Strzały Celne

Inko90 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.01.2011, 12:30    Pytanie
Witam. Mam spory problem z celnymi strzałami. Otóż od kiedy gram na patchu 11.2.1 zauważyłem, że liczba celnych strzałów drastycznie spadła. W większości spotkań moi zawodnicy oddają prawie 20 strzałów z czego 2-3 lecą w światło bramki. Grałem już Lechią, Wisłą, Evertonem czy Arsenalem, ale w każdej drużynie było to samo. Zawodnicy typu Yakubu czy Van Persie notorycznie marnują sytuacje sam na sam. Rekordowym osiągnięciem był mecz Nacional 0:1 Arsenal, gdzie na 27 oddanych strzałów tylko 2 (dwa!!) były celne.

Próbowałem już chyba wszystkiego. Zmniejszałem/zwiększałem swobodę taktyczną, strzały z dystansu ustawiałem na rzadko, jednak nic nie pomaga. Zawodnicy oddają strzały z każdej pozycji i co chwilę przegrywają pojedynki z bramkarzem nawet nie trafiając w światło bramki.

Czy Wy też macie taki problem czy to coś ze mną jest nie tak? Dodam, że w poprzednich wersjach FM'a nigdy nie spotkałem się z czymś podobnym.

Guezmir Młody aktywista

0
03.01.2011 14:56    #10
Ustaw ręcznie bardzo długie podania, kreator za ciebie tego nie zrobi. Nie muszą byc maskymalnie długie, ale dłuższe niż najdłuższe jakie ustawia kreator.
Ustaw szybkie tempo, graj mniej więcej tak szeroko jak rywale (przyjrzyj sie, to widać), piłkarozm których zadaniem jest atakowanie daj bardzo dużą swobodę taktyczną, stosuj opcję "szukaj gry", polecam grę schodzącymi napastnikami na skrzydłąch, a nie skrzydłowymi - ci drudzy marnują większość akcji - daj im czas, a efekty przyjdą. Zobacz ten mecz.

Widać dokładnie jak funkcjonują takie ustawienia.

http://www.filef(...)AIK.pkm/

Jeśli chcesz potestować moją taksę to dawaj swojego e-maila ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.01.2011 o godz. 14:57

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Inko90 Partyzant

0
03.01.2011 15:01    #11
Kreatora nie używam, bo to zło ;) Korzystam z klasycznej taktyki i wszystko ustalam sam.

Zastosuję porady od Ciebie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Taktykę oczywiście chętnie przetestuję.

Perla Partyzant

Grupa: Ekspert
0
03.01.2011 15:54    #12
Polecam w czasie meczu włączyć polecenie z ławki "Podania w pole karne", u mnie to w dużej mierze minimalizuje strzały z dystansu.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution