Skauci

Soap Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.01.2011, 15:49    Pytanie
Witam. Czy na początku rozgrywki lub w trakcie zmieniacie coś ze scoutami? Mam na myśli usuwanie i dodawanie nowych przydziałów i kryteriów wyszukiania. Warto poświęcić 15 minut i powysyłać ich GDZIEŚ TAM, czy raczej lejecie na to?

Dzięki.

bugi42 Młody aktywista

0
23.01.2011 16:05    #1
U mnie każdy ma jakieś zajęcie i każdy jest w innym kraju, raz jest to np. Hiszpania, a raz np. Kongo. Wszędzie można znaleźć utalentowanych piłkarzy. Zawsze jak wysyłam scouta to co jakiś czas sprawdzam czy znalazł kogoś wartego uwagi, a jak skończy poszukiwania wysyłam go do następnego kraju. Nigdy nie przerywam poszukiwań, czekam aż sam scout je zakończy. A co do kryteriów to tylko wiek zmieniam odpowiednio do ligi w której gram.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 23.01.2011 o godz. 16:08

...

carlosss89 Partyzant

0
23.01.2011 16:21    #2
bugi42 ja robie podobnie zawsze ustawiam ze wiek max. to 22 i moi skauci najczesciej przeszukuja jakies regiony swiata. Rzadko konkretne graje.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.01.2011 o godz. 16:22

Magicc Ekspert

0
23.01.2011 16:48    #3
Zwykle nie wysyłam scouta dwa razy w to samo miejsce, ale też nie rzucam ich z kontynentu na kontynent- jeżeli scout miał przeszukiwać Europę wschodnią, to następnym razem daję mu np. zachodnią. Dzięki temu po jakimś czasie będziesz miał grupę scoutów wyspecjalizowanych w przeszukiwaniu dużych, konkretnych obszarów, co bardzo przydaje się po kilku sezonach.

Chyba, że szukam kogoś na konkretną pozycję- wtedy pozwalam szukać na całym świecie.

rainfall248 Młody aktywista

0
28.01.2011 20:05    #4
Szukałem w suflerze, ale przeszukiwanie tematów, ze słowem "scout" jest ..., więc proszę o odpowiedź tutaj.

Czy jeśli wyślę scouta w określony region i odznaczę opcję "Gdziekolwiek" to będę mógł wybrać kraj z tego regionu (oraz ewentualnie zmieniać) i nakazać mu tam szukać?

/1. Ok, po najechaniu kursorem na opcję "Gdziekolwiek" przy wysyłaniu scouta w jakiś region pojawia się napis:
[quote]Pozostaw scoutowi wybór krajów w regionie, do których się uda. To zadanie będzie miało charakter ciągły.[/quote]

I co dalej? Scout samowolnie wybrał kraj, ale ja mu tego wyboru przecież nie pozostawiłem. Jak to kontrolować? Jak decydować do jakiego kraju z tego regionu wyruszy?

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 29.01.2011 o godz. 00:02

rainfall248 Młody aktywista

0
31.01.2011 15:13    #5
Ponawiam pytanie.
Czy ta opcja w ogóle działa? Ktoś wie jak tego używać, albo jak to działa?

Minęły prawie 3 dni od postu wyżej, pewnie wszyscy wyjadacze i specjaliści odwiedzili przez ten czas suflera, dlatego proszę ich o odpowiedź.

dybciox Partyzant

0
31.01.2011 16:58    #6
Wybierając jakikolwiek region nie możesz nakazać mu szukać w konkretnym państwie. Scout sam wybiera i co jakiś czas zmienia kraj poszukiwań.

Wg. moich obserwacji (nie wiem czy trafne) opcja "gdziekolwiek" powoduje, że scout będzie szukał grajków dopóki go nie odwołamy, a przy odhaczeniu tej opcji będzie "na trasie" przez określony czas (również możemy go wcześniej odwołać).

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.