Nie rozumiem łatki 11.2.1. Jak grać, żeby nie zdominować rywali?

Guezmir Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.12.2010, 22:41    Pytanie
Na łatce 11.1.1 było zbyt łatwo, ale w sumie fajnie. Skrzydła chodziły aż miło, akcje były bardzo dynamiczne, a grajki pod bramką skuteczne. Fajnie się oglądało te mecze.

Zagrałem kilka meczów na 11.2.1 i moja drużyna strasznie się męczy. I mnie męczy oglądanie powolnego i bezsensownego klepania w środku pola. Macie jakieś wnioski, którymi możecie się ze mną podzielić?

Jak grać na 11.2.1, żeby kontra była kontrą, a gra długa piłką i szybkim tempem była tym czym być powinna?

Nie chce grać nudnej piłki, powolnego klepania krótko i po ziemii.
Problem w tym jak ustawić zespół, żeby grał... niedokładnie i chaotycznie. Słaby zespół. Na przykład Arka Gdynia.

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 02.01.2011, 01:25

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

0
02.01.2011 00:03    #20
Pierwszy mecz o punkty taktyką opartą na tym co pisał Guz:
- płynna filzofia
- kontratak
- długie, bezpośrednie podania
- szybkie tempo.
I co?

69% procent posiadanie, 85% celnych podań. Tak chyba być nie powinno.
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

Guezmir Młody aktywista

0
02.01.2011 00:42    #21
[quote=Kolazontha]Pierwszy mecz o punkty taktyką opartą na tym co pisał Guz:
- płynna filzofia
- kontratak
- długie, bezpośrednie podania
- szybkie tempo.
I co?

69% procent posiadanie, 85% celnych podań. Tak chyba być nie powinno.[/quote]

Co za syf! Idę z tym tematem na forum SI.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Bambinos Partyzant

0
02.01.2011 01:16    #22
Powiem ci że kłopot może tkwić w motywacji,grając widzewem przez niemal że całą rundę jesienna ugrałem 15 pkt.Postanowiłem że "poluzuję pompkę" grajom na ostatnie 3 kolejki i w szatni w każdym z 3 meczy mówiłem im aby grali na luzie.
W efekcie wygrałem każdy z tych meczy odpowiednio z Ruchem,Koroną i Śląskiem.Bilans bramkowy 8-2.Więc może problem tkwi w motywacji ?

Guezmir Młody aktywista

0
02.01.2011 01:21    #23
[quote=Bambinos]Powiem ci że kłopot może tkwić w motywacji,grając widzewem przez niemal że całą rundę jesienna ugrałem 15 pkt.Postanowiłem że "poluzuję pompkę" grajom na ostatnie 3 kolejki i w szatni w każdym z 3 meczy mówiłem im aby grali na luzie.
W efekcie wygrałem każdy z tych meczy odpowiednio z Ruchem,Koroną i Śląskiem.Bilans bramkowy 8-2.Więc może problem tkwi w motywacji ?[/quote]

Ale o czym ty piszesz człowieku?
Przeczytałeś w ogóle o czym ta rozmowa???
Sorki, ale rozbroiłeś mnie :(

PS: Zmieniam nazwe tematu i treść. Wprowadza w błąd.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.01.2011 o godz. 01:22

Bobi były Premier Rewolucji

Grupa: Ekspert
0
02.01.2011 10:49    #24
[quote2=Guezmir][quote=Bambinos]Powiem ci że kłopot może tkwić w motywacji,grając widzewem przez niemal że całą rundę jesienna ugrałem 15 pkt.Postanowiłem że "poluzuję pompkę" grajom na ostatnie 3 kolejki i w szatni w każdym z 3 meczy mówiłem im aby grali na luzie.
W efekcie wygrałem każdy z tych meczy odpowiednio z Ruchem,Koroną i Śląskiem.Bilans bramkowy 8-2.Więc może problem tkwi w motywacji ?[/quote]

Ale o czym ty piszesz człowieku?
Przeczytałeś w ogóle o czym ta rozmowa???
Sorki, ale rozbroiłeś mnie :(

PS: Zmieniam nazwe tematu i treść. Wprowadza w błąd.[/quote2]

Guezmir, z tymże on może mieć rację - nawet kolega Brudi potwierdzi, że niskie morale i słaba motywacja sprawiają, że najlepsza taktyka bierze w łeb i nie odnosi takich wyników jak na wysokim morale.

Kolazontha Zrzędliwy Tetryk

0
02.01.2011 10:56    #25
Czyli przy niskim morale i słabej motywacji drużyna nastawiona na kontrataki i grająca maksymalnie długimi podaniami będzie miała wyższy procent posiadania piłki i więcej celnych podań niż powinniśmy się spodziewać po przy takim ustawieniu zespołu? Bez sensu jak dla mnie.
You know, we are sitting here, you and I, like a couple of regular fellas. You do what you do, and I do what I gotta do

Bobi były Premier Rewolucji

Grupa: Ekspert
0
02.01.2011 11:03    #26
Cóż, ja tylko piszę co zauważyliśmy przy testach różnych taktyk, różnych poleceniach indywidualnych i drużynowych. Jeżeli dobre morale utrzymywały się przez większość testu w pierwszym sezonie, ustawienie osiągało dobre wyniki. Jeżeli morale były niskie (ten sam sezon od początku, ta sama taktyka), drużyna przegrywała. Przez to powstawały ogromne rozbieżności w wynikach.

Guezmir Młody aktywista

0
02.01.2011 11:08    #27
Halo halo! Tu nie chodzi o wygrywanie panowie.
Chodzi o styl gry! Co zrobić, żeby długie podania były długie, a gra kontratakiem nie wyglądała jak gra atakiem pozycyjnym?

We wczorajszych dwóch wieczornych meczach które rozegrałem wyglądało to trochę lepiej. Posiadanie w okolicach 52-53% celność podań ok 72-75%, ale to i tak dużo, jak na potencjał Arki!

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.01.2011 o godz. 11:12

kosior145 Partyzant

0
02.01.2011 12:19    #28
Guzemir Zagraj na klasycznym widoku taktyki, moze to ci pomoze

elsiete Młody aktywista

0
02.01.2011 12:23    #29
Ja tez staram sie grac szybko i z kontry. Gram Evertonem 4-1-2-2-1 (z odwroconym trójkątem w pomocy i 2 schodzących napastników) lub 4-3-3

Filozofia płynna
Strategia przewaga liczebna
podania bezpośrednie
wieksza swoboda
intensywny pressing
szukaj gry
miekkie dosrodkowania
linia obrony troche cofnięta
gra szerzej (ale nie na maksa)
Tempo najszybsz
i kontry

Polecenia z ławki
piłka do napastników
podania do nogi
podania w pole karne
wrzutki w pole karne
ataki skrzydłami
szersze pole gry
nekanie rywali
i czasami skrócenie pola gry

narazie udało mi sie wygrac Evertonem Premiership. Posiadanie piłki 45-55 %

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.01.2011 o godz. 12:24

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.