Akceptowanie ofert transferowych przez prezesa.

josedratewka Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.05.2011, 22:52    Pytanie
Z góry przepraszam za barak polskich znaków - może się tak zdarzyć bo pisze na niemieckiej klawiaturze.

Problem jest następujący - gram G. Leczna, czwarty sezon i niestety już w drugim mój klub ze względu na długi został przejęty przez kogoś innego. Posklejałem to wszystko i awansowałem do ekstraklasy. No i tutaj zaczynają się problemy z prezesem. W trakcie drugiego sezonu w ekstraklasie (czwartego ogółem) dostałem trzy dobre oferty za moich najlepszych graczy (dwóch obrońców, pomocnik). Wszystkie zostały przyjęte przez prezesa. Sezon skończyłem na ostatnim miejscu z niechlubnym rekordem największej ilości straconych bramek (bramkarza mam słabego do tego). Paradoksalnie dwa razy pokonałem Legie.

Wkurzyłem się mocno. Czy jest jakiś sposób na to aby "poprosić" prezesa o nie wtrącanie się w sprawy związane z transferami? Cieszyłbym się gdybym mógł chociaż negocjować ofertę bo wiadomo, ze zawsze kwotę można podbić (a prezes wszystko akceptuje z marszu).

bonusowe pytanie: Co zrobić aby mój zespól nie miał problemow z koncentracja w meczach ze słabszymi rywalami? :/

szfedo Przodownik pracy

0
26.05.2011 23:03    #1
Prosić prezesa nie można. Można wykorzystać sprytny trick związany z ustalaniem ceny zawodnika. W statusie piłkarza ustaw cenę albo na 0, albo na 150 mln i wtedy będziesz miał mnóstwo ofert, możliwość odrzucenia wszystkich. Ale wada jest taka, że zawodnik może się obrazić, że odrzuciłeś ofertę danego klubu i kaszana. Druga możliwość jest równie skuteczna, ale może się zdarzyć, że przyjdzie oferta np. 50 mln € i jesteś w dupie, bo to praktycznie większość prezesów średnich europejskich klubów przyjmuje. Tak więc zastanów się jaka możliwość jest dla ciebie odpowiedniejsza i wykorzystaj ją.

josedratewka Partyzant

0
26.05.2011 23:57    #2
Jak na razie to prezes akceptuje mi oferty nawet po 350 tysięcy nawet. To pewnie także wina długów które stale rosną bo na mecze przychodzi mało osób i miesiąc w miesiąc jest strata (budżetu placowego nie przekraczam). No ale co ja poradzę. Będę naprawdę zadowolony jeśli czołowego zawodnika sprzedam za powiedzmy 1,5 mln ojro przy czym polowa płatna od razu.

Wiec tak - ustalę cenę na 0 ojro i będę mieć wiele ofert zaczynających się od najniższych kwot.

Ustawie cenę na 15 mln - ofert nie będzie tak dużo ale będą wyższe niż w poprzednim przypadku?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.05.2011 o godz. 23:58

szfedo Przodownik pracy

0
27.05.2011 00:10    #3
Ustawisz na 0 i będziesz miał mnóstwo takich ofert - równych zero ;) więc prezes nie zaakceptuje, a Ty będziesz mógł spokojnie odrzucać.

A ustawisz na powiedzmy to 15 mln, to raczej nie powinni złożyć o wiele poniżej (może się wydarzyć, że zaoferują 9-10 mln, ale nie 500k), mi się to nie zdarzyło, a gram w FM-a od dobrych kilku lat.

josedratewka Partyzant

0
27.05.2011 00:37    #4
Aha i to bez znaczenia na ile wyceniany jest ten piłkarz przez grę?

No to w tej kwestii to by było wszystko.

---

I jeszcze jakby ktoś mógł to niech podpowie co zrobić aby moi zawodnicy w starciu ze słabszym rywalem grali z takim samym zaangażowaniem jak w meczach przeciwko drużynom o wyższym statusie.

amenokoyane Młody aktywista

0
27.05.2011 09:24    #5
Prawdopodobnie są zbyt pewni siebie, albo grasz z kontry. Przed samym meczem (rozmowami motywacyjnymi) sprawdź w co mówi twój asystent ( którzy gracze są zbyt pewni siebie) lub daj wszystkim: "oczekuję zwycięstwa". Jeżeli grasz z kontry, to może ją wyłącz na słabszych przeciwników i zmniejsz delikatnie tempo tempo gry.

Co do sprzedawania piłkarzy przez asystenta to moja rada jeszcze: nigdy nie odpowiadaj na spekulacje transferowe dotyczące twoich piłkarzy.
Ja za najlepszych swoich piłkarzy ustawiam zaporowe oczekiwane sumy rzędu kilkuset mln zł.

Aby podreperować budżet w przerwach miedzy sezonem i rundami graj wyjazdowe mecze z zespołami z Ameryki Południowej lub Azji (często za taki JEDEN WYJAZDOWY mecz druzyna przeciwna zapłaci ci ok 800tys zł!!! ).

// Edytowano 8 razy, ostatni raz 27.05.2011 o godz. 09:35

josedratewka Partyzant

0
27.05.2011 15:42    #6
Żartujesz? Drużyną z pierwszej ligi polskiej mam zaproponować sparing jakiemuś zespołowi z tych kontynentów a oni sie zgodzą i dodatkowo mi za to zapłacą? :O Myślałem, ze jest odwrotnie - wysyłam zaproszenie na sparing i place.

Co do porad asystenta przed meczem to chyba nie powiadamia mnie o tym który piłkarz jest zbyt pewny siebie... Chyba. Albo tego nie dostrzegłem.

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
27.05.2011 16:08    #7
[quote=josedratewka]Żartujesz? Drużyną z pierwszej ligi polskiej mam zaproponować sparing jakiemuś zespołowi z tych kontynentów a oni sie zgodzą i dodatkowo mi za to zapłacą? :O Myślałem, ze jest odwrotnie - wysyłam zaproszenie na sparing i place.
[/quote]

Jeżeli wysyłasz zaproszenie na sparing u siebie to ty płacisz drużynie która przyjedzie, jeśli grasz na wyjeździe to kasa idzie do ciebie :)

josedratewka Partyzant

0
27.05.2011 16:33    #8
No możliwe tylko czy faktycznie taki klubik jak G. Leczna grający w 1 lidze polskiej może aż tyle zgarnąć za sparing? Zagrałem z Busanem (Korea Pld i dostałem 16 tysięcy - taka sama kwotę proponowali mi Boca czy River).

A do tego dochodzą chyba koszta podroży itp wiec czy to jest takie oplacalne...?

amenokoyane Młody aktywista

0
27.05.2011 19:36    #9
Może twój klub ma za małą reputację, w każdym razie tym sposobem można nieźle sobie dorobić. Ja za sparing z Boca Juniors dostałem 1mln zł (prowadziłem wtedy Kubań Krasnodar),

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution