Rzuty karne (Problem)

Collymore Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.05.2011, 21:52    Pytanie
Witam.

Mam w drużynie piłkarza, który ma rzuty karne w atrybucie na: 16. Jest to piłkarz najlepiej wykonujący karne w mojej drużynie (Jeśli chodzi o atrybuty). Na 4 rzuty karne aż 3 zmarnował! Niewiarygodne, ale prawdziwe. Kiedy pewnego razu remisowałem z Arsenalem (NA ICH STADIONIE!), miałem farta i sędzia podyktował karnego dla mojej drużyny w 88 minucie. Oczywiście mój piłkarz nie strzelił. A mogłem wygrać. Od tego momentu moja złość była tak duża, że oddałem pierwszeństwo w karnych graczowi o atrybucie: 14. O dziwo ma 100% skuteczność (2/2).

Moje pytanie brzmi: Czy tylko atrybut RZUTY KARNE ma wpływ na lepsze wykonanie karnego? Czy jakieś inne atrybuty typu opanowanie, koncentracja mogą się wliczać w tym przypadku?

Z góry dzięki za pomoc.

Salim Partyzant

0
14.05.2011 22:10    #1
Dokladnie to co napisales.
Opanowanie, koncentracja, to tez sa bardzo wazne aspekty w wykonywaniu karnych.
Jak gosciu ma slabe opanowanie to w takim meczu z Arsenalem pod koniec spotkania nerwy zniosly go z powierzchni ziemi i dlatego przestrzelil (ponad to pewnie tez dobry bramkarz ; ) )

wilq1993 Partyzant

0
14.05.2011 22:16    #2
nie wiem jak w grze no ale w rzeczywistości na pewno takie "atrybuty" jak rzuty karne, strzał z dystansu(?), wykończenie akcji, koncentracja, opanowanie, równowaga, siła są ważne:) ewentualnie nawet przy golu "na raty" gra głową i z pierwszej piłki i ustawienie się.
więc jest tego dużo, ja sam nie mam większego problemu jeżeli chodzi o karne, a by nie zakładać nowego tematu;
jakie atrybuty potrzebne są dla wykonawcy rzutów wolnych?
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

McMoney Młody aktywista

0
14.05.2011 22:31    #3
z tego co mi wiadomo równowaga i siła to atrybuty pod to, czy gość jest dobry w walce siłowej, czy idzie się przepchać z obrońcą itd...
a gra głową to raczej w pojedynkach główkowych, a nie o tym czy myśli na boisku. No chyba że ja jestem daleko w tyle za murzynami i nie znam się na eFeMie
Glory, Glory MAN UNITED !!

dybciox Partyzant

0
14.05.2011 22:38    #4
Zawsze możesz nie przypisać żadnego piłkarza do rzutów karnych.
W rezultacie do piłki podchodził będzie najlepszy piłkarz na boisku. (wtedy zapewne wybiera kapitan, więc jeżeli ten jest dobry to dobrze wybierze wykonawcę)

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
14.05.2011 22:47    #5
Na rzuty karne wpływ ma atrybut rzuty karne i opanowanie. Dodatkowo wszystkie psychiczne jakoś tam wpływają [determinacja, ważne mecze, stabilność formy itp., ale w znacznie mniejszym stopniu niż te 2]. Na pewno na umiejętność wykonywania rzutu karnego nie mają wpływu strzał z dystansu, równowaga czy siła.

Moim zdaniem nie warto zostawiać wykonawcy karnych "pustego". Bo często do jedenastki podchodzą gracze, którzy wcale dobrze nie strzelają, a po prostu sobie ubzdurają, że to oni uderzą.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
14.05.2011 23:11    #6
Ja proponuję dawać bramkarza, jak nie trafi to trudno, może coś obroni? :D
Ale prawda taka, że ci co mają karne na 20 to opanowanie już nie bardzo, lepiej takich równiejszych w tych dwóch atrybutach.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

PDrasta Młody aktywista

0
15.05.2011 01:30    #7
Duży wpływ mają również atrybuty bramkarza, np opanowanie, determinacja, refleks, nie od samego wykonawcy zależy :)
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
15.05.2011 03:25    #8
Jak mawia mój ojciec - nie ma dobrze obronionych karnych, są tylko źle strzelone. Przy strzale z 11 metrów i dobrym wykonaniu bramkarz nie ma szans obronić, nawet jeśli by się mu powiedziała, gdzie się strzela. Ale pewnie w naszej ulubionej grze jakiś tam wpływ umiejętności bramkarza jest brany pod uwagę.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Gerard31 Partyzant

0
15.05.2011 10:16    #9
Ja stawiam z reguły na gościa właśnie z rzutami karnymi oraz wykańczaniem akcji i jakos nie narzekam na skuteczność. Raz się mi zdarzyło też że komputer dał karnego gościowi który miał już dwie bramki na koncie, tak żeby ustrzelił hattricka, a wcale go nie miałem ustawionego na wykonawcach, nie wiem czy to normalne?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution