Szybkość rozgrywki

nttn Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.05.2011, 17:39    Pytanie
Biję się w pierś, jeżeli pytanie, które zadam było już zadawane milion razy, jednak ja sam nie odnalazłem na nie odpowiedzi.

Otóż od ponad pół roku spokojnie grywałem sobie w FMa. Rozgrywka była o tyle przyjemna, że przy nowym PC wszystko działało błyskawicznie i gra nie śmiała ani na moment przywiesić się. Taki stan trwał aż do dnia wczorajszego, gdy ni z gruchy ni z pietruchy w pewnym momencie gra zaczęła się strasznie długo przetwarzać, przełączanie pomiędzy ekranami (negocjacje kontraktów - wiadomości) zaczęło być niesamowicie długie i cała rozgrywka straciła sens (FM traktuję jako relaks, nie mam zamiaru denerwować się szybkością gry).

By nie uzyskać odpowiedzi typu "zmień sprzęt" dodam, że posiadam czterordzeniowy procesor 4x2.8 GhZ, kartę graficzną z pamięcią 1 GB oraz 4 GB RAM.

Tobi18 Młody aktywista

0
28.05.2011 15:30    #10
[quote]Też mi porada... Nie używaj lepiej żadnych cleanerów i tym podobnych, bo tak Ci rejestr wyczyszczą, że kiedyś okaże się, że brakuje Ci czegoś w systemie. (mi usunął kiedyś opcje folderów ;] )[/quote]

Nie zgodzę się. Polecam CCleaner, Defraggler oraz TuneUp Utilities, w którym można włączyć tryb turbo specjalnie do szybszej gry. Co prawda kiedyś system popsuł mi defragmentator systemowy (ten Microsoftu), ale to było dawno, nieprawda i tylko raz :]

Możesz też "przedmuchać" komputer sprężonym powietrzem, przeczyścić wiatraki pędzelkiem do malowania i tak dalej.
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

machaj88 Młody aktywista

0
28.05.2011 15:33    #11
[quote=Tobi18]Polecam CCleaner, Defraggler oraz TuneUp Utilities[/quote]
Napisz to na PC Lab lub podobnym forum to Cię wyśmieją. No offence, po prostu nie mogłem się powstrzymać :P

nttn Partyzant

0
28.05.2011 16:04    #12
Spyware Doctor zneutralizował dwa zagrożenia, Kaspersky nie wykrył żadnego - gra w dalszym ciągu działa tak samo.

machaj88 Młody aktywista

0
28.05.2011 16:39    #13
1.Przeskanuj Hijackiem i pokaż logi.
2. Ponawiam pytanie - podłączałeś jakieś pendrive'y, MP3 itp.?

nttn Partyzant

0
28.05.2011 16:59    #14
1. http://pokazywarka.pl/9witbn-2/
2. Pendrive to rzecz ludzka, która używana jest przeze mnie niemal codziennie. Do mojego PC nie dostają się niezaufane peny - zanim zgodzę się na umiejscowienie pendrive w moim komputerze, testuję go na sprzęcie siostry skanując go antywirusem. ]:->

machaj88 Młody aktywista

0
28.05.2011 17:46    #15
Istnieje syf, którego nawet najlepszym antyvirem nie usuniesz. Fajnie by było, gdybyś powiedział co tam wykrył ten Spy Doctor. Na wszelki wypadek możesz użyć ComboFixa. Program zainstalujesz, uruchomisz i poczekasz tak długo jak będzie trzeba ;], na koniec poprosi o zgodę na restart systemu i się oczywiście zgodzisz. Przy okazji wejdź w manager zadań, obejrzyj zużycie procesora i pamięci, po operacji z ComboFixem obejrzysz jeszcze raz i zobaczysz co się zmieniło ;)

Kolejna rada - wejdź w manu start -> uruchom -> wpisz msconfig. Przejdź do zakładki uruchamianie i powyłączaj wszystko co zbędne.

Otwórz kompa i przeczyść wiatraki. Dobrze byłoby sprawdzić czy grafika się nie grzeje.

nttn Partyzant

0
29.05.2011 11:47    #16
Nic a nic nie pomogło.
Ja sam uważam, że to nie wina nadmiernie obciążonego procka, pamięci RAM czy karty graficznej - wszystkie inne gry, które mają dużo większe wymagania (np. GTA IV) działają bez żadnej ścinki, przez cały czas w pełni płynnie.

kerio15 Partyzant

0
31.05.2011 19:35    #17
Podbijam, mam identyczny problem i Wasze rozwiązania nie przyniosły skutku.

91adasko Partyzant

0
01.06.2011 10:59    #18
tez tak kiedyś miałem i pomogła ponowna instalacja systemu

machaj88 Młody aktywista

0
01.06.2011 13:20    #19
A powyłączajcie wszystkie subskrypcje. Może tutaj jest pies zakopany. Gra ma zbyt wiele danych do przetwarzania?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.