Środkowy obrońca na skrzydle?

M1513K Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.05.2011, 21:05    Pytanie
Miałem dziwną sytuację w meczu z Borussią Dortmund. Mianowicie, Felipe Santana - środkowy obrońca BVB został wystawiony na skrzydle. Dosyć mnie to zdziwiło, piłkarz ma zerowe umiejętności gry na tej pozycji. Myślałem, że to jakiś blef, ale grał on przez jedną połowę na lewym skrzydle, potem zmienił go Gotze. Dostał notę 6,7.
Zdarza wam się coś takiego?

Formacja BVB: http://i56.tinypic.com/2hxn729.jpg

Ustawienie Felipe Santany: http://i55.tinypic.com/zlsmmu.jpg

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.05.2011, 21:06

M1513K Partyzant

0
09.05.2011 14:26    #10
[quote=GuMkAzMaJtEk]Jaaa... Za dużo piwa, a edytor głupoty nie podkreśla.
Target Striker - odgrywający.[/quote]

Odgrywający, to chyba Barrios, bo nikogo innego takiego nie maja. Jest Zidan i Lewandowski, ale na Odgrywającego, się nie nadają:)

Cmen Partyzant

0
09.05.2011 15:20    #11
[quote=McMoney]jeszcze lewe skrzydło a noga beznadziejna :D

Swoja drogą to drużyna CPU więc zbytnio mnie nie dziwi. Przecież jak ja gram z nimi mecze to często się okazuje że zawodnik klasę lepszy od swojego rywala na tej samej pozycji siedzi na ławce.

Tak swoją drogą popatrz na Man City. U mnie kupili jakiegoś Ruiza bodajże z Twente za 17,75 mln funtów. Jego statystyki na kolana nie rzucają a za taką kasę miałbym 2,3 równorzędnych jak on, jeśli nie lepszych. Więc takich paradoksów w grze jest wiele ;)

Pozdrawiam.[/quote]

Mma tak samo :)

machaj88 Młody aktywista

0
09.05.2011 15:35    #12

[quote=M1513K]Miałem dziwną sytuację w meczu z Borussią Dortmund. Mianowicie, Felipe Santana - środkowy obrońca BVB został wystawiony na skrzydle. Dosyć mnie to zdziwiło, piłkarz ma zerowe umiejętności gry na tej pozycji. Myślałem, że to jakiś blef, ale grał on przez jedną połowę na lewym skrzydle, potem zmienił go Gotze. Dostał notę 6,7.
Zdarza wam się coś takiego?

Formacja BVB: http://i56.tinypic.com/2hxn729.jpg

Ustawienie Felipe Santany: http://i55.tinypic.com/zlsmmu.jpg[/quote]
Ma silny strzał z dystansu? Zejście do środka i strzał z daleka. Druga opcja to dośrodkowania z prawej strony na długi słupek czyli Santanę. Dosyć logiczne prawda?

[quote=Salim]Mi raz sie zdarzylo, ze Daniel Van Buyten gral w .. ataku. Ale to byla taka taktyka ;D
Bayern od poczatku cisnal niesamowicie, gral 3 w obronie, i po chyba 15 minutach strzelili mi ... 2 bramki. pozniej Daniel wrocil na obrone (a to on strzelil obie bramy!!) Obie glowka z wrzutek ; )

niestety screena nie mam bo to bylo w FM 09 a wtedy jeszcze nie bylem na tym zacnym forum i zostaly mi jedynie wspomnienia.. : )

P.S. Ja gralem Borussia Dortmund : )[/quote]
Van Buyten strzelił w zeszłym sezonie 4 bramki. Ma dobre wykończenie i grę głową. Dośrodkowania na niego mogły być zabójcze.
[quote=LucasLFC]Jakiegoś Ruiza... dobre dobre![/quote]
Nie "jakiegoś" ;]
Drugi w klasyfikacji króla strzelców w zeszłym sezonie. 24 bramki w 34 występach. Więcej miał tylko Suarez - 35. Swoją drogą w FM jest świetny i zabójczo skuteczny. Wart tych 17 mln.

