Problem z niezadowolonymi zawodnikami

buczek93 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.02.2011, 23:04    Pytanie
Witam. Tak jak w temacie, mam ostatnio problem z fochami moich zawodników. Prowadzę Inter, zmierzam pewnym krokiem po tytuł w 1-szym sezonie gry ale radość z gry psuje jeden feler. Dwójka moich zawodników jest obrażona na kary pieniężne. Nie byłoby to nic dziwnego, gdyby nie to, że Samuel Eto'o z całkiem niezłą wartością temperamentu (10) i profesjonalizmu (15) nie chce ze mną rozmawiać już 2 miesiące. Częściowo może to tłumaczyć jego kontrowersyjność (16), ale wydaje mi się że to i tak za długo. Jeszcze gorzej jest z Materazzim, który nie odzywa się do mnie od 6 miesięcy - jego postawa wkurzyła mnie na tyle, że gościu wylatuje, ale chciałbym uniknąć tego samego z czarnuszkiem z Kamerunu. Domyślam się, że mam po prostu cierpliwie czekać na to, aż fochy adekwatne dla 10-latka w końcu zawodnikom przejdą. Pytanie tylko, ile ? No i dodam, że Eto'o 2/3 meczów gra nerwowo bez względu na to, gdzie gram, z kim i jaką odbyłem z nim rozmowę motywacyjną. Jeżeli nie strzeli gola to łapie kiepskie średnie, jak strzela to od razu po trzy. Chciałem mu zwrócić uwagę na słabsze występy, ale on nie ma ochoty ze mną gadać. Cierpliwie siedzieć i czekać, czy rozejrzeć się za zmiennikiem Milito ?

wilq1993 Partyzant

0
19.02.2011 23:26    #10
ja kazdemu pilkarzowi za 1 cz.k. daje ostrzezenie a potem caly czas 2tyg bez pensji. gram arsenalem i srednio co miesiac ktos obrywa, fakt ze gram presingiem i to moja po czesci wina. ale nikt sie nie obrazil, przez caly rok rozumieli i beda sie chcieli poprawic.
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

rainfall248 Młody aktywista

0
20.02.2011 00:07    #11
OMG.
Piłkarzy się karze proporcjonalnie do sytuacji, w której dostali cz. k.
Niesłuszna - odwołanie.
Badziew / za 2 żółte (w tym 1 niesłuszna) - ostrzeżenie.
za 2 żółte (słuszne) / faul taktyczny - 1 tydzień.
brutalny faul w nogi - 2 tygodnie.

I wszyscy są happy.

buczek93 Młody aktywista

0
20.02.2011 15:12    #12
@rainfall248
a myślisz że jak racjonuje karami ? Muntari i Milito też zaliczyli potworne kosy po nogach rywali, dostali po 2 tyg. i spokój. Sneider też się nie popisał, więc odcierpiał swoje. Za słabą formę zgarnął Kevin, Coutinho, Ganso, Milito i jakoś nikt nie narzeka. A nigger nadal swoje...

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.02.2011 17:49    #13
Coś ostro lecisz z tymi karami. Z Twoich postów wynika, że przynajmniej połowa drużyny obrywa u Ciebie po kilka kar pieniężnych w sezonie. I to nie za jakieś rażące przewinienia, jak niestawienie się na treningu czy kilka czerwonych kartek otrzymanych w krótkim czasie, ale po prostu za słabsze występy. Złagodź trochę politykę, bo wkrótce w każdym okienku będziesz musiał wymieniać pół składu albo wylecisz z klubu, bo obrażony zawodnik rzadko kiedy gra na swoim zwykłym poziomie. Co do Materazziego i Eto'o to myśle, że masz ich z głowy- jeśli nie odzywają się już tak długo, to znaczy, że możesz ich już pożegnać..

P.S. Wolałbym, żebyś nie nazywał nikogo "czarnuchem" ani "niggerem",a zwłaszcza tak wielkiego piłkarza, jak Eto'o, dla którego ja i zapewne wielu prawdziwych fanów piłki nożnej ma wiele szacunku.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.02.2011 o godz. 17:51

Darkness... for me is where I shine

rainfall248 Młody aktywista

0
20.02.2011 19:45    #14
[quote=buczek93]@rainfall248
a myślisz że jak racjonuje karami ? Muntari i Milito też zaliczyli potworne kosy po nogach rywali, dostali po 2 tyg. i spokój. Sneider też się nie popisał, więc odcierpiał swoje. Za słabą formę zgarnął Kevin, Coutinho, Ganso, Milito i jakoś nikt nie narzeka. A nigger nadal swoje...[/quote]

Nigdy nie ukarałem, żadnego piłkarza za słabą formę. Nawet mi to przez głowę nie przeszło! (I pewnie dlatego jestem ulubieńcem większości piłkarzy pierwszego składu). Od tego jest rozmowa indywidualna ("Weź się w garść ...";), albo najczęściej stosuję zasadę "Grasz padakę?- Grzejesz ławę" + próbuje coś pokombinować w rozmowie motywacyjnej jak wchodzi z ławki.

buczek93 Młody aktywista

0
20.02.2011 21:11    #15
@samir
Miałbym dużo więcej szacunku gdyby nie jego śmieszne i nieprofesjonalne fochy. Za czasów gry w Barcelonie potrafił być miesiąc obrażony o to, że na mecz z jakimiś paprykarzami nie wybiegł w pierwszym składzie. Gdy miał okazję do zmiany, nie wszedł, bo musiał pokazać, jaki to on nie jest. To samo po MŚ2010 - równo pojechał po całej drużynie a sam nie wiadomo czym się chwalił jak strzelił 2 czy 3 karne. Nie sądze, żeby to były jedyne okazje Kameruńczyków na gole w RPA, nie uważam też, żeby to były jedyne okazje Eto'o na bramkę. Piłka to sport profesjonalny a Inter to nie frajerski klub z 5 klasy rozgrywkowej - skoro się tam gra, to oczekuje czegoś w zamian. Nie karam przecież wszystkich po porażce (niskiej), kłuję jednak tych, którym się nie chce grać/biegać w jednym spotkaniu podczas gdy reszta gra normalnie/stara się. I wcale nie jest tak, że taki kopacz jest karany przeze mnie za to, że po 30 meczach pod rząd w końcu wymiękł. Pozatym stosuje też rozmowy indywidualne, na które większość reaguje właściwie. Eto'o najpierw zebrał reprymendę słowną za 5 słabych występów (średnia 6.7 to trochę mało, nie sądzisz ?), a grzywna była wynikiem jego FATALNEJ dyspozycji vs. Palermo - miał na nodze 3 setki, wszystkie wywalił minimum 5 metrów nad bramką, a ja przegrałem 1:4 (honor ocalił Milito, który pomimo identycznej presji potrafi grać na wysokim poziomie).
A to że nazywam go czarnuchem - sorry, ale na nazywanie go po imieniu trzeba sobie zasłużyć. A to, że jestem kibicem Realu, na który Eto'o się zwyczajnie wypiął i błysnął dopiero w Barcelonie - jak dla mnie nie widzę powodu do traktowania go jakoś szczególnie. Gdyby choć trochę pokory okazał...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.02.2011 o godz. 21:12

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.02.2011 00:42    #16
Sprzedać ewidentnie - za kasę którą zarobisz za Eto możesz mieć dwóch młodych zdolnych i perspektywicznych grajków...Myślę że Milito i Pandev jak będą grali częściej to dadzą rade dopóki nie gotowi do gry ci młodzi.Pozdrawiam

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.02.2011 o godz. 00:44

elsiete92 Partyzant

0
21.02.2011 11:16    #17
z karami jest tak:
- jeśli dajesz karę pieniężną za bezpośrednią czerwoną kartkę to zawodnik przyjmie karę nawet gdyby kartkę dostał w doliczonym czasie gry (zazwyczaj daję karę na 2tyg. zaoszczędzam nieco i zawodnik się uczy)
- jeśli natomiast dostanie 2żółte kartki nawet w pierwszych 10min meczu a ty nałożysz na niego grzywną to przeważnie zawsze będzie miał focha a wtedy musisz się ratować prywatną rozmową, jeśli tu przesadzisz nie powiesz co trzeba to szukaj nowego napastnika a Etoo sprzedaj jeśli nie chce przedłużyć kontraktu

co do nowego napadziora polecam Babacara, lepsza 9 od Etoo, po dobrym treningu osiąga niemalże maksimum umiejętności. warto często zaglądać mu w kontrakt gdyż zazwyczaj po przedłużeniu ma klauzule za nieco 10mln €, a jeśli chcesz wydać majątek to kup Aguero także z klauzulą 60mln

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.02.2011 o godz. 11:21

buczek93 Młody aktywista

0
21.02.2011 16:13    #18
W 2010 Aguero psuł mi mnóstwo krwi jako zawodnik Atletico i Argentyny (sam byłem Managerem Realu Madryt i selekcjonerem Brazylii). Wątpie, żebym dostał AŻ 60 mln euro/rok na transfery. Póki co całkiem nieźle rozwija mi się ten 16-letni Hiszpan z Valencii z PA -9 i Parzyszek. Do tego jest Destro, który wrócił z wypożyczenia. Póki co ma same 14, ale dam rękę uciąć, że nie brakuje mu wiele do bycia cyborgiem. Babacara może kupie, ale Fiola coś ostatnio podniosła za niego cenę do 20 mln. Pozatym potrzebuje jakiegoś dobrego GK (a'la Adler/Akinfeev) a za friko ich mieć nie będę.

Burbulek Partyzant

0
21.02.2011 17:03    #19
Ja też często daje kary i często są akceptowane. Ewentualnie odbywa się prywatna rozmowa z niezadowolonym zawodnikiem po nałożeniu na niego kary, która kończy się z reguły stwierdzeniem "teraz już rozumiem pański punkt widzenia".
Kary trzeba umieć dostosować do sytuacji, jednak każdego czasem ponosi. Ktoś opisywał przypadek Neymara - u mnie zagrał w 18 meczach (w czego 8 w pierwszym składzie) i nie strzelił ani jednej bramki. Jak w końcu w pewnym meczu nie strzelił z 3 metrów do pustej bramki to właśnie spowodowało, że uciąłem mu tygodniówkę. Oczywiście obraził się i w tym momencie jest wypożyczony do Juventusu gdzie parę bramek już strzelił. Czekam aż wróci bo już ktoś pisał, że tez miał z nim taka sytuację ale po wypożyczeniu się uspokoiło.
A powiedzcie mi co zrobić jak przez przypadek Balotelliego przesunąłem do rezerw (był po kontuzji, chciałem go udostępnić a przez przypadek wybrałem złą opcję) i teraz jest na mnie obrażony od kilku miesięcy i chce odejść? Oczywiście od razu został wrócony do składu - nawet go przeprosiłem w prywatnej rozmowie ale nie pomogło i już nie chce ze mną gadać. Da się coś na to poradzić?

Oj, coraz lepiej. Balotelli wystosował do Wydziału Gier pismo, że chce rozwiązać kontrakt za rzekome "obraźliwe wypowiedzi menedżera pod jego adresem"

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.02.2011 o godz. 17:22

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.