Taktyka do Liverpool FC jaka ?

7suarez7 Wróg ludu

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 3
0
24.04.2011, 14:04    Pytanie
Witam jaką taktyke proponujecie na 2 sezon do Liverpool FC w pierwszym sezonie zajołem 4 miejsce teraz lecz chce walczyć o mistrzostwo lecz z moja wiedza o FM nie mam szans wygrac PL

Moj skład

11-

Reina
Srna,Agger,Godin,Insua
Lucas,Vidal
Dzududsak, Gerrard, GJohnson
M Gomez

4-2-3-1

Rez:

Kuyt
Aqulani
JCole
Van Nisterloy
Jovanovic
Carragher
Kelly
Wilson
Rodelin
Aurelio

Co Proponujecie na te ustawienia lub coś przemeblowac z 1 skladu ja nic nie wie gdyz 1 raz gram w FM

7suarez7 Wróg ludu

Poziom ostrzeżeń: 3
0
25.04.2011 13:41    #20
ej a co z treningami bo ja nic nie ustawiam w treningach da tam się coś trenować czy coś ?

dybciox Partyzant

Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.04.2011 17:48    #21
Możesz ściągnąć i stosować trening TUG'a. Ja jestem z niego zadowolony.
Co do indywidualnego treningu słuchać się Twojego sztabu w 'Podpowiedziach współpracowników' i według tych porad ustawiać ów trening indywidualny/pozycji.
W przerwach radzę Ci stosować Trening siłowy (ten lub inny).

Możesz też do meczów ze słabszymi rywalami (np. w pucharach czy z outsiderami ligi) wprowadzać do wyjściowej jedenastki perspektywicznych młodych graczy.

Smiglo Partyzant

0
05.05.2011 09:36    #22
nie wiem jak ty to robisz. Ja w 3/4 sezonu mam już prawie pewny tytuł Manchesterem United. Jak dla mnie największy błąd jaki popełniasz to kupywanie dziadków typu Nisterlooy. Ile masz w budżecie? Jeśli coś koło 20mln to zainwestuj w Paulo Henrique z Boca Juniors. Możesz go wystawić na środku pomocy lub na ofesywnej pomocy. Za 3 sezony po dobrym treningu będzie na poziomie Kaki. U mnie jest głównym rozgrywającym w wieku 22 lat. Jeśli on nie pomoże to zostaje ustawienie taktyki pod dziadków. Nisterlooy, Gerrard etc. szybko się męczą i pewnie w trakcie przerwy powinieneś ich zdjąć, gdyż mają max 75% kondychy. Nie wyrabiasz ze zmianami staruchów i tracisz gole głównie 60-90min. O dogrywce nawet nie wspomne.

Cutter Partyzant

0
05.05.2011 14:33    #23
Prowadzisz kiepską politykę transferową, moim skromnym zdaniem, jeżeli klub jest z Anglii, spróbuj sprowadzać zawodników z tego kraju, szybciej dostosowują się do nowego zespołu, nie ma z nimi problemu jak porozumiewanie się pomiędzy sobą na boisku, nie jest to łatwe, i może często nie wychodzić, ale warto próbować. Z kupnem Van Nisterlooy'a postąpiłeś zbyt pochopnie, ma on nadal dobre statystyki, ale nie sądzę by sprawdzał się na takim poziomie rozgrywek. Kuyt, Jovanović, Carragher - Ci zawodnicy nie powinni być w Twoim zespole, są już w bardzo zaawansowanym wieku, więc radziłbym ich sprzedać, póki jeszcze można na nich zbić dobre pieniądze, na ich miejsce możesz spokojnie znaleźć dziesiątki piłkarzy dużo młodszych.

Taktyka - nie lubię grać aż tak defensywną taktyką z pominięciem środkowych pomocników, nie masz wtedy dominacji w środku pola i powstaje duża luka która często może być łatana jednym ofensywnym pomocnikiem z odpowiednimi zadaniami, aczkolwiek jest to trudna sztuka, spróbuj może zagrać "choinką" 4-3-2-1, z trzema środkowymi pomocnikami i dwoma ofensywnymi, jeżeli to nie da efektu możesz przerzucić się na gre dwoma napastnikami.

Ostatnie co chciałbym napisać, spróbuj szukać talentów w średniakach Angielskiej Ligi, o ile wiem to Liverpool ma dużo pieniędzy na transfery więc wyciągnięcie z Aston Villi takiego Delfouneso na atak za starego Van Nisterlooy'a, czy Ashley'a Younga którego wartość będzie pewnie równoznaczna ze sprzedażą Kuyt'a i Carragher'a nie będziesz miał problemów.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.