Liga ↑ Puchar ↓

PDrasta Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.05.2011, 15:39    Pytanie
Witam. Prowadzę islandzki Fram już drugi sezon.Drużyna w lidze gra bardzo dobrze, zajmując 1. lokatę a Puchar Islandii - porażka, Puchar Mistrzów(mistrz Islandii ze zdobywcą pucharu) - porażka, Puchar Wyższych lig - doszedłem aż do finału, gdzie opczywiście przegrałem, ale statystyki przemawiały za mną.
FH pokonało mnie w grupie(dałem troszke słabszy skład zła rozmowa motywacyjna)w finale, wystawiłem najlepszy jaki mogłem, rozmowa dobra, statystyki dobre, skuteczność - ... W lidze pokonałem FH 3:1 bez większych problemów.Nie wiem od czego to zależy, oby w Lidze mistrzów nie grali tak słabo, bo niedługo gram z fińską Honką.
Finał Pucharu Wyższych lig: http://zapod(...)png.html [3:1 moim zdaniem wynik niesprawiedliwy]
cały terminarz - http://zapod(...)png.html
Puchar mistrzów - http://zapod(...)png.html
Puchar Islandii już w 3 rundzie zakończony - http://zapod(...)png.html[z redem jeszcze mi wsadzili, moim zdaniem na rl niemożliwe, ale co tam, to w koncu FM]
Liga, gdzie idzie mi bardzo dobrze - http://zapod(...)png.html

Moje pytanie jest takie: Jak mam polepszyć grę zespołu w pucharach?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.05.2011, 16:02

Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
23.05.2011 16:02    #1
Może złe rozmowy motywacyjne w pucharach?

Tak btw, to dlaczego uważasz za niemożliwe strzelenie gola grając w 10?
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

PDrasta Młody aktywista

0
23.05.2011 16:33    #2
Nie uważam, że nie jest możliwe, no ale jeżeli gra Mistrz kraju na własnym stadionie, z przewagą jednego zawodnika, dodatkowo mając bilans 8-1-0 w lidze, występują w europejskich pucharach, więc są bardzo podbudowani, moim zdaniem zmotywowani, to raczej ponienem wygrać ten mecz.
Dlaczego Ty uważasz, że można go strzelić?
Rozmowy dobre, chodz jedynie to mi na myśl przychodzi.
Napisałem tam niemożliwe, bo rozpędzony falą gniewu nie patrzyłem na poszczególne słowa.
Skoro ktoś nie wie - na moim stadionie, czyli na stadionie narodowym, gdzie rozgrywany jest puchar, a obecnie moj klub go uzywa.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 23.05.2011 o godz. 16:37

PDrasta Młody aktywista

0
23.05.2011 19:15    #3
Odświeżam, gdyż bardzo mi zależy na otrzymaniu pomocy, zakładając, że to nie jest wina rozmowy motywacyjnej.

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
23.05.2011 20:18    #4
Teraz dodałeś więcej informacji, bo przedtem było twierdzenie o strzeleniu gola grając w dziesiątkę. Ale nawet w takiej sytuacji jest tam jakiś mały procent szans, że mogą strzelić, bo futbol jest nieprzewidywalny.

Może opcja, że te puchary są mało znaczące [ale nie wiem czy takie są] i zawodnicy odpuszczają.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

kvj Partyzant

0
23.05.2011 20:43    #5
tak po prostu jest; może drużyna przeciwnika miała lepszy dzień?

Przed chwilą grając Sportingiem Gijon wygrałem z Saragossą 5:0 w lidze, by dosłownie tydzień później przegrać z nimi 0:3 w pucharze. Jak widzisz rozbierzność wynikó duża, a zmiany zarówno u mnie jak i u nich były kosmetyczne (po jednym zawodniku)
Jeziorak Iława!

PDrasta Młody aktywista

0
23.05.2011 22:48    #6
Kleyo: Też się nad tym zastanawiałem, lecz nie wiem jak temu zaradzić, chyba nie ma takiej opcji[rozmowy o pucharach].

kvj: Ok, przegrałem finał trudno może gorszy dzień.No ale przegrana w pucharze mistrzów - ok może passa porażek jakoś trudno pech nad pechami..

po tym passa dobrych meczy, po czym pierwszy mecz w pucharze i porażka? Coś nie tak, bo ewidentnie puchary 'kuleją' i nie wiem kompletnie jak temu zaradzić :/

Shrek Partyzant

0
23.05.2011 23:26    #7
Troszkę zależy to od charakterów Twoich zawodników, oraz ich reputacji. Sam zauważyłem, że w grze o puchar duo lepiej sprawdzają się zawodnicy o charakterach ambitny + medialny, w lidze ta charakterność nie jest aż tak znacząca. Ot prosty przykład od siebie.

Gram Scounthorpe ( obecnie Championship w Anglii) i walcząc w kolejnym sezonie o awans z League One sparowało mnie z Fulham. Wystawiłem rezerwy, które o dziwo pokonały 4:3, a zawodnikiem meczu okazał się człowiek z notą 8.2, który ma charakter ambitny, medialny, dażący do konfrontacji. Licząc że formę z pucharu przeniesie na ligę postawiłem na niego i srodze się zawiodłem - średnia nota z 4 meczu to 6.40, chociaż 3 mecze wygrane. kolejna runda tym razem trafiam na Stoke - wygrywam 3:0 i znowu zawodnikiem meczu jest nasza gwiazda medialna.

Może to przypadek, ale warto iść spróbować tym tropem.

McMoney Młody aktywista

0
23.05.2011 23:45    #8
Ja grając Middlesbrough w pucharze daję przed meczem "dla kibiców!" , szczególnie jeśli gram u siebie i pokonuje Bolton (6 w Premiership) 2:0, po to, by w następnej kolejce dając "oczekuje wygranej" uratować punkt w 88minucie z drużyną z drugiego od końca miejsca. Tak więc jak koledzy wyżej pisali. Rozmowa motywacyjna, forma zespołu, słabszy dzień - jest kilka czynników. To tak samo jak drużyny jedne grają "na pół gwizdka ze słabszymi rywalami" by dobrze grać z mocniejszymi rywalami.
Glory, Glory MAN UNITED !!

kvj Partyzant

0
24.05.2011 06:00    #9
Nie jestem pewien (gdzieś czytałem), ale chyba istnieje ukryty atrybut - 'ważne mecze' (albo coś takiego), może po prostu twoi piłkarze mają go na słabym poziomie
Jeziorak Iława!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.