Reputacja Lecha

PolskiGuardiola Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.03.2011, 18:27    Pytanie
Otóż zakończyłem Lechem właśnie swój 3 sezon.Był on rewolucyjny ze względu na przede wszystkim pierwsze wyjście z grupy LM(z Realem,Panathinaikosem i Lewskim) i awans do 1/4(po pokonaniu Palermo 1-0 i 2-3).Ale o to po tym wspaniałym sezonie zaczęły się problemy.Wszystkie moje największe gwiazdy chcą odejść(m.in Gundogan, Sodinha, Krievts, Pereyra..).Czyli praktycznie cały szkielet zespołu.Dotychczas starałem się puszczać tylko 1 gwiazdę w czasie okienka(Stilić i Rudnevs po 7,5 mln E), ale teraz cały zespół się sypie.Nie chodzi tu o pieniądze, bo wartość klubu wynosi 86 mln E(29 miejsce), a na koncie mam 66 mln E.Poza tym w rankingu klubów zajmuję wysoką 27 pozycję(sporo punktów nabiłem wcześniej poprzez 3 miejsce w grupie LM i grze w LE).Co prawda inne kluby w pucharach grają piach, ale np.wywalczyłem dodatkowe miejsce w LM(14 miejsce wśród państw).
I stąd pojawia się moje pytanie..czy to jakoś polepszyło moją reputację?Piłkarze chcą odchodzić do słabszych i już też lig, a ja nie mam jak ich zatrzymać(nie lubię oddawać piłkarzy za darmo:D).Mogę dać im lepsze kontrakty, ale nie chcą nawet negocjować.Myślałem o powtórzeniu sukcesu sprzed roku, ale teraz nie mam szans.Myślę, że to przez reputacje ligi i klubu..ale czy da się ją podnieść i to w miarę szybko(z 3-5 sezonów)?
I nie chodzi mi tu o żadne edytory, bo to tylko niszczy przyjemność rozgrywki.
Ps.sorry jak to w zły miejscu pisze i za wszystkie błędy z góry, ale jest to mój pierwszy post na tej stronie, więc proszę także o wytknięcie wszystkich możliwych błędów.:)

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
14.03.2011 19:08    #1
Musisz po prostu dalej wygrywać. Zauważ, że Tobie wzrasta reputacja [w sensie klubowi i lidze], ale tym piłkarzom także, więc chcą coraz więcej i stają się ambitniejsi.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Robertmazi Partyzant

0
14.03.2011 20:43    #2
Prawda, u mnie Krivets już w 1 sezonie, po 22 kolejkach w lidze gdzie strzelił 9 goli i ma 17 czy tam 18 asyst w lidzę plus dobrze gra w pucharach jak cały zespół (1/8 ligi europejskiej po 3 miejscu w grupie LM) chce zarabiać 23 tys euro tygodniowo.. Dobrze, że Stilicowi wcześniej kontrakt przedłużyłęm do 2015, bo teżpewnie by chciał tyle zarabiać. Najgorsze jest to że nawet jakbym chciał mu tyle płacić to mogę dać mu 13 tysi max a gdybym mu dał nawet 20 tysięcy bo pewnie dałby się namówić już na tyle to Stilicowi odrazu klazula by się włączyła i też by tyle zarabiał i obaj by z 1/3 całego budżetu płacowego pochłaniali.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.03.2011 o godz. 20:43

0
14.03.2011 21:33    #3
ja nie do końca tak mam, bo takim zawodnikom to mogę dać i 2-3 mln E za sezon, tylko żeby chcieli zostać w klubie, a tak po 1 sezonie Stilić za 7,5 mln E do Juve, po 2 Burić za 4,1 do Realu i Rudnevs za 7,5 mln E do Sunderlandu(a odrzucił m.in Bayern i Tottenham).A teraz oddałem Krievtsa za 7,5 mln E do Romy.I rozumiem, że zawodnicy chcą iść do takich klubów..
Ale na Boga dlaczegoż Mauricio Pereyra ucieka mi do Cagliari(6,75 mln E), albo Gundogan do Fenerbahce(za bardzo się kłóciłem o kasę, zaczął słabo grać i oddałem go za tylko 5 mln E)?To nie są kluby z dużego Topu, a sam mogę je bez problemu pokonać..

Robertmazi Partyzant

0
14.03.2011 22:14    #4
Z cagillari się zgodzę ale Fenerbache? Fakt w pierwszym sezonie przeszedłem ich w 1/8 LE, ale i tak jest to bardzo utytułowany klub i liga turecka jest pewnie wyżej od polskiej u ciebie, po za tym w Fenerbache pewnie są też jakieś gwiazdy które w polsce by nigdy nie zagrały, a to ma znaczenie.

BartekF07 Partyzant

0
15.03.2011 14:45    #5
Tak już niestety w tym fm-ie bywa, ale myślę że szybko się odbudujesz. Mam jednak pytanie. Jak sprzedajesz zawodnikow za tak duze kwoty?!

Robertmazi Partyzant

0
15.03.2011 16:10    #6
Takie duże kwoty to tylko za piłkarzy Lecha dostaniesz i to tylko 3 Krivtsa za którego też po sezonie wziąłem 7,5 mln euro od Lyonu, ale nie dziwota jak najlepszym asystentem w całej Europie był, za Stilica narazie dają mi 4 mln i wolę go zostawić bo i tak głównie młodych piłkarzy za darmo sprowadzam którym się kończą kontrakty, za Rudnevsa narazie nikt specjalnej oferty mi nie złożył, ale ogólnie jak gram innymi klubami to odchodził za 4-5 mln, za Burica nie wiem jak tyle mogłeś uzyskać i to jeszcze aby Real go kupił (chyba zadziałałeś 2 menadżerem :) ).

0
15.03.2011 18:34    #7
Z tym transferami to naprawdę nic nie oszukiwałem..z tym Realem to mi się wydaje, że przez to, że Burić zagrał z nimi 2 super mecze(mimo to przegrałem u siebie 0-2 i na wyjeździe 2-5).Tak samo Iturbe poszedł do Panathinaikosu po tym jak zagrał z nimi super mecz.A niestety FM to nie FIFA/PES i jak piłkarz jest niezadowolony to nie ma sensu na siłę trzymać.A jak gra dobrze to i pieniądze można wyciągnąć..A mam inne pytanie, może już nie pasujące do tematu.Jak można na nowo zaprowadzić dyscyplinę w zespole?Bo teraz to jest tragedia, 70% składu ma morale najniższe z możliwych i grają dużo gorzej..jest to coś jakby bunt zespołu przeciwko trenerowi(w sumie to też trochę realistyczne:D)
Transfery z 3 pierwszych sezonów:
http://polsk(...)956.html

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.03.2011 18:45    #8
To normalne, że po kilku sezonach drużyna rozwijająca się będzie wyglądała całkiem inaczej. Sprzedawaj i kupuj następnych, to norma.

BartekF07 Partyzant

0
16.03.2011 13:36    #9
PolskiGuardiola screen nie działa. Buduj powoli drużynę, tak jak mówi MagnificoManager.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution