Finanse

jordaneq Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.12.2010, 21:08    Pytanie
Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy kiedyś wyjde na prostą jeśli chodzi o finanse. Sytuacja jest następująca:
Gram w Somalii. Mój klub - Super Shell jest zadłużony w piz ekhm.. Jest rok 2012
Mam dwa długi :
1)550 tysięcy euro (pożyczka od prezesa), miesięczna spłata 3,4 tysiąca do 2030 roku
2)70 tysięcy euro (pożyczka z banku) miesięczna spłata 1,4 tysiąca do 2016 roku
Mój miesięczny bilans jest zawsze ujemny. Łącznie na spłaty kredytów wydaje miesięcznie niecałe 5 tysięcy euro. Do tego dochodzi 200 euro z podatków oraz 350 euro wynagrodzenia dla trenera i asystenta. Mialem swoja pensje ale przy propozycji nowego kontraktu poprosilem prezesa o pensje 0. Takze teraz bedzie o 250 euro wiecej. Jeśli chodzi o dochody to jedyny większy dochód przychodzi ze zbiorek funduszy. Bilety to tragedia, jeden kosztuje 0.30 euro a przychodzi ok 400 osob na mecz wiec marny zysk z biletów. Sponsoring roczny to 7 tysięcy. Nie wygrałem jeszcze ligi więc nie wiem jakie są nagrody za zwyciestwo, jednak Puchar Somalii jest płacony 1.4 tys euro czyli dokladnie tyle ile wynosi wysoka premia dla zawodnikow za triumf w pucharze. Somalijskie kluby nie grają w Lidze Mistrzów CAF.
Czy mam szansę w XXI wieku wyjść na prostą finansowo?

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
28.12.2010 22:09    #1
Cóż Somalia to IMO niezbyt dobre miejsce, żeby osiągać zyski :P
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.12.2010 22:10    #2
Może organizuj sparingi z dobrymi klubami. Domyślam się że oni raczej przyjechać nie będą chcieli, ale za sparingi wyjazdowe dostaje się honorarium dla zespołu, więc warto się zainteresować.
Może poproś o jakiś klub patronacki (jeżeli możesz).
Ciężko coś więcej poradzić, bo nie miałem jeszcze takiego doświadczenia.
Powodzenia w dążeniu do celu :)

jordaneq Młody aktywista

0
28.12.2010 22:12    #3
To prawda ale chciałem zrobić imperium jakie zrobiłem kiedyś na Wyspach Salomona. Doprowadziłem do profesjonalizacji klubu, miałem 5 mln euro na koncie, dochodziłem do półfinałów Klubowych Mistrzostw Świata :)
W Somalii liczyłem na podobne, jednak zawiodłem się ponieważ Somalijskie kluby nie grają w kontynentalnym pucharze, ponadto z 600 tysiącami długu to nic nie zrobie :/ Pozostaje się przenieść gdzieś do Beninu czy Erytrei :(

dobry.adam Partyzant

0
28.12.2010 22:21    #4
Sparingi to dobry pomysł. Zresztą - zakładając, że z każdym kolejnym trofeum reputacja ligi urośnie, to powinny też zwiększyć się nagrody finansowe. I trochę wróżę z fusów, ale stawiam, że przed 2099 rokiem wyjdziesz na plus. ;)

jordaneq Młody aktywista

0
28.12.2010 22:28    #5
Najlepsze jest to że moim prezesem jest Dieter Hoeneß, brat Uliego z Bayernu, a sam Dieter jest w Hercie o ile dobrze pamiętam a skąpi te 700 tysięcy euro na perspektywiczny klub z Somalii ;)
Być może do tego 2100 roku trafi mi się total mega talent i jakaś Barca czy inna Odra Wodzisław go kupi :) Kto wie..
Mecze odbywają się co ok 20 dni takze moge robic w miedzyczasie turnieje czy ligi towarzyskie i moze choc tysiac sie zarobi, zobaczymy jak to wyjdzie.

EDIT: Czy idzie zmienić w jakimś edytorze (ale tak żeby nie trzeba było zacząć gry od nowa) żeby mistrz Somalii grał w Lidze Mistrzów Afryki?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.12.2010 o godz. 22:55

krolik12345 Partyzant

0
29.12.2010 18:19    #6
Mogę się spytać, skąd wziąłeś ligę somalijską? Wie ktoś może, skąd ściągnąc inne afrykańskie ligi (ciekawi mnie, jak wyglądają ligi afrykańskie, ale RPA mam już dosyć)? Np Ghana lub Kamerun

jordaneq Młody aktywista

0
29.12.2010 19:51    #7
FilePlanet - tam masz African Leagues vol 1, vol 2 i vol 3 chyba.
Czy odpowie mi ktoś na pytanie?

Czy idzie zmienić w jakimś edytorze (ale tak żeby nie trzeba było zacząć gry od nowa) żeby mistrz Somalii grał w Lidze Mistrzów Afryki?

Slayer Warszawa Partyzant

0
29.12.2010 19:56    #8
Nie da się, musisz to zrobić w edytorze i przed rozpoczęciem rozgrywki wybierasz bazę, która zaaktualizowałeś, Więc się NIE DA

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.