Zamknięcie trybun przez BHP

Marjo_O Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.01.2011, 21:01    Pytanie
Witam. Przez 6 lat mojego grania w CM i FM po raz pierwszy pojawił mi się komunikat o zamknięciu stadionu (macie screena). Co można z tym zrobić? Bo spadek pojemności z 15200 do 300 nie jest za fajny, jak się potrzebuje kasy na utrzymanie zawodników. W prośbie do zarządu nic nie ma o tym, stan stadionu średni, murawa fatalna;)
Ktoś kiedyś miał podobnie? Jak to odkręcić?

Miedziany Partyzant

0
22.01.2011 21:08    #1
To spróbuj poprosić o wymianę murawy i "naprawę" stadionu, może to coś pomoże.

Marjo_O Partyzant

0
22.01.2011 21:26    #2
poprosiłem o wymianę murawy - zarząd się zgodził, ale dopiero po sezonie, a mam koniec września;( O naprawie stadionu nic nie ma w rozmowie z zarządem.

przetwarzanie Partyzant

0
23.01.2011 02:46    #3
Zamykać cześć trybun ze względu na stan murawy? Z głową coś macie?

Każdy stadion ma określaną wartość "Stanu obiektu" i "Stan murawy" (są to dwie różne kwestie). Można to sprawdzić w edytorze chociażby. Widać twój stadion jest zaniedbany, od dawna niedoinwestowany i mało nowoczesny, a wręcz przestarzały tak więc ze względów bezpieczeństwa część obiektu jest zamknięta.

Oczywiście w FM-ie nie ma opcji w której zwracamy się do zarządu "Hej, załatajcie dach bo przecieka, i wymieńcie połamane ławeczki, bo kibicom drzazgi wchodzą w tyłek.. no i te schody betonowe co się ukruszyły przydałoby się naprawić. Nie wspominając że przydał by się monitoring bo policja się czepia."

TAKIEJ OPCJI nie ma. Pozostaje siedzieć i czekać, może zarząd kapnie kasą na nowy stadion albo rozbuduje obecny? albo zainwestuje w remont.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 23.01.2011 o godz. 02:52

Marjo_O Partyzant

0
23.01.2011 11:23    #4
Tyle ze czekanie żeby zarząd skapnął kasą na remont czy nowy stadion BEZ dochodów z meczu (bo co ja zarobię przy 300 widzach, a na koncie 900 tyś. euro) to trochę chyba "syzyfowa praca"...Stan stadionu mam ŚREDNI, więc chyba kibicom się drzazgi w tyłek nie wbijają;/ Porada siedzieć i czekać to też ŚREDNIA porada, choć kto wie...Może jeszcze jakiś pomysły? Ktoś kiedyś miał taką sytuację? Jak to się skończyło?

szycha333 Partyzant

0
23.01.2011 11:42    #5
Ja raz miałem stan stadionu przedostatni "kiepski" i grałem na takim przez około 6-7 sezonów i moim kibicom nic się w tyłek nie wbijało(ale to było w FM 2008)...
Może miałeś po prostu pecha? Jeśli masz stary zapis wczytaj go i pójdź na urlop...

przetwarzanie Partyzant

0
23.01.2011 12:10    #6
Mario ja tą sytuację miałem w piątej lidze (V liga angielska). Co chwilę miałem najazd BHPowców i zmniejszali mi pojemność trybun. Jak się to skończyło nie wiem, bo po kilku sezonach przeniosłem się do Man City xD

Kompletny strzał - ale może wraz z nowym sezonem zakaz BHP przestanie być aktualny..

Marjo_O Partyzant

0
23.01.2011 14:40    #7
Ciekawe jak Citizens cię zatrudnili, skoro zamykanie stadionu->mało kasy->mało transferów->marne sznse na awanse, itp.(bez obrazy:)
A ktoś z grona redakcyjnego kiedyś czegoś takiego doświadczył? Chyba nie pozostanie nic innego jak poczekać do końca sezonu, choć pewnie będę musiał kogoś sprzedać z ekipy (m.in. Chevanton, Nolito, Ezechiel, Aldonin - taka przechwałka mała;), żeby zarobić na pensje dla pozostałych:/

namptip Partyzant

0
23.01.2011 15:55    #8
Musisz czekać raczej do końca sezonu chodz raz spotkałem się z takim przypadkiem że zarząd wynajmował poprosu inny stadion

przetwarzanie Partyzant

0
23.01.2011 17:48    #9
[quote=Marjo_O]Ciekawe jak Citizens cię zatrudnili, skoro zamykanie stadionu->mało kasy->mało transferów->marne sznse na awanse, itp.(bez obrazy:)
[/quote]

Zaczynałem od V ligi angielskie i zaliczyłem 3x awans z rzędu. A i tak od początku jechałem na minusowym koncie i kibiców ten klub nie miał za bardzo xD więc Genie Scout i dobre wolne transfery misiu. A potem mi się znudziło bo z II ligi angielskiej miałem marne szanse na awans i musiałbym mozolnie budować skład przez 5 sezonów żeby pomału klubowi przybywało kibiców, reputacji i kasy. Nie chciało mi się czekać. Podbiłem sobie na chwilę reputację w edytorze gry, przeszedłem do Man City i obniżyłem reputacje do tej co była.
Oszustwo wiem :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.