Rady dla poczatkujacego

Green Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.04.2011, 09:11    Pytanie
Witam
Zakladam ten temat gdyz jestem poczatkujacym graczem serii FM2011,nigdy wczesniej niegralem w ta gre i na poczatku jest naprawde trudno:(
Mam kilka pytan i licze na wasz pomoc a wiec do rzeczy:
1.Planuje grac moja ulubiona druzyna w polskiej lidze czyli GKSm Belchatow niestety budrzet klubu jest naprawde maly i o jakis wiekszych wzmocnieniach moge raczej zapomniec.Ciezko tez wyciagnac z trenerow wiecej niz 2,5-3 gwiazdki gdyz niemoge znalesc trenerow odpowiednio dobryc:(Czy na pierwszy sezon to wystarczy?
2.Niemam jeszcze sprecyzowanej taktyki gry,ciagle mysle jak to ustawic ale czy jak stworze 3 kompletnie rozne taktyki np.4-4-2,5-4-1 i 4-4-2 wersje ofensywna z wysunietymi skrzydlowymi jako schodzoc napastnicy i bede je cwiczyl w przygotowanich do meczu osiagne poziom tych taktyk w zadowalajacy do spotkan sposob?Czy jesli beda one kompletnie inne pod wzgledem ustawienia i taktyki moja druzyna opanuje z czasem kazda z nich?
3.Jak powinienem ustawiac polecenia dotyczace przeciwnika?Czy kazdy moj zawodnik powinien miec przypisaneg gracza druzyny przeciwne?
4.W ustawieniach taktyki oplaca sie probowac robic niektore rzeczy jak np podania jako domyslne czy lepiej jak sa krotsze lub bardziej besposrednie?
Wiem ze zasypalem was pytaniami ale dopiero sie ucze i na starcie chcialbym popelnic mozliwie jak najmniejsza liczbe bledow.
Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow CMR i prosze o pomoc:)

Gerard31 Partyzant

0
27.04.2011 09:50    #1
Moim zdaniem, jeśli tak jak piszesz dopiero się uczysz, to dobrym sposobem dla ciebie byłoby ściągnięcie sobie z tej strony jakiejś sprawdzonej taktyki, którą będziesz mógł grać niemalże cały czas. W miarę zdobywania przez ciebie większego doświadczenia będziesz mógł stopniowo ją nieco zmieniać gdy w aspektach gry zobaczysz że coś jest nie tak. To naprawdę dobry i nie męczący sposób dla nowych graczy by zdobyć "wiedzę taktyczną.
Wtedy też nic nie stanie na przeszkodzie żebyś przygotowanie do meczu powierzył swojemu asystentowi. Gwarantuje ci ze w miare poznawania gry z czasem sam zaczniesz próbowac tworzyc jakieś taktyki, ale wazne jest zeby zdobyć właśnie to doświadczenie

Co do ściągania graczy czy personelu, wiadomo, budżet jest ograniczony. Ale bez obaw, na przyzwoity sztab trenerski ci wystarczy a zawodników szukaj głównie bez kontraktów lub też na rynku wschodnioeuropejskim bądź też Ameryka Południowa- zawsze znajdziesz jakiś talent nawet nie mając ani grosza na transfery.

Green Partyzant

0
27.04.2011 10:19    #2
Z tym ze z gotowa taktyka niema tej frajdy:)A co do stworzenia 3 taktyk kazda inna na przedmeczowych z czasem pilkarze ja opanuja?

McMoney Młody aktywista

0
27.04.2011 14:47    #3
skoro zaczynasz gre i są to Twoje pierwsze kroki z serią FM to ja bym polecał zagranie jakimś futbolowym gigantem, tam pojąłbyś podstawy, ustawianie taktyk, poleceń dla zawodników itp, a gdybyś poznał już podstawowe rzeczy to wtedy przerzucić się ba GKS Bełchatów...;)
Glory, Glory MAN UNITED !!

dybciox Partyzant

0
27.04.2011 16:02    #4
Jeżeli tylko je dodasz do nauki piłkarzom (w treningu przedmeczowym) to opanują je wszystkie.

Taher Młody aktywista

0
27.04.2011 16:21    #5
Ja tam zaczynałem grę od początku w polskiej lidze, zagraniczne sukcesy mnie tak nie cieszą i załapałem dużo wiedzy w parę tygodni. To gdzie zaczniesz nie jest najważniejsze, ważniejsze jest poznawanie gry, czytanie poradników chociażby na cmrev. ,albo jak się zna angielski, czy jakikolwiek inny język to zagraniczne strony o FM
Co do pierwszego sezonu w GKSie to powiem, że wszystko jest możliwe :)
Na pierwszy rzut oka sprawa wydaje się kiepska- brak funduszy itp., ale doświadczony gracz poszuka dobrych zawodników bez kontaktu, tak samo trenerów, zredukuje budżet płac pozbywając się graczy niepasujących do taktyki, zdobywając w ten sposób fundusze na pensje dla nowych lub na transfery.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.04.2011 o godz. 16:25

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
27.04.2011 17:47    #6
Polska liga jest stosunkowo łatwa. Opierasz skład na zagranicznych piłkarzach na wolnym kontrakcie [choćby tak na szybko z mojej kariery Ruchem Fidel Martinez, Leo Aro, Irven Avila, Ronald Siklic, Jeffrey Leiwakabassy itp.] i jedziesz. A jak się uda coś ugrać w Europie to gra staje się banalna, nie mówiąc co się dzieje gdy uzyskamy awans do grupy w LM. Finansowo odskakuje się wtedy reszcie.

Graj i baw się taktyką, obserwuj jak zmiany poszczególnych ustawień czy suwaczków wpływają na grę, a sam dojdziesz do świetnych wniosków.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

kvj Partyzant

0
27.04.2011 18:09    #7
Polecam zagrać najpierw jakimś lepszym klubem na początek (FM 11 to także mój pierwszy), u mnie najpierw był Tottenham --> Tuluza--> Lech--> Recreativo
Jeziorak Iława!

Green Partyzant

0
27.04.2011 18:22    #8
Wielkie dzieki wszystkim za odzew rade plus przeczytane poradniki powinny mi pomoc:)
A czy jest jakis zloty srodek na formacje?Ja planuje grac 4-4-2 a druga taktyke dardziej defensywna miec 4-5-1

bartibis Partyzant

0
27.04.2011 20:08    #9
Według mnie najlepsze formacje to są 4-2-3-1 i 4-5-1. Jakoś z tymi taktykami moje kluby grają najlepiej.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.