Szybkość rozgrywki

nttn Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.05.2011, 17:39    Pytanie
Biję się w pierś, jeżeli pytanie, które zadam było już zadawane milion razy, jednak ja sam nie odnalazłem na nie odpowiedzi.

Otóż od ponad pół roku spokojnie grywałem sobie w FMa. Rozgrywka była o tyle przyjemna, że przy nowym PC wszystko działało błyskawicznie i gra nie śmiała ani na moment przywiesić się. Taki stan trwał aż do dnia wczorajszego, gdy ni z gruchy ni z pietruchy w pewnym momencie gra zaczęła się strasznie długo przetwarzać, przełączanie pomiędzy ekranami (negocjacje kontraktów - wiadomości) zaczęło być niesamowicie długie i cała rozgrywka straciła sens (FM traktuję jako relaks, nie mam zamiaru denerwować się szybkością gry).

By nie uzyskać odpowiedzi typu "zmień sprzęt" dodam, że posiadam czterordzeniowy procesor 4x2.8 GhZ, kartę graficzną z pamięcią 1 GB oraz 4 GB RAM.

nttn Partyzant

0
01.06.2011 17:49    #20
No way, przecież rozpoczynając grę od początku nie powinno być zbyt wielu subskrypcji, right?

kerio15 Partyzant

0
01.06.2011 17:50    #21
A więc tak panowie, nie dawno ( miesiąc temu ) przeinstalowałem system na Win 7, a problem z grą dalej jest. Nie mam pojęcia w czym tkwi problem, subskrypcje wszystkie powyłączałem i dalej nic, cały czas ten sam bajecznie długi czas oczekiwania na załadowanie się poszczególnych elementów, nawet tak prostych jak włączanie wiadomości w skrzynce menegera.

Marjo_O Partyzant

0
02.06.2011 12:45    #22
Witam
U mnie podobny problem występuje po instalce patcha 11.3 - kliknęcie w atrybuty/negocjacje/status, itp. piłkarza z JAKIEJKOLWIEK niskiej ligi (np. Segunda B) powoduje spore przycięcie...a już mega zwiecha występuje przy piłkarzach z Włoch - tam to już niebezpiecznie długo trwa.
Kompa mam słabego (1,7 ghz, 1 gb ram, radeon 9200 128mb), ale wcześniej jakoś chodziło na bazie z 20 tyś. piłkarzy, a teraz już mniej...

nttn Partyzant

0
02.06.2011 18:05    #23
O dziwo, w moim przypadku problem jak pojawił się znikąd, tak samo zniknął i po tygodniu zwiechy mogę funkcjonować normalnie.
Dzięki za starania, jednak nie było nam dane tego rozgryźć. ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.