Pytanie co do taktyki 1-4-2-3-1

AlexManager Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.05.2011, 19:45    Pytanie
Otóż mam taki problem i chciałbym zaczerpnąć rady taktyków lepszych ode mnie:

Nie wiem jaki funkcje nadać linii pomocy i napastnikowi w taktyce 1-4-2-3-1 (w fm'ie oznaczona jako 4-4-2 DM). Kto najlepiej się nada na odgrywającego, rozgrywającego i jakie poszczególne funkcje im nadać(pomocnik odbierający piłkę itd.)?

PŚL - Milan Badelj
PŚP - Moussa Sissokho
OPP - Chung- Yong Lee(ten z Boltonu)
OPŚ - Hatem Ben Arfa
OPL - Mehdi Carcela
N - Nikola Kalinic
サッカーはあなたと一緒にしよう

machaj88 Młody aktywista

0
10.05.2011 20:02    #1
Ja bym to zrobił tak:
PŚL - wysunięty rozgrywający wsparcie
PŚP - Środkowy obrona (bardziej uniwersalny niż odbierający)
OPP - Schodzący napastnik (miałem tak Bojana na prawej flance i ładnie łamał akcje, Lee gra podobnie)
OPŚ - Ofensywny pomocnik atak (pełni rolę schowanego napastnika)
OPL - Carcela lepiej by się sprawdził z prawej jako schodzący, ale jak już musisz to niech będzie skrzydłowy atak (tutaj mógłby ktoś pomóc, bo lepszego pomysłu nie mam na tego pana)
N - KOMPLETNY

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.05.2011 o godz. 20:02

xxxDymaxxx Partyzant

0
10.05.2011 21:29    #2
ja bym dał Badelj'owi atak
a Sissokho ustawił jako odbierającego piłkę wsparcie ale jak dla mnie środkowy obrona też ok
Carcera najlepiej sprawdziłby się jako schodzący napastnik atak na prawej stronie, jednak u mnie przez długi czas musiał grac na lewej i też nieźle sobie radził, jednak wtedy lepiej dać mu wsparcie (mimo, że atrybuty wskazują na atak, ale wiele strzałów to pudła/obrona, przy wsparciu ma sporo asyst, a i bramka czasem wpadnie). Ewentualnie jak masz kogoś innego na OPŚ to dałbym go tam, wtedy Carcera na prawo, a na lewo Ben Arfa(tez często u mnie tam grał i 2gi asystent w lidze)
W każdym przypadku skrzydłowi jako schodzący napastnicy ;p

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.05.2011 o godz. 21:49

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.05.2011 00:04    #3
Kalinic-słaby napadzior-zmień...

szfedo Przodownik pracy

0
11.05.2011 00:07    #4
Haha Kalinic słaby? Chyba mylisz zawodników, bo akurat Nikola to jeden z lepszych TS w grze =D

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.05.2011 00:18    #5
[quote=szfedo]Haha Kalinic słaby? Chyba mylisz zawodników, bo akurat Nikola to jeden z lepszych TS w grze =D[/quote]

nie mylę,u mnie zawsze cienko gra(czy go kupie czy w innym klubie max 7 bramek na sezon)Nikola,nikola te żeńskie imię pamiętam...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.05.2011 o godz. 00:20

szfedo Przodownik pracy

0
11.05.2011 01:47    #6
To chyba z twoją taksą jest coś nie tak, bo u mnie w reprze Chorwacji najlepszy snajper EL. ME obok Wellitona (ruski go znaturalizowali :D) i Torresa. W klubie co prawda go nie mam (za drogi i za mała reput klubu) ale w Juve naparza jak głupi. Tak więc od Nikoli (męskie, żeńskie co za różnica) się panie odczep ;P

M1513K Partyzant

0
11.05.2011 07:08    #7
[quote2=konrwaw][quote=szfedo]Haha Kalinic słaby? Chyba mylisz zawodników, bo akurat Nikola to jeden z lepszych TS w grze =D[/quote]

nie mylę,u mnie zawsze cienko gra(czy go kupie czy w innym klubie max 7 bramek na sezon)Nikola,nikola te żeńskie imię pamiętam...[/quote2]

Człowieku! U mnie w Newcastle, w 37 meczach w lidze strzelił 23 bramki w pierwszym sezonie. Jest świetny, ale gdy widzę twoje posty, w których chwalisz się, że nie stosujesz treningów i rozmów motywacyjnych, to się nie dziwię, że gra on słabo;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.