Queen's Park FC - status amator

dande Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.05.2011, 11:00    Pytanie
Witam,
jakiś czas temu rozpocząłem rozgrywkę od Division Three (4 poziom rozgrywek) w Szkocji. Przejąłem amatorski klub Queen's Park FC. Wiedziałem, że na początku będzie ciężko jednak udało mi się jak na te warunki skomplementować świetny skład, którym wygrałem Division Three miażdżąc rywali, a w następnym sezonie 2 miejsce i awans po barażu z Division Two do Division One (Dundee FC 4 mecze zremisowało, resztę wygrało - zmiażdżyli mnie i ligę, ja zmiażdżyłem ligę). Division Two grałem praktycznie, w 90% tym samym składem co w Division Three. Oczywiście wszyscy na kontrakcie amatorskim, bo innych podpisywać nie mogę. Nie raz chcieli mi zabrać moich najlepszych zawodników, nawet kluby ze Scottish Premier League, ale oni, ku memu zdziwieniu są niezwykle lojalni i zostają przy mnie. W końcu 2 sezony awansowałem o 2 ligi, jestem "nie do ruszenia", atmosfera w zespole wspaniała.
Ale do czego zmierzam. Na koncie blisko 2 mln €, klub wart bagatela 28-29 mln €, Hampden Park (ponad 40 tys miejsc - ale co z tego skoro maksymalnie widziałem 3 tys kibiców), drugi poziom rozgrywkowy w Szkocji. A klub nadal ma status amatora. Z jednej strony to jest pozytywne bo mogę mieć wielu piłkarzy i nic im nie płacić, ale z drugiej strony mogą mi podkraść zawodników za bezcen, trening amatorski nie jest tak skuteczny jak profesjonalny oraz to co najmniej dziwnie wygląda - klub amatorski w Division One...
Trzeciego sezonu jeszcze nie rozpocząłem - jestem na 1 lipcu. Ale były już podsumowania itp - i np taki Livingston przeszedł z zawodowca na półzawodowca. I tu się pojawia pytanie: dlaczego nadal jestem amatorem, dlaczego się to nie zmieniło i co musiałbym zrobić by się to zmieniło? (FMRTE nie wchodzi w grę). Zarządu też nie mogę prosić o zmianę statusu.
Wybaczcie, że się tak rozpisałem. Mam nadzieję, że jesteście jakoś w stanie pomóc.
Pozdrawiam.

nesete Absynt Prozy

Grupa: Ekspert
0
04.05.2011 11:06    #1
Ten klub z założenia ma być amatorski i nigdy nie zmieni się w kub profesjonalny

johny96 Partyzant

0
04.05.2011 11:08    #2
Mówisz, że zarządu nie da się poprosić? Może spróbuj jeszcze raz. Jeśli się nie da, może rozegraj jeszcze ten, trzeci, sezon.

dande Partyzant

0
04.05.2011 11:12    #3
Nie ma w ogóle podświetlonej akcji "zmień status drużyny" by móc prosić.
@Nesete - nigdy? Nawet gdy zdobędę (zakładając tak, w dalekiej przyszłości) Mistrzostwo Szkocji?

szycha333 Partyzant

0
04.05.2011 11:56    #4
1.Dla sprawdzenia zmień w FMRTe reputacje klubu na 10000(globalna) i wtedy zobacz czy będziesz miał podświetloną czy nie, po sprawdzeniu wczytaj.
2.Zarób więcej pieniędzy: http://www.cmrev(...)wa_.html jest to może oszustwo ale szybciej zarobisz kasę...

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
04.05.2011 12:33    #5
Nic nie zrobisz, gdyż ten najstarszy szkocki klub obecnie jest jedynym amatorskim klubem w szkockich ligach zgodnie z ich mottem Ludere Causa Ludendi czyli na nasze gra dla zabawy czy coś w tym stylu.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

dande Partyzant

0
04.05.2011 16:49    #6
Bez sensu. W ten sposób odechciało mi się dalej grać tym klubem...

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
04.05.2011 19:04    #7
To tak jakbyś narzekał, na to że Athletic Bilbao zatrudnia tylko Basków. Tak jest po prostu i taki urok tych klubów.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

PDrasta Młody aktywista

0
04.05.2011 22:51    #8
Jak pisali wcześniej - nic nie zrobisz. Poza tym nie zdziwiło Cię, że klub z 4 ligi ma wartość prawie 30mln € i stadion na 40k widzów? Ja wziąłem Arbroath, 1 sezon awans, 2 sezon - awans, 3 sezon nie dokonczony ale środeczek tabeli, Dunfermline miażdży, przewaga nade mną 25pkt, nad Viceliderem 20pkt(rok temu Dundee zmiażdzyło wygrywając ze mną o 8pkt a z 3msc o 18 pkt. Tak to jest, jeżeli chcesz w 3 lata wejść do Premier League :)
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution