Własny klub

turlak Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.02.2011, 15:50    Pytanie
Zastanawiałem się po co menager dostaje pensje w FM-ie, jesli nie moze z nia nic zrobic. I pomyslalem ze ciekawym dodatkiem byla by mozliwosc kupna wlasnego malego klubiku. Przez kilka sezonow w jakims lepszym klubie z dobra pensja jestesmy uzbierac sobie nie mala kwote. Moglibysmy za nia kupic sobie jakis maly klub np. z 4-5 ligi angielskiej. Tutaj doszly by kolejne ciekawe i wciagajace mysle rozwiazania jak poszukiwanie sponsorow rozdzielanie pieniedzy na transfery budowa stadiony czy obiektow wokol niego. Moglibysmy byc zarowno wlascicielem/prezesem takiego klubu jak i jego menagerem. Mysle ze to znacznie by urozmaicilo gre a jestem pewien ze kazdy chcial by poczuc dume gdy jego prowincjonalny klubik awansuje do coraz to wyzszych lig.
Myslicie ze jest mozliwosc aby zostalo to kiedys zrealizowane?

Tobi18 Młody aktywista

0
22.02.2011 16:06    #1
Kiedyś był pomysł, że menedżer po zakończeniu kariery może kupić klub, ale jest to "Football MANAGER", a nie "Właściciel of Football Club". Aczkolwiek takie rozwiązanie byłoby co najmniej ciekawe.
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

lukist Partyzant

0
22.02.2011 16:24    #2
nice idea bo tego mi tu brakuje zycia managera chociazby tak jak to jest w fifa manadzer

sendar Partyzant

0
22.02.2011 16:31    #3
[quote=lukist]nice idea bo tego mi tu brakuje zycia managera chociazby tak jak to jest w fifa manadzer[/quote]

to ma byc manager, nie simsy :P

wprowadzenie opcji kupna klubu i dalszych to wlasciwie zaimplementowanie drugiej gry... awykonalne, albo ianczej - wyknalne, ale kosztem jakości samej gry Football Manager, czyli nie tedy droga...
ja bym raczej chciał, żebym zarobione przez siebie pieniądze mógł zainwestowac w klub, który prowadze - nie ma kasy na rozbudowe bazy? ja mam, na kupno zawodnika tez, moge zwiekszyc budzet płacowy
bo jak nie, to mozna w ogole te zarobki zlikwidowac...

turlak Partyzant

0
22.02.2011 16:49    #4
Tak ale to nadal byl by MANAGER tylko ze menagowali bysmy swoj wlasny klub.
To nie musi byc jakis bardzo rozbudowany dodatek. Wystarczy mozliwosc kupna klubu pozyskanie sponsora w zaleznosci od dobrej czy zlej gry druzyny i to my bysmy decydowali czy stadian badz baze treningowa rozbudowac czy nie. A jednoczescie byli bysmy managerem tego zespolu. Nie wydaje mi sie zeby to bylo co bardzo bardzo wymagajacego, a napewno by to umilalo gre a w pozniejszej fazie rowniez dawalo satysfakcje.

danielinho Partyzant

Grupa: Ekspert
0
22.02.2011 17:27    #5
Nie, to już nie byłby manager tylko manageropodobne coś. Podobne pomysły przewijały już się wiele razy i przyszłość jest jasna - opcji rodem z Simsów w FM-ie nie ujrzymy.

lukist Partyzant

0
22.02.2011 22:01    #6
ale niechociaż coś zrobią z tą kasą zarobioną przez managera bo tak ja biore od klubu jak najmniej zeby miec wiecej kasy na but trans i płacowy

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
22.02.2011 23:35    #7
Bez sensu, ja w ogóle nie patrzę na tą kasę i bardzo dobrze, że nic z nią robić nie muszę.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

endrus Młody aktywista

0
23.02.2011 12:59    #8
Też się niejednokrotnie zastanawiałem nad tym zagadnieniem i wpadłem na taki pomysł, że chcąc odejść z klubu musiałbym wykupić swój kontrakt, no chyba że został bym zwolniony to wtedy klub by mi płacił, chociaż pomysł turlaka bardziej mi się podoba:)
"Piłka nożna to element innego wszechświata, równie poważnego i stresującego jak praca, z takimi samymi zmartwieniami, nadziejami i rozczarowaniami"

Amikowiec Młody aktywista

0
09.04.2011 22:29    #9
mnie się tam podoba pomysł turlaka. szczególnie dawałoby to satysfakcje ludziom, którzy grają po kilkadziesiąt sezonów jednym klubem. fajnie by było poustalać samemu ceny biletów, sponsorów, pojemność stadionu, rodzaj murawy, czy rozbudowę bazy itp. Na necie jest np. co prawda żużlowy, ale manager i tam można ustalać takie rzeczy jak np. rodzaj band,długość toru, pojemność, ilość miejsc stojących i siedzących, oświetlenie, rodzaje nawierzchni,
tablicy wyników jakby ktoś chciał tam zajrzeć daje link: http://www.smanager.pl/ oraz http://www.smana(...)Strona_główna

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.04.2011 o godz. 22:33

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.