Czemu moi zawodnicy graja tak słabo ??

koni21 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.02.2011, 21:01    Pytanie
Witam , gram od pewnego czasu w FM 11. Mam dość dobry skład. lecz moja druzyna potrafi przegrac nawet z ostatnimi w tabeli 2-0 .

Mój skład:
- Casillas

- Chiellini
- Vidic
- Evra
- Sergio Ramos

- Di Maria
- Kaka / xabi alonso

Tobi18 Młody aktywista

0
27.02.2011 21:05    #1
Nazwiska nie grają. Zmień taktykę, ustawienie, rozmowy motywacyjne. Na pewno coś pomoże.
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
27.02.2011 21:15    #2
Boże, coś Ty zrobił z Realem :(

A na poważnie to tak jak wyżej, sam wybór piłkarzy to jest mniej niż 30 procent sukcesu.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

koni21 Partyzant

0
27.02.2011 22:42    #3
Po paru latach trzeba pozmieniac zawodnikow . :P
"Nazwiska nie graja" - Coś tam napewno graja, przynajmiej powinny tak grac zeby z ostatnim zespolem wygrac .
Jak mam zmienić taktyke ?? Jak mam przeprawadzac rozmowy motywacyjnie ??
Jak jak jak jak ... ?
Pomożcie mi coś, bo ja sam nie ogarne :P
Widziałem jakis poradnik z rozmowami motywacyjnymi ale nie rozumiałem go w ogóle .

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.02.2011 08:44    #4
Szczerze mówiąc przestraszyłem się tego składu:D Masz takich piłkarzy, więc pewnie wydałeś na nich krocie, patrząc tylko na nazwiska. Przecież Drogba, Tevez, Evra i Kaka, a może i nawet Cristiano wybierają się u Ciebie niedługo na emeryturę. Poza tym to raczej nie jest odpowiednia taktyka dla mojego ukochanego Realu. Di Maria i Cris dużo lepiej grają na OPP i OPL niż na PP i PL. Masz takich świetnych skrzydłowych- ustaw ich bardziej ofensywnie. Odmłódź skład- ściągnij jakieś młode talenty, bo wymienieni przeze mnie wyżej piłkarze nie nadrabiają już kondycyjnie, a i staty fizyczne pewnie im lecą w dół na łeb, na szyję.
Co do rozmów to metoda prób i błędów- zobacz, którzy piłkarze lepiej grają pod presją, a którzy gorzej, na kogo pochwała działa motywująco, a kogo robi zbyt pewnym siebie. Próbuj rożnych schematów.
Darkness... for me is where I shine

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
28.02.2011 09:47    #5
który to sezon?
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Falcon Przodownik pracy

0
28.02.2011 11:56    #6
Moim zdaniem idealne byłoby 4-2-3-1
Na środku pomocy Fabregas,Alonso, na skrzydłach di maria,ronaldo, a jako opś Kaka.Jak piszesz że często łapie kontuzje to sprzedaj za dobrą kasę i tyle.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

koni21 Partyzant

0
28.02.2011 16:21    #7
Takiego starego sezonu to ja nie mam, to jest chyba 2014-2015. Ta taktyka Falcona myśle ze bedzie odpowienia pod moj skład . Kaka u mnie miał tyle kontuzji ze jego wartośc spadła chyba do 5milionów . Piłkarze nie są tak bardzo starzy, najbardziej zestarzał sie drogba atrybuty fizyczne mu spadły, i jest teraz wart o.k 800 tysiecy :P . I teraz zeby was bardziej zaskoczyć to powiem ze za Fabregasa dałem 143miliony :P . Samir92 a mogłbyś wymyślec jakas dobra ofenstywna taktyke taka aby pasowała pod mój skład ??. Domyślam ze to nie jest tak łątwo ale napewno kazda wyprobuje . Dzieki i pozdrawiam .

Craxa fan Młody aktywista

0
28.02.2011 17:11    #8
Masz za słaby skład kolego. Proponuję dokupić jeszcze zawodników takich jak:
Messi, Rooney, Ribery, Villa, Milner... tak w razie wu na zmianę :)
A tak na poważnie, spróbuj nabyć mniej znanych piłkarzy, którzy mają potencjał, a nie nazwisko. Być może niektórzy z Twoich grajków "gryzą się ze sobą". Stopniowo wprowadzaj młodszych i zgrywaj ich ze sobą, a wyniki przyjdą ;)
Ewentualnie zmień drużynę na jakąś silniejszą i bardziej renomowaną :]
Edyta podpowiada, że 4-4-2 nie jest dobrym pomysłem dla "Królewskich"

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.02.2011 o godz. 17:13

Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
01.03.2011 17:02    #9
Ja osobiście gram taką taktyką w Realu.
------------------- o ---------------------------- kompletny napastnik
--- o ------------- o ------------ o ------------- 3 schodzący napastnicy
------------------- o ---------------------------- wysunięty rozgrywający
------------------- o ---------------------------- defensywny pomocnik
----- o --------- o ---------- o ---------- o ---- 2 bocznych obrońców/ 2 środkowych
---------------- o ---------------------------- bramkarz

Na skrzydła oczywiście di Maria i Ronaldo, ale radzę Ci kupić młodszych skrzydłowych, najlepiej z drugą pozycją napastnika, aby wykorzystywali sytuacje lub z dużym wykańczaniem akcji, ponieważ grając jako schodzący napastnicy mają naprawdę wiele okazji- np. Balotelli na prawe lub Neymar na lewe. Na OPŚ świetnie nadaje się Kaka, ale ja już dawno bym go sprzedał- wstaw Oezila, jeśli jeszcze go masz bądź kup Wilshere'a lub Paulo Henrique. Na PŚ masz beż wątpienia Fabregasa. Dokup jeszcze jakiegoś dobrego defensywnego pomocnika i młodszych bocznych obrońców i voila!
Grając Realem z tą taktyką nie przegrałem ani jednego meczu przez 1,5 sezonu.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.03.2011 o godz. 17:03

Darkness... for me is where I shine

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution