Strzały Celne

Inko90 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.01.2011, 12:30    Pytanie
Witam. Mam spory problem z celnymi strzałami. Otóż od kiedy gram na patchu 11.2.1 zauważyłem, że liczba celnych strzałów drastycznie spadła. W większości spotkań moi zawodnicy oddają prawie 20 strzałów z czego 2-3 lecą w światło bramki. Grałem już Lechią, Wisłą, Evertonem czy Arsenalem, ale w każdej drużynie było to samo. Zawodnicy typu Yakubu czy Van Persie notorycznie marnują sytuacje sam na sam. Rekordowym osiągnięciem był mecz Nacional 0:1 Arsenal, gdzie na 27 oddanych strzałów tylko 2 (dwa!!) były celne.

Próbowałem już chyba wszystkiego. Zmniejszałem/zwiększałem swobodę taktyczną, strzały z dystansu ustawiałem na rzadko, jednak nic nie pomaga. Zawodnicy oddają strzały z każdej pozycji i co chwilę przegrywają pojedynki z bramkarzem nawet nie trafiając w światło bramki.

Czy Wy też macie taki problem czy to coś ze mną jest nie tak? Dodam, że w poprzednich wersjach FM'a nigdy nie spotkałem się z czymś podobnym.

Yerdek Partyzant

0
03.01.2011 12:40    #1
Uroki patcha 11.2.1...

gromo1990 Partyzant

0
03.01.2011 13:03    #2
Dziwne... Ja gram Feyenoordem i jest wszystko ok. Czasami w lidze strzelam po 4-6 bramek przy mniej niż 10 strzałach

Inko90 Partyzant

0
03.01.2011 13:13    #3
Już w duszy z tymi celnymi strzałami, ale czy da się jakoś w ogóle zrobić, żeby piłkarze nie strzelali z każdej pozycji? Bo to akurat denerwuje mnie najbardziej. Zawodnik z strzały z dystansu 6-7 w meczu oddaje 5-6 strzałów, mimo iż ustawiam mu, żeby strzały oddawał rzadko.

Dodatkowo wrzucam screen z pierwszej kolejki granej Lechią. Dodam, że w drugiej kolejce oddałem 14 strzałów i również 2 były celne. Odechciewa się grać jak takie coś widzę.

huffyuv Partyzant

0
03.01.2011 13:26    #4
Niestety nie tylko u Ciebie jest ten problem. Gram Lechem i chłopaki naparzają w bramkę jak Hiszpanie pomidorami w La Tomatina. Często jest tak, że oddają po 20 strzałów i wygrywam 1;0 albo remisuje... Natomiast, również wygrywam po 3, 4 lub wyżej.
Już kiedyś była rozmowa na ten temat. Po prostu jest to "błąd" FM'a. Z drugiej strony jednak zobacz. Jak byś z każdym wygrywał po 10:0, przyjemność z rozgrywki była by wg mniejsza.
Może ustaw wolne rozgrywanie piłki, będą częściej klepać i sytuacje, po których będą dochodzić do bramki będą bardziej dopieczone, więc i częściej wpadać do bramki.
"Why So Serious Son? Let's put a smile on that face"

Inko90 Partyzant

0
03.01.2011 14:00    #5
Mi nie chodzi o wygrywanie po 10:0. Zależy mi tylko i wyłącznie na realistyce, a w nowym FMie tego nie mam. Piłką nożną interesuję się od małego gówniarza i nigdy nie widziałem, żeby jakaś drużyna oddawała po 30 strzałów i tylko 2-3 były celne. Nie widziałem też, żeby każdy piłkarz po dojściu na 30 metr od bramki rywala bez namysłu oddawał strzał.

Próbowałem grać wolno, podania krótkie, ale nic to nie pomaga. Nadal mam multum strzałów z dystansu, które mijają bramkę o kilka metrów...

Następne wersje FMa będę ściągał z internetu, bo po raz kolejny (FM 09) nie wydam ponad 120zł na takie niedopracowane gówno.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.01.2011 o godz. 14:00

chomik1948 Partyzant

0
03.01.2011 14:02    #6
zostawcie tego patcha 11.2.1 w spokoju ja gram na 11.1.1 i gra się bardzo przyjemnie :)

Inko90 Partyzant

0
03.01.2011 14:04    #7
Na 11.1.1 po kilku minutach wyskakuje mi Crush Dump, a wraz z pojawieniem się 12.1.1 jeszcze ani razu nie miałem go. Gdyby nie to, to bez wahania grałbym na starszym patchu ;)

Guezmir Młody aktywista

0
03.01.2011 14:34    #8
[quote=Inko90]Na 11.1.1 po kilku minutach wyskakuje mi Crush Dump, a wraz z pojawieniem się 12.1.1 jeszcze ani razu nie miałem go. Gdyby nie to, to bez wahania grałbym na starszym patchu ;)[/quote]

Grałeś na starym sejwie, czy zacząłeś na 11.1.1 grać od nowa?

Wracając do tematu: Jeśli chłopaki mają nie strzelać z dystansu, a nadal strzelają mimo, że im zabraniasz, to zredukuj tym konkretnym nicponiom swobodę taktyczną.

Czy Twoja drużyna gra powoli i używa raczej krótkich podań? Nie chodzi mi o ustawienia, tylko o to co widzisz podczas meczu?

Czy masz dużo groźnych sytuacji podbramkowych - strzałów z kilku metrów, z wewnątrz pola karnego?

Czy Twoi ofensywni zawodnicy potrafią się urwać kryjącym ich obrońcom rywali?

Czy zawodnicy odpowiedzialni za kreowanie gry popisują się pod bramką rywala klasowymi podaniami prostopadłymi, albo na dobieg?

Jestem na 99% pewny co mógłbyś ustawić inaczej, ale musisz mi odppowiedzieć na powyższe pytania kolego :)
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Inko90 Partyzant

0
03.01.2011 14:49    #9
1. Jak już napisałem na samym początku zmniejszałem swobodę taktyczną, ale nic to nie dało. Liczba strzałów z dystansu u tych piłkarzy była taka sama.

2. Tak grają powoli, dużo klepią piłkę w środkowej części boiska, ale kiedy dochodzą np. na 25 metrów do bramki to zaczynają strzelać.

3. W meczu mam sporo sytuacji sam na sam, ale strzałów z pola karnego praktycznie nie mam w ogóle.

4. Nie, zawsze są pod kryciem. Nawet skrzydłowi nie potrafią urwać się obrońcom. Zazwyczaj gram dwoma napastnikami i obaj są wyłączeni z gry.

5. Właśnie tu jest też problem, bo mimo iż mam ustawione podania mieszane i prostopadłe podania to nigdy nie widziałem zagrania w uliczkę, czy przerzucenia piłki nad linią obrony. Dosłownie 0 takich zagrań.

Nie kontynuowałem kariery z poprzedniego patcha.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.