Defensywna taktyka

qaz123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.12.2010, 20:36    Pytanie
Witam. Naszło mnie coś, żeby spróbować zagrać defensywną taktyką. Próbowałem w Chelsea, w Legii, jednak wyniki nie były zadawalające. Nigdzie nie potrafiłem zdominować rozgrywek. W większości porażki i remisy. Chciałem zagrać podobnie jak Chelsea za Mourinho. Odnosił ktoś sukcesy grając defensywnie w klubach typowanych na faworytów rozgrywek? Jakie były wasze ustawienia?

Zymon Partyzant

0
28.12.2010 03:35    #1
raczej defensywa nic nie osiagniszesz.Bo jak masz strzelac jak sie bronisz?oczywiscie mozesz grac z kontry ale jesli grasz ze slabeluszami to oni sami czekaja na ciebie (sami nie bede atakowac) natomiast lepsze zespoly moga swietnie sobie radzic w ataku pozycyjnym (barcelona) lub moga cie ze tak powiem stłamsić(niewiem czy takie slowo instnieje).Chodzi mi o to ze silniejsi moga wykozystywac kazda nadazajaca sie okazje(moga a nie musza).Ja bym ci radzil zrobic sobie 2 taktyki:
1.Ofensywna-dla meczy u siebie i ze slabszymi zespolami
2.Defensywna-do obrony,gdy bronisz wynik, oraz z mocnymi zespolami na wyjezdzie

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.12.2010 o godz. 03:36

był - będzie - jest zawsze IKS!

qaz123 Partyzant

0
28.12.2010 13:55    #2
Właśnie zauważyłem, że tak trudno wygrywać mecze. Chodzi mi o to, żeby nie dopuścić za bardzo rywala do sytuacji, a samemu mając dwie - trzy okazje wykorzystać je.

Zymon Partyzant

0
28.12.2010 14:06    #3
to napewno musiesz miec napastnika o wysokim wykonzeniucakcji,determinacji,koncetracji i wyboru(czy jakos tak)
był - będzie - jest zawsze IKS!

golex Partyzant

0
28.12.2010 16:00    #4
Już to gdzieś pisałem, ale napiszę jeszcze raz:
- daj wszystkim zawodnikom tą samą mentalność, najlepiej coś między defensywą, a normą
- daj wszystkim zawodnikom szukanie gry i przetrzymywanie piłki, oprócz bramkarzowi!
- i teraz zaczynając od ataku gra przy przeciwniku 20, skrzydłowi 18, środek pomocy 15, boczni obrońcy 12, obrońcy 10
- jeżeli chodzi o krycie ja zawsze gram strefowym i nie narzekam, zależy od graczy jakich posiadasz
- daj wszystkim zawodnikom nawet jak grasz ogórkami swoboda taktyczna nieograniczona na maksa przesuń suwak
- podania krótkie
- ustawienie najlepiej 4-4-2 ze schodzącymi napastnikami po bokach, ale również mogą być każde kombinacje ustawienia, ważne żeby mieć schodzących napastników
- i teraz ważna rzecz- szerokość wąska najlepiej na poziomie(3).
- tempo szybsze
-gra na czas (0)

Efekt? W każdym meczu posiadanie piłki między 60, a 80%! Przez co bramki bardzo rzadko tracimy po ataku pozycyjnym, a jedynie po kontrach, do których też rzadko dochodzi...

Te ustawienia kiedyś podpatrzyłem w FM09 i do dziś się sprawdzają...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.12.2010 o godz. 16:01

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.