M1513K Partyzant

0
09.05.2011 16:50    #13
[quote=machaj88]

Ma silny strzał z dystansu? Zejście do środka i strzał z daleka. Druga opcja to dośrodkowania z prawej strony na długi słupek czyli Santanę. Dosyć logiczne prawda?

[/quote]

Strzały z dystansu ma na poziomie: 7.
Druga opcja bardziej możliwa, lecz Santana w statystyce meczowej, nie ma żadnego strzału, a tym bardziej zagrania głową.I co ciekawe, gdy jego koledzy mieli średnio 25 prób podań, przy czym 20 było celnych, Santana miał 8 prób podań i tylko 4 celne. Ale miał trzy - najwięcej w drużynie, przy jednym Barriosa - rajdy. Jak dla mnie, wystawiania na skrzydle dosyć szybkiego- 15 szybkość, 12 przyspieszenie, ale nie umiejącego grać na tej pozycji środkowego obrońcy jest co najmniej dziwne. Ale ja byłem jedynym przeciwnikiem BVB, w którym wystawili Santane na skrzydle. :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.05.2011 o godz. 16:53

szfedo Przodownik pracy

0
09.05.2011 17:28    #14
Może po prostu nie miał kogo dać na skrzydło i tyle. Ja grałem kiedyś z Atletico to Jo nawet wrzucali na PL mimo, że czerwona kropka na tej pozycji.

machaj88 Młody aktywista

0
09.05.2011 17:47    #15
To jest jeszcze lepsze:
klik
Tak, to jest ten Sandomierski. Nie dość, że jeden bramkarz gra w ataku to jeszcze drugi strzela bramkę (widocznie zamienili się pozycjami)
klik

GuMkAzMaJtEk Partyzant

0
09.05.2011 17:55    #16
[quote=M1513K]Odgrywający, to chyba Barrios, bo nikogo innego takiego nie maja. Jest Zidan i Lewandowski, ale na Odgrywającego, się nie nadają:)[/quote]
Ograniczyłeś się tylko do napastników, gra tego nie robi i szuka potrzebnego kopacza do danej taktyki wśród wszystkich dostępnych zawodników w zespole.
Siła, skoczność, opanowanie, wykańczanie, przewidywanie, gra bez piłki, gra z pierwszej piłki, ustawianie, pracowitość, waleczność, współpraca, decyzje, równowaga, zwinność – to wszystko Santana ma na minimum przyzwoitym poziomie i może wypełniać rolę TS.
Gra korzysta z pewnego zbioru taktyk i jest w niej częste, że zawodnik nie gra na sowiej nominalnej pozycji. Dokładnie ten przypadek nie jest odosobniony:
http://i54.tinypic.com/6jqddx.png
Zresztą nie jest takie ustawienie TS oderwane od rzeczywistości. Arsene Wenger stosował to z Bendtnerem czy też Armin Veh w Wolfsburgu z Grafite na początku zeszłego sezonu.
Santana nie pełnił w tym meczu roli skrzydłowego.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.05.2011 o godz. 17:56

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.05.2011 00:35    #17
[quote=Salim]Mi raz sie zdarzylo, ze Daniel Van Buyten gral w .. ataku. Ale to byla taka taktyka ;D
Bayern od poczatku cisnal niesamowicie, gral 3 w obronie, i po chyba 15 minutach strzelili mi ... 2 bramki. pozniej Daniel wrocil na obrone (a to on strzelil obie bramy!!) Obie glowka z wrzutek ; )

niestety screena nie mam bo to bylo w FM 09 a wtedy jeszcze nie bylem na tym zacnym forum i zostaly mi jedynie wspomnienia.. : )

P.S. Ja gralem Borussia Dortmund : )[/quote]
Van Buyten często gra w ataku w realu najczęściej w ostatnich minutach ale nie tylko...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution