Limit obcokrajowców w Serie A

cmyrek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.01.2011, 16:11    Pytanie
Witam.

Czy ktoś już testował limit obcokrajowców? Poprzednio było tak, że był limit ściągania piłkarzy spoza UE. Było 2 albo 1. W tej wersji jest napisane przy składaniu oferty, że w składzie nie może być więcej niż jeden piłkarz spoza UE, ściągnięty w danym sezonie zza granicy. Dokonując wykładni językowej zaryzykowałbym stwierdzenie, że mogę ich ściągać ilu chcę, ale w składzie może być tylko jeden. Zatem mogę kupować ilu chcę młodziaków, bo i tak nie będą narazie grać w seniorskiej kadrze. Czy się mylę? Czy ktoś już to testował?

Pozdrawiam

Lucasinho Ekspert

Grupa: Ekspert
0
29.01.2011 17:03    #1
[quote]nie może być więcej niż jeden piłkarz spoza UE, ściągnięty w danym sezonie zza granicy[/quote]

Słowem klucz jest tu: ściągnięty. W sezonie nie możesz kupić więcej niż jednego piłkarza spoza Unii, i nie da się tego w "legalny" sposób ominąć. Dotyczy to też młodziaków.
lucasinho.blox.pl

maario21 Partyzant

0
07.03.2011 13:49    #2
Masakra z tym limitem. Jeszcze żeby to było respektowane w grze no ale okazuje się, że nie MOŻNA KUPIĆ ŻADNEGO SPOZA UE ZZA GRANICY w danym sezonie. Nie ściągnąłem ŻADNEGO zawodnika spoza UE (tylko 1 Włocha i 1 Francuza) i pokazuje mi po wejściu w nowy sezon, że mam OBECNIE 1 GRACZA ściągniętego.. " w obecnym sezonie spoza UE " - i już drugi sezon nie mogę Vidala przez to zakontraktować. O ile w poprzednim sezonie "gra" miała wymówkę bo ściągnąłem Chorwata (choć praktycznie w grze liczy ich jako obywateli UE) to teraz już specjalnie powstrzymałem się od wszelakich "niepewnych w sensie UE" transferów a i tak dupa zbita.. Nie mam już słów.
Nomen omen sezon wcześniej ściągnąłem gracza z Ameryki i Bośniaka i nie robiło problemów, a jak ten jeden dostał obywatelstwo Włoch w rakcie sezonu to pokazywało nawet 0! No ale taki miodzio to tylko w 1 sezonie miałem..

Jedynym chyba wyjściem, żeby jakoś to ominąć w trakcie rozgrywki byłaby zabawa edytorem ale nie mogę znikąd ściągnąć NET FRAMEWORK 4 bo wszędzie gdzie klikam martwe linki.

Help..

buczek93 Młody aktywista

0
07.03.2011 15:52    #3
Odnośnie UE to ja spotkałem niezły kwiatek. W 3 sezonie gry pojawił się fajny Rumun na pozycji bramkarza. 16 latek, niezłe atryby, PA 187, śmieszna cena, słowem WONDERKID. Chcę ściągnąć do Interu i co ? Rumunia nie jest w UE wg Jacobsona i spółki. Odnośnie NET FRAMEWORKA to poszukaj na oficjalnej stronie MS. Dla mnie to durnota, powinni być chociaż wszyscy obywatele państw skojarzonych z UE, czyli Turcy, Chorwaci, Macedończycy, ew. Żydki a nie takie "kfiatki" że Rumunia jest poza UE. BTW - sprawdzał ktoś, czy ten przepis działa u Szwajcarów, którzy nie są przecież w UE ?

drzewik Partyzant

0
07.03.2011 18:58    #4
Heh, mnie też zastanawia sprawa tych obcokrajowców w Serie A... U mnie właśnie jest 23.07.2013 więc trwa okno transferowe. I ja w moim Juventusie mogę sprowadzić jednego zawodnika spoza UE A Inter właśnie przed chwilą sprowadził sobie już trzeciego zawodnika bez obywatelstwa UE, dwóch Brazylijczyków i jednego Gabończyka ;/ Trochę to niesprawiedliwe, a miałem do wzięcia za darmo Sulleya Muntariego, Matiasa Fernandeza... Dziwne to.

maario21 Partyzant

0
08.03.2011 10:25    #5
Ja próbowałem wielu rzeczy. Nawet specjalnie cofałem się w save'ach żeby to sprawdzić i po tym jak nie zrobiłem żadnego transferu na nowy sezon a tylko terminarz przeskoczył na nowy sezon to i tak okazało się, że wolny transfer Vidala został anulowany, bo mam "tego 1 gracza spoza.."
Sprawdziłem wszystkie możliwości i okazało się, że po przeskoczeniu na nowy rok kalendarzowy zaczęło mi pokazywać 0 więc to SI po prostu spieprzyło sprawę, bo okazuje się, że można ściągnąć 1 spoza UE spoza Włoch w danym roku kalendarzowym a nie sezonie a tu k...a wielka różnica..

filip8910 Partyzant

0
08.03.2011 12:13    #6
Wydaje mi się, że w Serie A obowiązuje przepis który mówi o tym, że można kupować dowolną liczbę zawodników spoza UE o ile Ci zawodnicy będą kupowani z innych włoskich klubów.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.03.2011 o godz. 12:14

Dimebag Partyzant

0
08.03.2011 14:18    #7
Przepis ten mówi, że mozna ściągnać TYLKO JEDNEGO gracza bez paszportu UE w sezonie. Radzę sie rozglądać za zawodnikami posaidającymi drugie obwyateltwo krajów UE ; )

buczek93 Młody aktywista

0
08.03.2011 15:32    #8
@filip8910
oczywiście przepis ten nie dotyczy WT z innych lig niż włoskie ? Co do SI, fakt, można (i nawet wypada) zrobić to zdecydowanie lepiej bo aktualnie to mamy kaszanę a nie zasady.
@Dimebag
Widzę, że umiejętność czytania ze zrozumieniem = 0. Przeczytaj temat jeszcze raz i może się ogarnij, bo nie piszemy tutaj z błędami wziętymi z naszej niewiedzy tylko z babolami od SI.

Dimebag Partyzant

0
08.03.2011 16:17    #9
Odpowiedzialem założycielowi tematu na pytanie, Twoje bugi mnie nie interesują synek ; >

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.