Mario Balotelli.

vlacco Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.04.2011, 20:44    Pytanie
Cześć, mam pytanko do tych, którzy tego urwiska co w temacie w swym zespole mają/mieli.

Czy zna ktoś na niego sposób, aby rozwijał się i grał bardzo dobrze? W mojej karierze mam drugi sezon, a Marysia wygląda beznadziejnie: http://img57(...)odz.jpg/ . Nie pomaga indywidualna rozmowa, żeby postarał się na treningu, ze zmniejszeniem treningu nie próbowałem, bo będzie jeszcze gorzej pewnie. Nie wystawiam go na mecze, bo wygląda fatalnie w porównaniu do innych skrzydłowych i napastników w zespole [Bale, Silva, Johnson, Pastore przerzucony na skrzydło czasami, Dzeko, Tevez, czy choćby Lukaku oraz Babacar]

Proszę o pomoc, bo ten psychopata na prawdę ma potencjał, żeby wymiatać.

machaj88 Młody aktywista

0
20.04.2011 20:48    #1
Ustaw go na lewym skrzydle jako schodzący napastnik. Zmniejsz dośrodkowania do zera i zwiększ strzały z dystansu do maximum - w taki sposób gra najlepiej. Rozwija się słabo a nawet wcale i nic z tym nie zrobisz, ale możesz go uczyć nowych zagrań (właściwie mogłeś od początku to teraz miałbyś ukształtowanego już zawodnika). Rzuty wolne z lewej strony też bardzo ładnie wykonuje.

Użytkownik uznał post za pomocny

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.04.2011 20:54    #2
On ma strasznie niską determinację i pracowitość, więc się nie będzie rozwijał. Ale z takimi statystykami to już teraz jest jednym z lepszych OPL w grze. Dobrze uderza z dystansu, drybluje, dośrodkowuje, wykonuje wolne. Czego jeszcze chcesz? Przecież on na starcie ma PA blisko 160 ( nie sprawdzałem, mówię na "oko";). Poza tym ma już 20 lat, to nie nastolatek, któremu skacze 5 atrybutów w miesiącu. Zastosuj się do rad Machaja88, bo są naprawdę dobre i masz jednego z najlepszych lewoskrzydłowych w lidze.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.04.2011 o godz. 20:54

Darkness... for me is where I shine

machaj88 Młody aktywista

0
20.04.2011 21:00    #3
[quote=samir92]Ale z takimi statystykami to już teraz jest jednym z lepszych OPL w grze.[/quote]
Nie jest.
[quote=samir92]On ma strasznie niską determinację i pracowitość[/quote]
Właśnie dlatego.

Niemniej, da się z niego coś wycisnąć. Nie będzie grał dobrze przez cały sezon. Może nawet nie zaliczyć ani jednego występu świetnego, ale ma czasem przebłyski geniuszu i można to wykorzystać choćby po to, by po sezonie korzystnie go opchnąć.

vlacco Partyzant

0
20.04.2011 21:09    #4
Problem w tym, że stworzyłem bardzo dobrą taktykę, którą wygrywam prawie wszystkie mecze. Jest to 4-4-2 ze skrzydłowymi, a taktyki pod Balotelliego specjalnie zmieniać nie będę. Statystyki na jednego z najlepszych OPL? No nie za bardzo :] Jeszcze za miesiąc zakontraktuję Robbena, bo mu się kończy kontrakt, to już w ogóle.

Przebłysków geniuszu póki co w grze nie widziałem - pierwszy sezon 27 meczy, 4 gole, 6 asyst, w drugim sezonie 9 meczy i 0 bramek i asyst. Noty 6.93 i 6.82, więc czemu mam na niego stawiać, skoro na lewym skrzydle mam Bale'a który ma stałą formę i jego dośrodkowania są wyśmienite?

Postaram się wprowadzać go i zmieniać mu na tego schodzącego, tak jak radzi machaj.

a jeszcze mi proszę powiedzcie, jak myślicie tego delikwenta ustawiać: http://img64(...)ono.png/ ? Na jaką pozycję docelowo najlepiej mu trening ustawić? :) Na ŚO słaba siła i skoczność, na PŚ słabiutkie podania, kreatywność i waleczność, na skrzydłowego słaba technika.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.04.2011 o godz. 21:16

szfedo Przodownik pracy

0
20.04.2011 21:54    #5
To go sprzedaj jak wygrywasz i nie chcesz specjalnie zmieniać taksy. Dostaniesz za niego sporą sumkę, którą będziesz mógł przeznaczyć na kilku rokujących juniorów.

konradlks96 Młody aktywista

0
20.04.2011 22:36    #6
vlacco
Świetny boczny wysuniety obrońca
Gadać kto do mnie odczuwa pociąg ....

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
20.04.2011 22:54    #7
No to sprzedaj Balotellego i po problemie :)

vlacco Partyzant

0
21.04.2011 00:18    #8
Po raz kolejny... Wpuszczam Balo w 45 minucie, ustawiam tak jak radził machaj - na koniec meczu ocena 6.5. Romelu Lukaku wpuszczony w 78 minucie... Bramka i ocena 7.5 ! Jak uda mi się za Maryśkę wyciągnąć więcej niż 10m to będzie mega.

konradlks96:
nie gram z bocznymi wysuniętymi, mam BO/atak :P ale chyba tam najlepiej będzie go stawiać

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.04.2011 14:28    #9
Odbiór i krycie - 17 i 15, drybling - 18, gra głową - 16, błyskotliwość - 18. Naprawdę świetnie zapowiadający się prawy obrońca. To Twój junior czu go kupiłeś? Już jest ciekawy, a jeszcze się rozwinie...

P.S. Ma też parę słabości- przyspieszenie i szybkość trochę za niskie jak na bocznego obrońcę. Pracowitość - 10, może się nie za szybko rozwijać. No i dośrodkowania... U bocznego obrońcy to absolutna podstawa, 12 może być za mało. Ale na pewno warto dać mu szansę.
Darkness... for me is where I shine

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution