[quote=buczek93]Z tą mobilizacją na gruncie prywatnym niezła sprawa. Chociaż jestem ciekaw, jak na to zareagują prawdziwi piłkarze, gdy jakiś FM zacznie im losować problemy w domu albo dorobi extra 5 bachorów
A co do Ronaldo - on był i jest chory na tarczycę, także nie pisz, że się z własnej woli roztył. Chociaż choroby aktywowane po pewnym wieku jako kontuzje różnej maści - why not ?
Może bez AIDS, białaczki czy tego typu kwiatków, ale sądze że mogłoby być miejsce na choroby ukryte i znajdowane dopiero po specjalistycznych badaniach - vide anemia sierpowata u Lassany Diarry czy właśnie ta felerna tarczyca u Ronaldo. Do tego wypadki samochodowe, częstsze problemy osobiste i nieco większe lenistwo (piłkarze ZAWSZE wracają z urlopów po miechu). Plus ekstra jak zawodnik podpisuje kontrakt albo negocjuje to może się to odbić na jego dyspozycji mentalnej, gdyż zamiast myśleć o grze duma o nowym klubie. Tak samo te testy albo osobiste podpisy pod kontraktami - na to też do cholery piłkarz musi pojechać. I jeszcze powinny być od czasu do czasu wypadki losowe ELIMINUJĄCE zawodnika z reszty jego sportowej kariery - ciężki wypadek, choroba genetyczna, śmierć (tfu, tfu), katastrofy.[/quote]
wyobraź sobie taką sytuację: prowadzisz Barcę i nagle dostajesz wiadomość, że Messi zginął w wypadku samochodowym. Albo jesteś managerem jakiegoś słabszego klubu i po wielu próbach sprowadziłeś gracza, który wprowadził nową jakość do Twojego zespołu, zapewnił sukcesu. I jemu też się "coś" przytrafia. Naprawdę tak fajnie, bo pełen realizm? Bo ja bym chyba porzucił na jakis czas FM, gdyby mnie coś takiego spotkało. Nie szukajmy full realizmu, skoro to jest i zawsze będzie gra komputerowa.
Od siebie, to bym chciał wyznaczanie wykonawców stałych fragmentów gry z poziomu meczu. Tzn. manager na bieżąco decyduje kto ma podejść do wolnego, karnego itd. Proste, a fajne rozwiąznie.
Najnowsze posty