Proszenie asystenta o pomoc przy wuszkiwaniu wzmocnień

Sn4k3 Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
0
25.01.2011, 19:52    Pytanie
Witajcie,

Mam pytanko. Otóż czy warto przy wyszukiwaniu zawodników, którzy mogą stanowić potencjalne wzmocnienie naszego klubu zaznaczać opcję 'poproś asystenta, aby usunął z listy nierealistyczne cele transferowe'? Jak to działa? Rzeczywiście asystent wie z góry kiedy jest szansa na zakontraktowanie zawodnika a kiedy nie?

pozdrawiam

bugi42 Młody aktywista

Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.01.2011 19:58    #1
Ja zawsze zaznaczam tą opcję, dzięki temu gdy wyszukuje zawodników do np. Lecha Poznań nie wyświetla mi się żaden Messi czy Drogba. A przydaje się nawet w lepszych zespołach, ja radzę mieć zawsze zaznaczoną tą opcję. Asystent ma tutaj wiele racji.
...

wilq1993 Partyzant

0
25.01.2011 22:16    #2
wg. mnie wylacza z listy tych zawodnikow ktorzy nie przejda z powodu reputacji. dokladnie jak bugi mowi nie przejdzie messi i drogba wiec po co ma miejsce zajmowac:]
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

przetwarzanie Partyzant

0
27.01.2011 13:48    #3
Dodam jeszcze, że wyłącza tych zawodników którzy nie przejdą ze względu na przywiązanie do swojego macierzystego klubu.
Np. Rooney, Evans nie chcą przejść do Man City pomimo że ten zdominował od kilku lat europejską piłkę i ma wyższą reputację. Ze względu na to, że są to dwa rywalizujące ze sobą kluby z tego samego miasta, a oni są bardzo przywiązani do Utd. Asystent również i takie przypadki filtruje.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.01.2011 o godz. 13:50

BartekF07 Partyzant

0
27.01.2011 14:27    #4
Po za tym wyrzuca zawodników, którzy mogą do nas przejść, ale musielibyśmy dać za nich ogromne pieniądze(to jedna z gorszych cech)

Marjo_O Partyzant

0
27.01.2011 17:46    #5
Jest też druga strona medalu - często zdarza się, że po takim filtrowaniu na liście i tak zostają piłkarze, którzy nie chcą do nas przejść, a szczególnie dotyczy to wypożyczeń (np. prowadząc Legię mam na liście do wypożyczenia przy użyciu tego filtra M. Eikrema z ManU , ale scout mówi, że "nie byłby nawet w najmniejszym stopniu zainteresowany przejściem do naszego klubu). Ale mimo to warto - szczególnie w słabszych klubach, choć czasem przejdą do nas zawodnicy, o których asystent nie ma pojęcia, że łaskawie chcieliby do nas przyjść ;)

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.01.2011 22:28    #6
Powiem tak - dużo wygodniej przeszukuje się piłkarzy z tą opcją. Korzystam z niej za każdym razem. Jednak po przejrzeniu listy wyfiltrowanych piłkarzy wyłączam tą opcję, i szukam na własną rękę. Niestety sam muszę wtedy filtrować tych za dobrych, ale potem okazuje się, że asystent odfiltrował człowieka, który z chęcią u Ciebie zagra, i wcale nie ma ogromnych wymagań. Zdarza się to rzadko, ale jest to wtedy zazwyczaj transfer roku. Ciężko takiego zawodnika znaleźć, ale cóż - bez pracy nie ma kołaczy :)
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
0
28.01.2011 22:33    #7
[quote=Godman]Powiem tak - dużo wygodniej przeszukuje się piłkarzy z tą opcją. Korzystam z niej za każdym razem. Jednak po przejrzeniu listy wyfiltrowanych piłkarzy wyłączam tą opcję, i szukam na własną rękę. Niestety sam muszę wtedy filtrować tych za dobrych, ale potem okazuje się, że asystent odfiltrował człowieka, który z chęcią u Ciebie zagra, i wcale nie ma ogromnych wymagań. Zdarza się to rzadko, ale jest to wtedy zazwyczaj transfer roku. Ciężko takiego zawodnika znaleźć, ale cóż - bez pracy nie ma kołaczy :)[/quote]

Dokładnie. Wyszukiwanie powinno mieć dwa etapy. Wyszukiwanie z filtrem "poproś asystenta, aby usunął z listy nierealistyczne cele transferowe" i następnie bez niego. Wielokrotnie miałem sytuację, że przychodzili do mnie zawodnicy, którzy wg. asystenta nie mieli prawa do mnie trafić. Jest tak jak napisał Godi - bez pracy nie ma piwa. Kołaczy, znaczy.
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.