Strona

Porady taktyczne

Azi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.02.2012 18:07    #2
[quote=Glosario]profil Ganso:
http://zapod(...)png.html[/quote]

strzały z dystansu na średnio; atak z piłką może być często, podobnie dośrodkowania i ważne żeby częściej wychodził na wolne polec. Zmniejsz mu zadania defensywne (gra przy przeciwniku pole karne/własna połowa - popróbuj na jakim ustawieniu będzie miał lepiej; odbiór delikatny mu nie zawadzi, choć norma też w zasadzie może zostać). Zobacz statystyki podań z ostatnich spotkań - jeżeli odbiega ilościowo od innych graczy to ustaw go na rozgrywającego. GRa szeroko - wyjście na wolne pole (powinno pomóc). Spróbuj też ustawić ataki środkiem boiska.

Daj znać czy pomogło - problem może wynikać z ustawienia innych zawodników (na przykład często musi kogoś asekurować - nie zdziwiłbym się jeżeli to byłby AML) możesz wtedy zamienić go miejscami z drugim MC (tylko temu drugiemu ustaw atak z głębi pola na rzadko).

To trochę nienormalne ale ja często w słabszych klubach wystawiam AMC i daje mu... odrywającego. Podania oczywiście do nogi. Czasem przynosi to pozytywny skutek, ale nie mam pojęcia jak się sprawdzi w przypadku MC (nigdy nie próbowałem) przy takiej taktyce - faktem jest że zawodnik dostaje wtedy więcej piłek, a o to nam przecież chodzi.

kolejna edyta mówi że jeżeli zawodnik ma ustawione "szukaj gry" to wszystkie suwaki i tak nie mają znaczenia bo gracz ma pełną swobodę decyzji. Tyle że to tylko teoria bo nigdzie nie znalazłem potwierdzenia co dokładnie daje "szukaj gry" :/

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 28.02.2012 o godz. 18:38

Smiglo Partyzant

0
28.02.2012 20:18    #3
Czekają mnie trudne mecze w Serie A. Gram Fiorentiną. Taktyka to 4-1-5 w tym 2 skrzydłowych i 3 w ataku, lub 4-3-3 bez skrzydeł. Jednak z Milanem/Interem/Juve/Napoli etc. tak nie zagram. Myślałem nad busem :D Chciałbym tracić z nimi jak najmniej punktów, gdyż zawsze jak gram to pod koniec sezonu gubie punkty z jakimiś beniaminkami. Aktualnymi taktykami niszczyłem Genue, Parme i kilku pretendentów do spadku po 3:0, 4:0.

Wariant 1
Wyjśc aktualną max ofensywną taktyką i strzelić jako 1 gola a potem full defensywe gnieść, jeśli stracę 1 to lecę wtedy na maxa polecenia ofensywne i staram się odrobić lub przegrać wtedy wysoko, co mi nie przeszkadza 1:0 czy 5:0.

Wariant 2

Wyjść "busem" z kontrami i grą na czas i liczyć na farta lub grać na 0:0

Pomóżcie, bo boję się, że nie wejde do LM :D

1 sezon Fiorentina

Valdi91 Młody aktywista

0
28.02.2012 21:29    #4
Ja polecam grę z kontry. W Legii jak ustawiałem kontrę to nawet taki Bolton czy Fulham nie były mi straszne. Oczywiście pomysł ze strzeleniem 1 czy najlepiej 2 bramek a potem cofniecie do obrony nie jest zły, ale masz pewność, że strzelisz tą bramkę jako pierwszy? Jeśli Twoje ataki będą nieudolne, to zespół takiej klasy jak wymieniony Inter skrzętnie to wykorzysta i co wtedy? Jeśli masz dobrą formę i jest duża szansa, że jesteś w stanie strzelić im bramkę na początku spotkania to spróbuj, ale kontra to kozacka rzecz, Legią prawie wygrałem z Liverpool'em na Anfield, prowadziłem 1:0, sędzia doliczył 3 min i w tej nieszczęsnej 93. strzelili mi na 1:1, ale sam fakt, gdzie Legia a gdzie L'pool. Różnica między Interem a Fiorentiną nie jest tak ogromna jak między Legią a Liverpool'em, więc myślę, że mądrze ustawiony kontratak powinien przynieść oczekiwane efekty. Kwestia również tego czy grasz na wyjeździe czy u siebie. Na wyjeździe ofensywa nie wchodzi w takim meczu w grę, tylko kontra. U siebie możesz spróbować zacząć ofensywnie, zobaczysz jak będzie szło. Ustaw wyświetlanie sytuacji rozszerzone bądź nawet cały mecz i oglądaj, jeśli będziesz przeważał to czekaj na bramkę, a jeśli będą grać niepewnie to nie ryzykuj i graj z kontry. Niemądrym również cofać się do obrony po 1 bramce. Co prawda Inter kiedyś grając Catenaccio wygrał większość meczy w sezonie właśnie 1:0, ale w FM to nie przejdzie. Rywale uwielbiają ładować bramy w końcówkach spotkania. Dlatego jeśli strzelisz na 1:0 to zostaw ofensywę i idź za ciosem, zobacz jak będzie im szło. Jeśli będą dążyli do zdobycia drugiej bramki to zostaw, a jeśli oddadzą pole przeciwnikowi podejmij stosowne kroki. Jak wypracujesz bezpieczną przewagę to w końcówce ich cofnij, daj im z poleceń 'grę piłką' czy 'chwila odpoczynku', również 'skrócenie pola gry' i 'agresywny odbiór piłki'. Możesz też 'cofnięcie do obrony'. No i obowiązkowo w poleceniach dla drużyny gra na czas na maksa w końcówce spotkania.

Glosario Partyzant

0
28.02.2012 21:53    #5
Zagrałem 11 meczy - rezultat 2 asysty( W tym jedna z rożnego), większość meczy zagrał na 6.9.
Nie pomogło. Zaznaczyłem tak jak mi poradziłeś, próbowałem zamienić go miejscami z drugim środkowym pomocnikiem, ale wtedy to już w ogóle nie dostawał piłek. Większość moich akcji przeprowadzają skrzydłowi, Rooney i drugi ŚP (Moussa Sissoko), a Ganso jest kompletnie niewidoczny :/

Azi Partyzant

0
28.02.2012 22:24    #6
[quote=Glosario]Zagrałem 11 meczy - rezultat 2 asysty( W tym jedna z rożnego), większość meczy zagrał na 6.9.
Nie pomogło. Zaznaczyłem tak jak mi poradziłeś, próbowałem zamienić go miejscami z drugim środkowym pomocnikiem, ale wtedy to już w ogóle nie dostawał piłek. Większość moich akcji przeprowadzają skrzydłowi, Rooney i drugi ŚP (Moussa Sissoko), a Ganso jest kompletnie niewidoczny :/[/quote]

Wrzuć na YT cały mecz (najlepiej kulki) jeżeli możesz i podeślij mi link.

Smiglo Partyzant

0
29.02.2012 15:31    #7
jeśli przez te kilka lat nic nie gra z takimi statystykami to go sprzedaj... Nie wkomponował się w drużynę. Kiedyś tak miałem z Lukaku w Dortmundzie. Fm 2k10. Totalny piach mi grał. Przeszedł do Arsenalu, w 1 składzie grał i po 1 sezonie miał 20 bramek. Tyle to u mnie w 3 sezonach nie strzelił. Aklimatyzacja może tutaj odgrywać główną rolę. Sprzedaj go za duży hajs i bierz Eriksena, Lucasa lub innych młodych rozgrywających.

mb15juve Partyzant

0
29.02.2012 15:56    #8
Jakas porada taktyczna? gram taktyka 4-4-2 (3 ŚP i 1 OPŚ) i nie wiem jakie role ustawic dla moich pilkarzy. Napastnicy to lis i odgrywajacy, OPŚ rola ofensywny pomocnik atak, a z środkowymi mam problem

Smiglo Partyzant

0
29.02.2012 17:53    #9
Ustaw ich tak jak poleca Ci scout z raportu lub w którym ustawieniu mają najlepsze statystyki. Jak masz słabego rywala to pobaw się ich rolami i wybierz najodpowiedniesze. Daj mi jeszcze nazwiska piłkarzy to może powiem co i jak

mb15juve Partyzant

0
29.02.2012 17:57    #10
Nazwiska nic nie powiedza bo to newgeny :) bede kombinowal

kris_nh Partyzant

0
02.03.2012 13:24    #11
AMERYKI NIE ODKRYJE ALE...

POLECAM taktyke z 1 napastnikiem, 2 skrzydlowymi (schodzacy napastnicy) z tym ze grajacy na prawej stronie z lepsza noga lewa oraz DMC jako RYGIEL Defensywy. Do tego dwoch MC i tradycyjnie 4 obroncow.

Dodam ze w USTAWIENIACH DRUZYNOWYCH polecam:

1. Wysunieta obrona ( polowa suwaka jakby) ( wszyscy obroncy musza miec szybkosc minimum 14-15 zeby to dzialalo)
2. Pulapki Ofsajdowe - TAK
3. Podania- krotkie
4. Szerokosc gry - normalnie ale ZMIENIE na SZEROKA chyba
5. Tempo - normalne ale w meczu czesto zmieniam na szybkie
6. Kontrataki- NIE
7.Filozofia - plynny
8.Strategia wyjsciowa - kontrola
9. Gra przy przeciwniku - pressing caly czas
10. Odbior agresywny

Rzuty rozne: na dlugi slupek, strzelam w sezonie minimum 10 bramek w lidze ZAWSZE i nie wazne czy pilka odchodzaca czy dochodzaca z rogu.

POLECAM GRE: wysunieta linia i lapaniem na ofsajdy.

Gram Fulham i w 1 sezonie bylem 4-ty, w 2 sesonie bylem mistrzem i w 3 sezonie bylem drugi ale zdobylem juz 3 razy puchar ligi oraz raz puchar angli. W lidze mistrzow odpadlem z Barcelona ale z grupy wyszedlem pewnie rozbijajac INTER i Sewille w grupie z latwoscia.

Schodzacy napastnicy maja ATAK a nie wsparcie i to sie sprawdza.
MC jeden jest ATAK a drugi MC ma wsparcie
BOCZNI OBRONCY - wsparcie

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution