Dobry początek i kryzys

Brunhoso1443 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.01.2011, 00:09    Pytanie
W mojej karierze miałem taką sytuację:

Zacząłem grać Śląskiem Wrocław, w pierwszych 5 kolejkach miałem 4 zwycięstwa i remis, a następnie dopadł mnie kryzys i przegrywałem każdy mecz w lidze (kolo 9-10 przegranych + 1 remis). Odszedłem ze Śląska i na wiosnę poprowadziłem Polonię Bytom, i znowu to samo, 2 zwycięstwa w lidze + 3:1 w Krakowie z Wisła w PP, a potem znowu same porażki. Następnie jeszcze prowadziłem Wartę Poznań (ten sam sezon) i znowu taka sama historia. Czy ktoś wie może dlaczego tak się dzieje? Od razu mówię, że zmieniłem taktykę.

BTW. Śląskiem w PP radziłem sobie dobrze, tylko tam wygrywałem.

vietti Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.01.2011 00:22    #1
Może efekt "nowej miotły"? Piłkarze zyskują nadzieję na lepsze wyniki po zmianie szkoleniowca, a potem entuzjazm opada? :) Może też źle prowadziłeś rozmowy z zespołem, tzn. za bardzo ich chwaliłeś na początku po tych kilku zwycięstwach i się rozleniwiali :)
http://www.vietti.aq.pl/ - Grafika komputerowa

endrus Młody aktywista

0
19.01.2011 12:31    #2
Dobrego trenera poznać po tym czy potrafi przezwyciężyć kryzys a wybitnego po tym jak szybko jest w stanie wyciągnąć zespół z dołka.
"Piłka nożna to element innego wszechświata, równie poważnego i stresującego jak praca, z takimi samymi zmartwieniami, nadziejami i rozczarowaniami"

Brunhoso1443 Partyzant

0
19.01.2011 12:41    #3
Efekt nowej miotły nie bardzo mi pasuje, gdyż po moim odejściu nowi trenerzy nie radzili sobie lepiej.
BTW. Wiem, że każdy FM jest inny, ale w 09 i 10 też miałem dołki i zawsze z nich wychodziłem, miałem zazwyczaj z 5-7 meczów dobrych a potem 3 słaby i tak na zmiane. Ale tutaj miałem serię 10 meczów bez zwycięstwa, więc już chba coś jest nie tak

Guezmir Młody aktywista

0
19.01.2011 16:10    #4
A ja prowadzę Arkę Gdynia i jestem drugi w tabeli po 25 kolejkach Ekstraklasy.
Słabe morale może zniszczyć wszystko. Jak jestes w kryzysie ZAWSZE podczas rozmów motywacyjnych wybieraj opcję "Bez presji", lub dla poszczególnych "zdołowanych" kopaczy - "Nikt nie wymaga od Ciebie cudów".

Najlepiej poznać dobrze swoja druzyne od strony mentalnej, ja zwykle po mniej więcej rundzie wiem kogo muszę nakręcać, a kogo hamować, kogo opieprzyć, a kogo pogłaskać.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.01.2011 o godz. 16:17

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

vietti Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.01.2011 16:42    #5
Jeśli chodzi o rozmowy, to ściągnij sobie ten pliK:

http://www.cmrev(...)-PL.html
http://www.vietti.aq.pl/ - Grafika komputerowa

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.