Zawodnik szuka nowych wrażeń

wilq1993 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.05.2011, 18:27    Pytanie
witam:)
Zawodnik powiedział mi, iż osiągnął wszystko co co było do osiągnięcia i chce nowych wyzwań. Ja mu odpowiedziałem, że klub ma przed sobą wielką przyszłość, na co on powiedział, że mam nadzieję, iż dotrzymam obietnicy.

Niby nic nadzwyczajnego ale...
Ten zawodnik to Kościelny, a ja jestem menadżerem Arsenalu, który 3 raz z rzędu wygrał Premier League, 3 raz LM i inne pucharki. Reputacja klubu jest globalna, więc lepiej nie będzie. i czy przez to mogę go stracić? w sensie, no nie dam mu więcej, chodź tak mu w sumie obiecałem. miał ktoś taki przypadek?
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

Gerard31 Partyzant

0
04.05.2011 18:53    #1
Może wyzwaniem dla niego jest sama zmiana otoczenia i próba sił w innym klubie, być może słynniejszym. To w pewnym sensie tak jakbyś w latach siedemdziesiątych zapytał Johana Cruyffa po kiego grzyba przechodzi do Barcelony, skoro w swym Ajaxie znajduje się u szczytu kariery a od trzech lat regularnie zwycięża w Pucharze Mistrzów ;d

machaj88 Młody aktywista

0
04.05.2011 19:11    #2
Daj spokój, nie przejmuj się. Tiago Alves właśnie oznajmił, że chce odejść z klubu i za nic w świecie nie ustąpi. Prosił o wystawienie na listę - odrzuciłem. Przyszła oferta z Interu na 15 mln € - odrzuciłem. Przyszła na 20 mln - odrzuciłem. Okno zamknięte, Alves gra, a ja mam w dupie jego humory. Jest NZW a w trakcie meczów, w motywacji, wygląda na znudzonego. Kiedyś mu przejdzie.

Zanim doczekasz się takiej sytuacji z Kościelnym miną jeszcze ze 3 sezony.

Rafa Partyzant

0
04.05.2011 21:24    #3
wilq, za max pół roku, może rok Kościelny zacznie prosić o wystawienie na listę - po prostu nic więcej nie osiągniesz, więc jeszcze bardziej się obrazi.

[quote=machaj88]Okno zamknięte, Alves gra, a ja mam w dupie jego humory. Jest NZW a w trakcie meczów, w motywacji, wygląda na znudzonego. Kiedyś mu przejdzie.
[/quote]
Lepiej byłoby go sprzedać :) Na 99,9% nie przedłuży kontraktu i ucieknie za darmo. Za takie 20mln można kupić porządniejszego i mniej humorzastego grajka :P

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 04.05.2011 o godz. 21:26

wilq1993 Partyzant

0
05.05.2011 00:41    #4
teraz sobie przypomniałem, że to taka 2 prośba w ciągu 1 sezonu.
2 pytanko od razu rzucam - zawodnik niezadowolony z ukarania odjęciem 2tygodniówek.
opis to wyalienowany - niezadowolony z ukarania,
zastanawia się co począć, zastanawia się nad swoją przyszłością
jednak nie prosił o wystawienie na listę transferową.
morale od dobre do znakomite, mecze też na normalnym poziomie.
w konferencjach poruszany ten temat, przyznaję, że przesadziłem - Clichy zachwycony po takich uwagach.
podczas meczu info, że brakuję mu motywacji gdy ja prowadzę zespół, spowodowane to naturą osobistą czy coś.

kiedy mu to przejdzie i czy mogą być tego jakieś konsekwencje w postaci niechęci przedłużenia kontraktu czy coś?
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

machaj88 Młody aktywista

0
05.05.2011 13:43    #5
Co do pierwszego problemu: jak mówiłem, z prośbą o wystawienie na listę przyjdzie najprędzej za 2 lub 3 lata. Tak było w przypadku mojego Alvesa.

Druga sprawa: Zawodnik, dojdzie do siebie bardzo szybko myślę, że po 2 lub 3 tygodniach wszystko mu przejdzie.

Na przyszłość: karaj wyłącznie za bezpośrednią czerwoną kartkę, wtedy zawodnicy akceptują karę bez problemu. Natomiast Ty zapewne ukarałeś go za otrzymanie dwóch żółtych kartek, z czym mógł się nie zgodzić. Po dwóch żółtych, jedynie ostrzeżenie wchodzi w grę.

[quote2=Rafa]
Lepiej byłoby go sprzedać :) Na 99,9% nie przedłuży kontraktu i ucieknie za darmo. Za takie 20mln można kupić porządniejszego i mniej humorzastego grajka :P[/quote2]
Nie lepiej. Dałem za niego 22,5 mln € czyli zwróciłaby mi się jedynie ta suma. Zawodnik to gwiazda drużyny i mój ulubieniec. Wytrenowałem go od początku do końca i najniższa cena to 30 mln €, a chciałbym 40. Poza tym, jego kontrakt opiewa jeszcze na 3 lata, więc będę jeszcze miał czas go sprzedać, a kto wie, może w następnym oknie zaproponują już 30 mln?

edit. Zgodziłem się w końcu na wystawienie go na listę. O dziwo, po pierwszym dobrym występie, poprosił o zdjęcie go z listy transferowej. Teraz jest szczęśliwy, że gra w tym klubie i nie ma sprecyzowanych planów na przyszłość ;D

Tak więc jak mówiłem, nie ma co się przejmować kaprysami zawodników :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.05.2011 o godz. 15:09

Sztaficer Młody aktywista

0
06.07.2011 14:00    #6
Odgrzewam kotleta z pytaniem.

Mam zawodnika, zagrał dobry, nawet bardzo dobry mecz, chciałem go pochwalić, powiedział, że nie zasługuje na pochwały, no nic, potem zagrał równie dobry, też chciałem go sobie "upodobać" - obraził się. Teraz ma NZW

Samopoczucie - Zastanawia się co począć

Powody niezadowolenia - (Wyalienowany) Niezadowolony ze sposobu w jaki menadżer się do niego zwraca

Plany krótkoterminowe - Zastanawia się nad swoją przyszłością

Liczę na jakąś pomoc, za ile mu przejdzie o ile przejdzie, pozdrawiam. :)

Sztaficer Młody aktywista

0
07.07.2011 22:58    #7
Odświeżam.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution