Liga ↑ Puchar ↓

PDrasta Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.05.2011, 15:39    Pytanie
Witam. Prowadzę islandzki Fram już drugi sezon.Drużyna w lidze gra bardzo dobrze, zajmując 1. lokatę a Puchar Islandii - porażka, Puchar Mistrzów(mistrz Islandii ze zdobywcą pucharu) - porażka, Puchar Wyższych lig - doszedłem aż do finału, gdzie opczywiście przegrałem, ale statystyki przemawiały za mną.
FH pokonało mnie w grupie(dałem troszke słabszy skład zła rozmowa motywacyjna)w finale, wystawiłem najlepszy jaki mogłem, rozmowa dobra, statystyki dobre, skuteczność - ... W lidze pokonałem FH 3:1 bez większych problemów.Nie wiem od czego to zależy, oby w Lidze mistrzów nie grali tak słabo, bo niedługo gram z fińską Honką.
Finał Pucharu Wyższych lig: http://zapod(...)png.html [3:1 moim zdaniem wynik niesprawiedliwy]
cały terminarz - http://zapod(...)png.html
Puchar mistrzów - http://zapod(...)png.html
Puchar Islandii już w 3 rundzie zakończony - http://zapod(...)png.html[z redem jeszcze mi wsadzili, moim zdaniem na rl niemożliwe, ale co tam, to w koncu FM]
Liga, gdzie idzie mi bardzo dobrze - http://zapod(...)png.html

Moje pytanie jest takie: Jak mam polepszyć grę zespołu w pucharach?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.05.2011, 16:02

Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

machaj88 Młody aktywista

0
24.05.2011 13:19    #10
Wydaje mi się, że to rozmowy motywacyjne są kluczem. Spróbuj tak:
przed meczem - możecie wygrać
w przerwie - zagrzej zespół do walki, a dla poszczególnych zawodników z najwyższymi notami - wierzę w twoje umiejętności (szczególnie dla formacji ofensywnej).

Możesz też na konferencji przed meczem powiedzieć, że twój przeciwnik to mocny zespół i może odnieść zwycięstwo. Chodzi o to, by zasiać ziarno niepokoju w drużynie. Dzięki temu mogą mieć większą motywację, bo będą chcieli udowodnić, jak bardzo się myliłeś.

josedratewka Partyzant

0
27.05.2011 00:15    #11
W większości tych spotkań straciłeś 3 lub 4 bramki na 6/7 strzałów. Może w takich meczach daj szanse bramkarzowi rezerwowemu który będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony.

emdzej Partyzant

0
27.05.2011 15:02    #12
Ja z kolei rozegrałem 3 sezony barceloną, gdzie 2x wygrałem ligę, 3x byłem w finale LM (wygrałem tylko raz) . Najlepsze jest to, że przegrywałem poszczególne trofea z niczego - 1 sezon to wygrana ligi, pólfinał pucharu hiszpanii i finał LM (w pierwszym sezonie zawsze mocnymi klubami dochodzę do finału i przegrywam po bezbarwnej grze, ale nie ważne :P). 2 sezon to wygrana ligi, odpadnięcie z pucharu hiszpani także w półfinale i zwycięstwo LM (druga porażka w półfinale pucharu hiszpanii najprawdopodobniej z powodu braku wysokich premii za zwycięstwo, zarząd w ogóle nie udostępnił premii, powiew realizmu :D). 3 sezon to dominacja przez 3/4 sezonu i przegranie wszystkich tytułów - dlaczego ? Rozmowy motywacyjne, które sprawdzały się przez 2,5 sezonu, nagle zaczęły zawodzić. Villa w pierwszym sezonie strzelił ponad 30 goli w lidze, a ile w trzecim ? CZTERY gole. Rozmowy z piłkarzem kończyły się na tym, że po takiej rozmowie strzelił 3 bramki i zawias na kolejne tygodnie. Messi co sezon nie grał kilka miesięcy przez kontuzję (człowiek na którym w rzeczywistości opiera się barca, w fm'ie łapie kontuzję jak Woodgate :P), 3 razy odpadałem w półfinale pucharu hiszpanii jak pisałem przez brak premii (piłkarze w półfinale nagle przestawali grać, w rzeczywistosci też tak robią :D). Niestety ale fm to tylko zlepek kodu i tak naprawdę więcej tu zależy od tego, czy gra pozwoli Ci na wygraną niż od twojej taktyki i umiejętności zarządzania klubem. Na chwilę obecną odpuściłem sobie fm'a (może w 2012 coś się zmieni na lepsze) ale gdy jeszcze grałem, to odpuściłem sobie oglądanie rozszerzonych skrótów, dogłębnych analiz taktyki, bo to po prostu nie przynosiło wymiernych korzyści, lepiej było sobie puścić kluczowe sytuacje, dać odpowiednie rozmowy motywacyjne i liczyć na szczęście ze strony gry :P

PDrasta Młody aktywista

0
27.05.2011 17:06    #13
Barceloną się trudno gra... n/c
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

emdzej Partyzant

0
27.05.2011 18:29    #14
? Chciałem tylko przedstawić jak schematyczny jest fm (gdzie ja w ogóle wspomniałem o trudności ?).

Poza tym jeżeli wg ciebie tak łatwo się gra, to puść domyślną taktykę na kilka sezonów i zobaczymy ile ugrasz.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.05.2011 o godz. 18:30

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.