Problem z grafika

damian1801 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.03.2011, 16:12    Pytanie
Witam mam problem. Gram legia warszawa na dużej bazie danych bez dodatkowych państw tylko polska liga grywalna 11 sezon mam rok 2020..od mniej więcej 4 sezonów mecze chodzą mi wolniej niż wcześniej. Widać że grafika ,skacze'..przetwarzanie wyników itd działa bardzo dobrze tylko grafika w meczu mi przeszkadza..mam procesor 2.2+ athlona 1.5 gb ram i kartę 256 mb..czy jedyną rada będzie przełączenie na tryb 2d?

konradlks96 Młody aktywista

0
10.03.2011 16:29    #1
Po kilku sezonach baza danych bardzo się rozrasta , a przez to wszystko chodzi wolniej . Jeżeli mocno skacze 3d to sprawdz użycie procka i powyłanczaj inne programy np. inne gry .
Gadać kto do mnie odczuwa pociąg ....

damian1801 Partyzant

0
10.03.2011 16:51    #2
Wszystko wyłączone nic nie działa w tle oprócz fm..mam nawet gamę booster czy coś takiego który podobno oczyszcza ram..w sumie z tym programem czy bez efekt jest ten sam..Użycie procka około 99 procent przy fm

machaj88 Młody aktywista

0
10.03.2011 16:55    #3
Zajrzyj do subskrypcji, odznacz wszystko co nie jest Ci potrzebne (przez tych kilka sezonów mogło się nazbierać) możesz też, anulować całkiem subskrypcje rozgrywek (wyniki tych, w których bierzesz udział i tak będą wyświetlane, nie będą jedynie przetwarzane co odciąży bazę, tak to chyba działa, w każdym bądź razie, w moim wypadku podziałało, mecze znów chodzą płynnie). Kolejna sprawa to zużycie pamięci, jak wiadomo FM, pożera masę pamięci więc warto zajrzeć w menedżer zadań i wyłączyć wszystkie niepotrzebne procesy (komunikatory, edytory, odtwarzacze itp.) jeśli podczas gry, nie korzystasz z internetu, możesz wyłączyć również wszystkie procesy antywirusa a jeżeli w ogóle poza grą nie robisz nic innego na kompie to możesz też śmiało wyłączyć explorer.exe (żeby potem włączyć go z powrotem: alt ctrl delete "uruchom" i wpisz: explorer.exe). W opcjach gry, "dzźwięk i obraz" odznacz, efekty pogodowe, pokazywanie stadionów, poza stadionem, publiczności itd. ustaw jakość grafiki na na najniższą. W ustawieniach karty graficznej, jeśli to invidia, to wejdź w ustawienia jakości i wydajności i zmień na wysoką wydajność nie wiem jak to wygląda w przypadku ATI ale z pewnością podobnie.

ed. Jeśli masz zużycie proca na poziomie 99% to masz chłopie problem, masz syf na kompie niesamowity i proponuję coś z tym zrobić, poszukaj w google "jak poprawić wydajność komputera" lub "jak przyspieszyć komputer" to znajdziesz kilka cennych rad, ja nie będę tego opisywał bo to nie miejsce na to a przy tym zrobiłby się z tego referat.

ed.2 wszelkie programy "poprawiające" "czyszczące" itd. to syf i jeszcze bardziej spowalniają kompa

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.03.2011 o godz. 16:58

damian1801 Partyzant

0
10.03.2011 19:22    #4
Sory mały błąd zużycie procka mam dość małe podczas grania fm..wzrasta w trakcie meczu ale średnio jest to około 60 procent..gdy mecz się nie rozgrywa to jest to tylko kilka procent

damian1801 Partyzant

0
12.03.2011 11:20    #5
Niestety żadna z powyższych rad nic nie dała problem występuje nadal..tzn mecze nie działają płynnie..od mniej więcej 4 sezonów

damian1801 Partyzant

0
12.03.2011 12:35    #6
Mam jeszcze jedno pytanie..czemu tryb klasyczne 2d się tnie a inne tryby nie? Teoretycznie ten tryb powinien chodzic najlepiej

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.