Rola dla pędziwiatra

BKS_Skrzat Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.02.2011, 15:25    Pytanie
Mam zagwozdkę. Mam bardzo dobrego napastnika, z przyspieszeniem 18, opanowaniem 17, wykańczaniem akcji 14. Nie wiem jaką dać mu rolę by wykorzystać jego szybkość, a zarazem nie marnować pozostałych atrybutów. Pomożecie?

bugi42 Młody aktywista

0
24.02.2011 15:33    #1
U mnie w Chelsea Nicolas Anelka ma podobne atrybuty i gra bardzo dobrze w sparingach na pozycji lisa pola karnego, ew. pozycja kompletnego napastnika jest bardzo uniwersalna, ale na tą pozycję musisz mieć na prawdę świetnego snajpera.

Użytkownik uznał post za pomocny

...

0
24.02.2011 15:39    #2
Zawodnik, którego mam to newgen, ma 21 lat. W każdym meczu prowadzę grę, trochę gorzej jest w Europie( Jagą gram). Czy tak młody zawodnik da radę pociągnąć tą rolę? Kompletny napastnik to chyba zawodnik na którym opiera się akcję ofensywne. Drybling też ma na dobrym poziomie, bo wartość to 14. Skłaniam się chyba ku lisowi pola karnego.

Guezmir Młody aktywista

0
24.02.2011 16:03    #3
Zdecydowanie lis!

"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

bugi42 Młody aktywista

0
24.02.2011 16:18    #4
[quote=BKS_Skrzat]Zawodnik, którego mam to newgen, ma 21 lat. W każdym meczu prowadzę grę, trochę gorzej jest w Europie( Jagą gram). Czy tak młody zawodnik da radę pociągnąć tą rolę?[/quote]

Jeśli ma odpowiednie umiejętności, to na pewno da sobie radę grając na takiej pozycji, zapewniam Cię że wiek nie ma tutaj żadnego znaczenia. Jak już mówiłem doświadczony Anelka spisuje się u mnie bardzo dobrze, niewiele gorzej gra młody Sturridge, a ustawiam go także na lisie pola karnego.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 24.02.2011 o godz. 16:19

...

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
24.02.2011 16:45    #5
Zgadzam się z Guezmirem. Jeśli ustawisz zawodnika z takim atrybutami na pozycji lisa pola karnego zapewni Citso masę bramek i pewnie też sporo ładnych asyst dla drugiego napastnika (jeśli takiego masz w taktyce) i skrzydłowych.

Darkness... for me is where I shine

0
24.02.2011 19:28    #6
Dzięki bardzo. Temat można zamknąć. Plusiki już lecą.

machaj88 Młody aktywista

0
25.02.2011 10:12    #7
A ja mam jeszcze pytanie, czy para "lis pola" + "kompletny" to dobre rozwiązanie czy lepiej się sprawdza "lis" + "cofnięty" ? Bo sprowadziłem regena (Ronaldinho ;p ) który atrybutami technicznymi i fizycznymi przewyższa Drogbę i widzę go jako kompletnego napastnika, ale chcę grać dwoma napastnikami bo mam dwóch super skutecznych lisów, więc mam dylemat. No i w końcu, czy może ktoś potwierdzić, że cofnięty napastnik z rolą wsparcia, pomaga do maksimum wykorzystać lisa?

bugi42 Młody aktywista

0
25.02.2011 10:36    #8
Zagraj kilka sparingów, raz jednym ustawieniem, a raz drugim i zobacz które Ci bardziej odpowiada. To najlepszy sposób.

Ja w Chelsea gram 1 napastnikiem, jest do Drogba (kompletny napastnik). Niestety złapał kontuzje w okresie przygotowawczym i w Community Shield z Manchesterem United musiał zastąpić go kto inny. Zdecydowałem się, że będzie to Anelka i ustawiłem go na pozycji lisa. Efekt? Wygrana 2-0 i jedna bramka Nicolasa. Natomiast w 1 kolejce Premier League z West Brom wystawiłem młodego Sturridge'a, także na pozycji lisa pola karnego. Efekt? Wygrana 4-0 i hat-trick Daniela.

Czyli lis u mnie sprawdza się jako jedyny napastnik na szpicy, obok niego na skrzydłach grają dwaj schodzący napastnicy.

Tak jak już mówiłem. Trzeba próbować w sparingach i zobaczyć jak to wychodzi.
...

machaj88 Młody aktywista

0
25.02.2011 10:48    #9
Nie no jasne, to ja wiem. Ale jestem jeszcze przed okresem... przygotowawczym ;p i przy okazji tematu postanowiłem spytać.

A gra ktoś lisem przy ustawieniu 4-4-2? Co można zrobić żeby nie schodził do skrzydła tylko zawsze trzymał się środka boiska, gdzieś między obrońcami?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.02.2011 o godz. 10:49

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution