamiar grać taktyką 4-2-4 w Hoffenheim z ofensywnym nastawieniem, podaniami bardziej bezpośrednimi, szeroko oraz szybkim tempem. I mam problem: czy opłaca się grać na rozgrywającego w tej taktyce, którą podałem? A i jeszcze jedno: jeżeli w poleceniach drużynowych zaznaczę grę na rozgrywającego i odgrywającego czy będzie to się wzajemnie wykluczać? Jestem początkujący i bardzo proszę o pomoc :)

kajn Partyzant

0
13.02.2012 10:08    #373
Kupiłem Kweuke do Leeds i jego nominalna rola to defensywny napastnik. Czy warto go tak ustawiać i jak najlepiej ustawić jego partnera (z biedy w kasie drugim najlepszym napadziorem jest McCormack ): )

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.02.2012 o godz. 11:10

BarCampion Partyzant

0
13.02.2012 19:52    #374
Jak ustawić Barcę i jaką wyjściową jedynastkę.

Valdes, Alves, Pique, Puyol, Hummels, Bale, Xavi, Iniesta, Fabregas, Busquets, Mascherano, David Silva,Thiago, Messi, Aguero, Sanchez, Villa, Pedro.

Warunek to Messi na szpicy.

gedzior Partyzant

0
15.02.2012 23:47    #375
witam,
jaką taktyke polecacie dla bydgoskiego Zawiszy? myślałem o ofensywnych skrzydłowych i wysuniętym napastniku, jednak nie wiem jak ułożyć środek. FM12
"Strzeż się swych pierwszych odruchów – zwykle są szlachetne."
Talleyrand

pieter453 Partyzant

0
18.02.2012 16:31    #376
mam wielki problem w moim trzecim sezonie z Blackburn Rovers. w 2 poprzednich sezonach zajmowałem 8 miejsce na koniec rozgrywek, a teraz mamy 21 kolejke i grzeje tyłek na 13 miejscu ze stratą 4 pkt do miejsca 12. moi zawodnicy grają kompletne zero.bramkarza mam dobrego, broni co się da ale wiadomo, że wszystkiego nie wyciągnie. środkowi obrońcy mają dobre umiejętności, ale grają strasznie - większość bramek tracę właśnie przez nich, nie mogących sobie poradzic z szybkimi napastnikami. kolejnym problemem jest atak - dwójka napastników, którzy w zeszłym sezonie strzelali po 10-15 bramek w lidze każdy, teraz nie mogą sobie poradzić w sytuacjach 1vs1 albo przy 100% szansach na bramkę. wygrywam z ogórami, dostaje w tyłek od zespołów z góry i środka tabeli. ustawie zespół ofensywnie - zostaje skontrowany, defensywnie - nie moge przejąć inicjatywy i mój zespół zachowuje sie jakby prosił o najniższy wymiar kary. stoją i patrzą jak przeciwnik klepie piękne akcje. kompletnie nie mam już pomysłu, jak zdobywać punkty ze średniakami, i jak bronić się przed natarciem/ukraść punkty takim zespołom jak Arsenal, City, Chelsea, United.
pomóżcie!
FM 2008 8.0.2

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.02.2012 o godz. 16:32

damic Partyzant

0
18.02.2012 16:53    #377
Ja gram taktyką pokazaną w screenie, ale tracę bramki po akcjach rywali rozgrywanych skrzydłem, jak temu zaradzić?
FM 09
PS.Nie chcę rezygnować ze skrzydłowych.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 18.02.2012 o godz. 17:39

wikthor Partyzant

0
19.02.2012 16:24    #378
Witam! Gram w FM2012, Blackpool. Mam problem i potrzebuje pomocy kogoś kto rozwiązał taki problem lub wie jak to zrobić. Jak wspomniałem gram Blackpool, 4-1-2-1-2(jak to wygląda jest w linku), atak środkiem, bo tu mam naprawdę dobrych zawodników. Cisnę przeciwników, posiadanie piłki ok. 60%, utrzymuję się przy piłce, prostopadłe podanie, napastnik wychodzi sam na sam i......... nie ma bramki. Rekord z ostatniego meczu to 7 niewykorzystanych sytuacji sam na sam z bramkarzem :O, 2 konterki i przegrywam 2:1. Dlaczego? Wiem że nie wszyscy są urodzonymi snajperami, ale 7 sam na sam i nic?
Jeszcze drugi problem dlaczego moi zawodnicy po 60 minutach sa już bardzo wyczepani? Wynika to z ich predyspozycji czy ja popełniam jakiś błąd?(polecenia dla drużyny w linku)

http://img52(...)tyka.png

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 19.02.2012 o godz. 19:06

kajn Partyzant

0
20.02.2012 10:35    #379
Ja bym skrócił podania, przy bezpośrednich wykluczasz troche ten swój silny środek. I mogę się mylić ale ustawienie szerokiej gry przy grze bez skrzydeł to głupota i chyba tu leży problem ze zmęczeniem (Twoi gracze muszą biegać jak szaleni od linii do linii).
No i wyeliminowałbym grę z kontrataku - masz taktyką do panowania w środku pola a nie do liczenia na szybkie kontry.

Wąska gra - krótkie podania i bez kontr - ustaw tak na 2-3 mecze i zobacz czy pomożę.

I skoro masz OP z WR i ŚP z WR to nie rób tak. Ja bym tak nie robił. Ustaw OP rolę zwykłego OP. W ogóle za dużo masz tych rozgrywających, to Ci nie pomoże w rozgrywaniu piłki a bardziej utrudni. Z DP zrób zwykłego DP z OP zwykłego OP a ŚP niech sobie rozgrywa.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 20.02.2012 o godz. 10:38

chromek93 Partyzant

0
20.02.2012 19:56    #380
Siema ! .. Mam pytanko ,otóż gram Łódzkim Widzewem nawet nieźle to wygląda 5 miejsce ,ale ostatnio moja gra po świetnym początku sezonu wygląda katastrofalnie najpierw przyszła porażka z z Lechem 4:1 ,potem dwa zwycięstwa i znowu najpierw Zagłębie pocisnęło ze mną 4:0 ,potem Legia 4:2 i na koniec rundy porażka ze Śląskiem Wrocław 5:0 ta gra się w ogóle nie układała tak jak z początku sezonu .W przerwie zimowej rozegrałem już dwa sparingi z Kapfenberg SV 0:0 a następnie wygrana 4:3 z Piastem Gliwice i tu znowu tracę dużą ilość bramek ,gram ustawieniem 4-4-2 z OPŚ i DPŚ ,gram w składzie :
BR:Mielcarz
PO:Broź
ŚO:Madera ,Bieniuk (Shilla)
LO:Dudu Paraiba
DPŚ:Panka (Bandrowski)
PP:Zigajevs
LP:Ostrowski
OPŚ:Igor Alves (Riski)
N: Grzelczak (Oziębała) ,Kezman
Wiem może składem nie szaleję ale finanse nie pozwalają na zbyt dużo .I tutaj moje pytanie na 17 Kolejek ligowych straciłem aż 34 bramki co mogę zmienić by tak nie było ? ,bym grał skutecznie w obronie bo z atakiem problemu nie ma bo zdobyłem 39 goli .

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.