Rady dla poczatkujacego

Green Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.04.2011, 09:11    Pytanie
Witam
Zakladam ten temat gdyz jestem poczatkujacym graczem serii FM2011,nigdy wczesniej niegralem w ta gre i na poczatku jest naprawde trudno:(
Mam kilka pytan i licze na wasz pomoc a wiec do rzeczy:
1.Planuje grac moja ulubiona druzyna w polskiej lidze czyli GKSm Belchatow niestety budrzet klubu jest naprawde maly i o jakis wiekszych wzmocnieniach moge raczej zapomniec.Ciezko tez wyciagnac z trenerow wiecej niz 2,5-3 gwiazdki gdyz niemoge znalesc trenerow odpowiednio dobryc:(Czy na pierwszy sezon to wystarczy?
2.Niemam jeszcze sprecyzowanej taktyki gry,ciagle mysle jak to ustawic ale czy jak stworze 3 kompletnie rozne taktyki np.4-4-2,5-4-1 i 4-4-2 wersje ofensywna z wysunietymi skrzydlowymi jako schodzoc napastnicy i bede je cwiczyl w przygotowanich do meczu osiagne poziom tych taktyk w zadowalajacy do spotkan sposob?Czy jesli beda one kompletnie inne pod wzgledem ustawienia i taktyki moja druzyna opanuje z czasem kazda z nich?
3.Jak powinienem ustawiac polecenia dotyczace przeciwnika?Czy kazdy moj zawodnik powinien miec przypisaneg gracza druzyny przeciwne?
4.W ustawieniach taktyki oplaca sie probowac robic niektore rzeczy jak np podania jako domyslne czy lepiej jak sa krotsze lub bardziej besposrednie?
Wiem ze zasypalem was pytaniami ale dopiero sie ucze i na starcie chcialbym popelnic mozliwie jak najmniejsza liczbe bledow.
Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow CMR i prosze o pomoc:)

jacelinho Partyzant

0
27.04.2011 20:11    #10
Nie mówcie jaka jest najlepsza taktyka bo taktyke się robi pod graczy

Green Partyzant

0
27.04.2011 20:47    #11
[quote=Kleyo]Polska liga jest stosunkowo łatwa. Opierasz skład na zagranicznych piłkarzach na wolnym kontrakcie [choćby tak na szybko z mojej kariery Ruchem Fidel Martinez, Leo Aro, Irven Avila, Ronald Siklic, Jeffrey Leiwakabassy itp.] i jedziesz. A jak się uda coś ugrać w Europie to gra staje się banalna, nie mówiąc co się dzieje gdy uzyskamy awans do grupy w LM. Finansowo odskakuje się wtedy reszcie.

Graj i baw się taktyką, obserwuj jak zmiany poszczególnych ustawień czy suwaczków wpływają na grę, a sam dojdziesz do świetnych wniosków.[/quote]
[quote=Kleyo]Polska liga jest stosunkowo łatwa. Opierasz skład na zagranicznych piłkarzach na wolnym kontrakcie [choćby tak na szybko z mojej kariery Ruchem Fidel Martinez, Leo Aro, Irven Avila, Ronald Siklic, Jeffrey Leiwakabassy itp.] i jedziesz. A jak się uda coś ugrać w Europie to gra staje się banalna, nie mówiąc co się dzieje gdy uzyskamy awans do grupy w LM. Finansowo odskakuje się wtedy reszcie.

Graj i baw się taktyką, obserwuj jak zmiany poszczególnych ustawień czy suwaczków wpływają na grę, a sam dojdziesz do świetnych wniosków.[/quote]
Niestety moj lapek jest slaby i mam tylko grywalna lige wloska angielska hiszpansk polska holenderska szkocka i francuzka,nie moge znalesc z zadnego z tych zawodnikow co wymienile wiec raczej musze znalesc cos innego:)

szfedo Przodownik pracy

0
27.04.2011 20:58    #12
[quote=jacelinho]Nie mówcie jaka jest najlepsza taktyka bo taktyke się robi pod graczy [/quote]

Nie zgadzam się z tym. Ja ściągam graczy pod taktykę, bo niby czemu mam się ograniczać taktycznie skoro w bazie danych mam ponad 100k zawodników?

Green Partyzant

0
27.04.2011 21:12    #13
Tylko ze nie kazdy klub moze wzmocnic sie pod taktyke jaka chce grac a w dodatku nie kazdy ma baze 100k zawodnikow haha ja mam 50k:)

szfedo Przodownik pracy

0
27.04.2011 21:29    #14
Każdy może. Ja niezależnie od reputacji klubu potrafię znaleźć perełki. Nieważne czy Southportem w 6. lidze angielskiej, beniaminkiem w jakiejkolwiek lidze czy tam Realem zawsze coś się znajdzie pod taktykę, dlatego nie warto trzymać się tej regułki "taktyka pod piłkarzy" nieważne jaką masz bazę danych, 50 tysięcy to i tak dużo. Ale oczywiście każdy gra jak chce.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.04.2011 21:36    #15
[quote2=szfedo][quote=jacelinho]Nie mówcie jaka jest najlepsza taktyka bo taktyke się robi pod graczy [/quote]

Nie zgadzam się z tym. Ja ściągam graczy pod taktykę, bo niby czemu mam się ograniczać taktycznie skoro w bazie danych mam ponad 100k zawodników?[/quote2]
Właśnie!
Zasada, to zawodnicy mają mi pasować do taktyki, bo jeśli mi do niej nie pasuję to znaczy, że nie pasują mi do zespołu, obowiązuje. Ja mam 300k więc jest z czego wybierać :D. A taktykę pod zawodników też się robi... w Realu, Barcelonie, Interze czy Borussi Dortmund. Gdzie są odpowiedni zawodnicy i nie trzeba ich zastąpić w niemal 100% innymi. :)
btw. Wystarczy pośród 50 tysięcy znaleźć grupę, około 20 osobową, to tak dużo? Chociaż Polska nie potrafi znaleźć nawet jedenastu w wielomilionowym kraju... ;D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.04.2011 o godz. 21:37

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Green Partyzant

0
27.04.2011 21:51    #16
A jak bierzecie ustawienia z ukrytymi atrybutam pilkarzei czy nie?

McMoney Młody aktywista

0
27.04.2011 22:09    #17
ja biore że nie ukrywa, ale jeśli ktoś jest miłośnikiem gry HC to ukrywa ;)
Glory, Glory MAN UNITED !!

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
27.04.2011 23:01    #18
Od mgły wojny do HC daleka droga. Ukrywanie atrybutów jest realistyczne.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

McMoney Młody aktywista

0
27.04.2011 23:17    #19
Niby tak, ale idąc takim tokiem myślenia i przysłaniając sobie pewne umiejętności kopacza dla realizmu, powinno wogóle nie patrzyć się na cyferki interesującego nas piłkarzyny tylko powinniśmy jeżdzić go oglądać bądź powierzać tą funkcję scoutom. Więc tak czy siak patrząc obie te rzeczy są nierealistyczne. No ale punkt patrzenia zależy od punktu siedzenia. Pozdrawiam ;)
Glory, Glory MAN UNITED !!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution