Rozwój piłkarza

Mirkowski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.04.2011, 11:42    Pytanie
Witam mam pytanie poza bazą treningową, tugami, trenerami, co może jeszcze wpływać na rozwój piłkarza? Np. jeżeli bym grał np. United i kupiłbym młodzika z polskiej ligi np. nowo dodany do talentów Miłosz Przybecki który PA ma 111 to rozwinąłby się jakoś konkretnie ten chłopak? i oczywiście doradźcie jakiego NAJLEPIEJ TUG'a treningowe stosować. :)

vietti Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.04.2011 12:15    #1
On nie rozwinie się ponad to 111, czym oczywiście nadawać się będzie do gry w rezerwach. Jeżeli masz gracza perspektywicznego z dobrym PA, to musisz mu dawać szansę na grę w pierwszym składzie (Puchary, mniej ważne mecze ligowe), ja np. czasami organizuje w trakcie sezonu sparingi, w których wystawiam tych, którzy mało grają oraz właśnie młodzików - mogą się ograć z pierwszym składem, a i ja przyjrzę się ich grze :) I jeszcze jedno - atrybuty determinacja oraz pracowitość :) No i dawaj młodemu mentora
http://www.vietti.aq.pl/ - Grafika komputerowa

Mirkowski Partyzant

0
09.04.2011 12:20    #2
hmm chyba, że po latach stary Giggs da mu dobrą praktykę heh to może coś z niego bd bądź jakiś starszy doświadczony skrzydłowy, ale co do talentów to czytałem dużo, że jak się wypożycza to trzeba patrzeć jaką ma bazę tr. drużyna która chce wypożyczyć nasz talent :) a co do TUG to tu na cmrev podano 2 ale jeden był taki o a drugi to piłkarze upominają się, że za bardzo męczący więc jakoś musiałem zmniejszyć obciążenie... do tego to Anglia więc mecze są ciągle

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.04.2011 16:25    #3
Mentor nie wpływa chyb a na rozwój zawodnika. On uczy po prostu swego podopiecznego swoich firmowych zagrań i przekazuje mu swój styl. Pamiętam jak CR7 wziął pod opiekę Canalesa, to młody Hiszpan miał więcej udanych dryblingów na mecz od Di Marii. Ale atrybuty mu od tej nauki nie podskoczyły.
Darkness... for me is where I shine

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
09.04.2011 16:57    #4
Ulubione zagrania. :)
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Mirkowski Partyzant

0
09.04.2011 18:14    #5
to wiem, że mentor tylko nauczy ulubionych zagrań, szkoda trochę że nie zrobili by też nauczyli charakteru, stylu gry i itp. czyli zrobić z kogoś młodego swoją kopię no ale dalej kwapi mnie problem np. mam scouta 20, 20, atrybuty też ważne do scoutingu no i mam 2 takich samych graczy z tym samym PA ale o jednym inna da informacje np. 3gwiazdki a o drugim 3.5... może to też dlatego że mała znajomość np. o Polsce?

Damiaoo Młody aktywista

0
09.04.2011 20:04    #6
Z tego co zaobserwowałem to jeżeli przydzielimy mentora z wysoką determinacją to ten atrybut wzrośnie u podobiecznego. Miałem taką sytuację w Man Utd gdzie Rooney (z determinacją chyba 18) uczył regena i nastąpił u niego skok determinacji o 2 pkt.

bugi42 Młody aktywista

0
09.04.2011 20:28    #7
A mnie się wydaje, że to naturalny przyrost determinacji wraz z wiekiem.
...

adhd Partyzant

0
09.04.2011 21:11    #8
Determinacja to widoczny atrybut charakteru, rośnie on czy też maleje, bo mentor wprowadza swojego podopiecznego również w mentalną sferę piłki nożnej. Młodzik przyjmuję więc nie tylko preferowane zagrania i pozyjce na boisku, ale również część cech charakteru od mentora, między innymi takie cechy jak ambicja profesjonalizm, determinacja

dybciox Partyzant

0
09.04.2011 22:16    #9
Ta różnica w ocenie Twojego scouta wynika z różnych atrybutów mających wpływ na szybkość nauki grajka. Jeżeli ten ma wysoką determinację, jest ambitny szybciej (ma większe szanse) osiągnie PA, natomiast jeśli nie jest ambitny i zdeterminowany to będzie się rozwijał wolniej i może nie osiągnąć PA. Scout analizuje też właśnie takie atrybuty.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution