Sprzedaż zawodników

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.03.2011, 14:34    Pytanie
Już w poprzednich Fmach sprzedaż niechcianych zawodników była sporym problemem. Ale w najnowszym dziele SI często się zdarza, że jedynym wyjściem na pozbycie się grajka jest czekanie na koniec jego kontraktu (bo rozwiązać za porozumieniem oczywiście nikt nie chce). Przykłady z pierwszej ręki- grając nową karierę Realem Madrid planowałem sprzedać Khedirę i Gago- chciałem zostawić Lassa i dokupić Rodwella na zmiennika, więc nie potrzebowałem 5 defensywnych pomocników, mając jednego w formacji. I co? Miesiąc tkwienia w klubie ze statusem na niepotrzebny klubowi i na liście transferowej. Spróbowałem, więc zaproponować ich klubom- nie liczyłem na zysk, a raczej na pokrycie ich wartości. Znów brak chętnych.. Zrobiłem mały test- wystawiłem ich za darmo (tylko na próbę). I po raz kolejny brak propozycji! Jak to możliwe, że gracza wartego blisko 4 mln €, grającego na pozycji, która odgrywa znaczną rolę w formacjach wielu klubów nie da się sprzedać nawet poniżej ich wartości?
P.S. Gram na grywalnych ligach- angielskiej, włoskiej i hiszpańskiej. Innych lig nie ustawiam, bo kluby tam są biedniejsze, więc skoro ani w Anglii, ani w Hiszpanii, ani we Włoszech nie ma chętnych na zawodnika wartego 4,5 mln€, to w innych ligach klubów i tak na niego nie stać na początku rozgrywki.

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 05.03.2011, 14:35

Darkness... for me is where I shine

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.03.2011 19:33    #10
Myślę, że Cię posłucham, machaj88,co do Khediry, ale zagram raczej 4 obrońcami, jednym defensywnym (Lass), dwóch na środku (Alonso i Khedira ustawieni tak jak mówiłeś, ale Khedira ze wsparciem), dwóch schodzących napastników (Cris na lewej i Pedro Leon na prawej) i jeden napastnik (Higuain, jako lis pola karnego, zamiennie z Benzemą). Myślę że to taki złoty środek- posłucham Cię i dam szansę Khedirze, ale z trochę inną taktyką. Poza tym to jest idealna taktyka dla Realu, jeśli nie chcemy nikogo kupować, bo na początku w Madrycie jest 2 DP i 3 ŚP, jedynym zdolnym do gry OPŚ Granero. U mnie zagra na prawej stronie, a idąc za Twoją wskazówką nie uaktywnię budżetów transferowych w pierwszym okienku, więc nie mogę nikogo kupić na OPŚ.
W każdym razie dzięki za radę.
Darkness... for me is where I shine

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.