transfery

Mogadiszu Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.01.2011, 21:10    Pytanie
Zacząłem niedawno grać w fm11. Jest to moje pierwsza gra menadżerska więc jeszcze nie jestem tak obcykany w tych sprawach:) Przejdźmy do rzeczy. Chodzi mi o transfery w grze, a mianowicie jak poszukać dobrego gracza:P Wchodząc na listę transferową jest tam mnóstwo nazwisk więc próbuje je jakoś przefiltrować, ale to i tak mało daje, bo sporo ich zostaje. I teraz powiedzcie mi, mam klikać na każdego zawodnika z osobna i ogladać jego umiejętności? Tych piłkarzy jest naprawdę wielu i trafiam zazwyczaj na niepotrzebnych mi do drużyny...
Wy, doświadczeni gracze, jak wyszukiwacie zdolnego gracza do zespołu? Wątpię,zebyście siedzieli parę godzin i sprawdzali wszystkich po kolei:)
Pomożecie żóltodziobowi? Aha, nie chcę korzystać z żadnych scoutów do fm:)

Mam nadzieję,ze zrozumieliście o co mi chodzi:)

alasinho Partyzant

0
11.01.2011 00:09    #1
Zalezy w jakim klubem grasz. Jeśli jakimś sławnym to wybieraj nazwiska raczej Ci znane. Jesli jednak grasz jakims klubem bez mozliwosci sprowadzania gwiazd to pozostaje szukanie. Ja przejrzalem juz mnostwo zawodnikow i za kazdym razem kiedy zaczynalem gre nowym klubem od razu wiedzialem ktory pilkarz mi sie przyda, a ktory nie. Predzej czy pozniej bedziesz musial przewertowac liste zawodnikow(moze nie cala, ale interesujaca cie czesc), ale lepiej predzej.

Falcon Przodownik pracy

0
11.01.2011 08:24    #2
Proponuję również poczytać Szkołę Taktyki. Tam znajdziesz jakie są kluczowe atrybuty na daną pozycję.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

machaj88 Młody aktywista

0
11.01.2011 08:52    #3
Korzystaj ze scoutingu, na początek wyślij scouta do kraju w krórym grasz obecnie, znajdzie najlepszych i najbardziej perspektywicznych piłkarzy w kraju. Dalej są oferty od agentów wystarczy polecić scoutowi by obejrzał piłkarza w raporcie przeczytasz o jego mocnych i słabych stronach oraz przydatności do drużyny, gdy scout stwierdzi że dany piłkarz będzie bardzo dobrym nabytkiem, możesz liczyć że z miejsca trafi do pierwszego składu. Przejrzyj też dział talenty na stronie, może znajdziesz coś ciekawego.

Daniel_on Partyzant

0
13.01.2011 07:09    #4
Ja z kolei robię tak:
Ustawiam by wyświetlało zawodników o wartości minimalnej 1mln
następnie sortuję według statusu i w pierwszej kolejności oglądam zawodników którym już jakiś klub złożył ofertę, następnie przechodzę do tych którzy są wystawieni na listę.
Z kolei kiedy gram kimś pokroju Chelsea, sortuję według wartości gracza, a tam to już raczej po nazwiskach patrzę.
pozdrawiam

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.01.2011 o godz. 07:09

jaramaniak Przodownik pracy

0
14.01.2011 10:20    #5
Ja może napiszę a propos transferów. Nie wiem, czy istnieje dodatek odpowiedzialny za to, że zaczynając grę już dwoma drużynami dostaję okrągłe 0 euro na transfery. Powoli zaczyna mnie to denerwować. Nie wiem czy mam jakiś lewy pliczek .edt, czy tak po prostu jest, czy już nie wiem na co mam zwalać.
De profundis clamavi ad te, Domine

machaj88 Młody aktywista

0
14.01.2011 10:59    #6
A uaktywniasz budżety w pierwszym oknie?

Fenix Partyzant

0
14.01.2011 12:00    #7
Ja co do transferów to nie rozumiem czemu tak mało Polaków z klubów można opychać za granicę nawet do cypryjskich ciężko ogólnie cięzej z transferami niż w tamtym fm-ie, takie mam wrażenie, w tamtym udało mi się takiego Możdżenia opchnąć do Freiburga

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 14.01.2011 o godz. 12:17

jaramaniak Przodownik pracy

0
14.01.2011 13:29    #8
[quote=machaj88]A uaktywniasz budżety w pierwszym oknie?[/quote]
Moim zdaniem nie ma to znaczenia, ponieważ ja już rozpoczynam grę, i żaden z wybranych przeze mnie klubów nie ma funduszy na transfery. Może zależeć to od terminu rozpoczęcia rozgrywki? Przeważnie jest to u mnie 22 czerwca.
A odnosząc się do Twojego pytania: nie uaktywniam budżetów w pierwszym oknie.
De profundis clamavi ad te, Domine

machaj88 Młody aktywista

0
14.01.2011 13:42    #9
emmm... a jak chcesz mieć budżet transferowy gdy go nie uaktywniasz? Ja nigdy nie uaktywniam budżetów w pierwszym oknie i ich nie mam, proste, ale jak uaktywnisz to pieniądze zostaną ci przyznane kolego ;]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.