Problem z reputacją ligi polskiej

kabaruto Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.04.2011, 20:11    Pytanie
Otóż ostatnio testowałem sobie footall manager w różnych aspektach. Niedawno utworzyłem sam a właściwie zmodyfikowałem i tak:

-robiłem save/load aby polskie kluby jak najwyżej dotarły w ligach europejskich.
-zrobiłem w edytorze wyższy budżet (polskie kluby sprowadzały zawodników głównie z brazyli za powiedzmy 1-10mln)
-stadiony po 40 tys-wyzsze ceny biletów
-dużo innych rzeczy

Reputacja ligi wiadomo polskiej na początku jest 110. jagiellonia wyszła z grupy w pucharze UEFA. Po wyjściu z grupy odpadła. Wisła odpadła w fazie grupowej EURO. Lech odpadł również w fazie Grupowej ale w LM.

mam pytanie. Bo jak dobrze wiemy rzadko się ostatnio w polskiej piłce zdarzało aby polskie kluby zaszły tak daleko. Reputacja polskiej ligi obniżyła sie po sezonie do 103. Dlaczego umie ktoś na to odpowiedzieć? Dodam że liga z Białorusi który nie miała uczestników w fazach grupowych LM i EURO i jeszcze 2 inne poszły wysoko do góry a polska ekstraklasa spadła o około 20 pozycji. Czy umie ktoś to wytłumaczyć? W końcu co to jest ta reputacja ligi?

//Edytowano 3 razy, ostatni raz 19.04.2011, 20:13

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
19.04.2011 20:27    #1
Po pierwszym sezonie to sobie możesz. Wydaje mi się, że bez względu na to, co zrobisz w 10/11, to nasza liga spadnie na łeb na szyję. W miarę upływu czasu reputacja będzie rosnąć, a przynajmniej powinna.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

pezot97 Partyzant

0
19.04.2011 20:31    #2
Każdy klub ulepszyłeś ? Ale może być tak jak mówi Bolson.
Denn du bisst, was du isst. R+

przemkoo Ekspert

Grupa: Ekspert
0
19.04.2011 21:32    #3
Na Twoim miejscu prześledziłbym długofalowe skutki umacniania polskich klubów. Reputacja ligi została wymyślona, aby działało długofalowo, jeden sezon to za mało na obiektywne obserwacje. Nie jestem w stanie Ci powiedzieć, dlaczego tak się stało, niewykluczone że po następnym sezonie wzrośnie o więcej niż spadło.

Sprawdź także reputację klubów, być może zadziałeś właśnie na tym polu, zamiast na reputację całej ligi.

Aha, czyli napisałem właściwie to samo co Bolson.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.04.2011 o godz. 21:34

Falcon Przodownik pracy

0
19.04.2011 21:36    #4
[quote=Bolson]Po pierwszym sezonie to sobie możesz. Wydaje mi się, że bez względu na to, co zrobisz w 10/11, to nasza liga spadnie na łeb na szyję. W miarę upływu czasu reputacja będzie rosnąć, a przynajmniej powinna. [/quote]
To brzmi tak jakbyś miał na myśli ranking UEFA,czyli ten,w którym liczy się ostatnie 5 lat.Jak przez 4 lata kluby dziadowały,nie licz że po 1 fantastycznym sezonie,nagle jakoś wysoko reputacja skoczy.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
19.04.2011 21:42    #5
To brzmi tak jakby mimo awansu Lecha i Wisły do fazy grupowej w mojej grze w pierwszym sezonie reputacja Ekstraklasy spadła. Potem ja awansowałem do 1/8 LM i reputacja wzrosła. 1/4 LM w następnym sezonie - rośnie, rośnie. Wygrana w LE - z 2,5 gwiazdki nagle zrobiło się 3, kluby zaczęły powoli ściągać mniejsze gwiazdki, dostaliśmy więcej miejsc w pucharach, byliśmy szanowani, a ludziom żyło się dostatniej. Nic, tylko własne doświadczenia.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

kabaruto Partyzant

0
20.04.2011 09:45    #6
Dziękuje chłopaki. Testuje dalej i zobaczymy co będzie po 2 sezonie.

Jeszcze pytanko od czego zalezy ile klub dostaje kasy za transmisje? Od reputacji ligi? klubu? A może jeszcze czegoś innego??

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.