Jak to do cholery możliwe?!

Del Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.05.2011, 17:33    Pytanie
Jak to możliwe, że mój zespół - Juventus, przez cały sezon gra kapitalnie, strzelają masę goli, wszystko się układa i pasuje. Nie popełniają wielkich błędów czyli po prostu są zgraną ekipą, natomiast przychodzi dwumecz w Lidze Mistrzów z niejakim OLem, to zaczyna się cyrk..
Buffon robi jakieś astronomiczne kiksy (w oby dwu meczach nie wiedzieć skąd i czemu zachowanie tego bramkarza stało się godne występów w cyrku), rywale strzelają mi śmieszne bramki z rzutów wolnych z 40m... moi napastnicy notorycznie marnują (dodam, że z ogromnym trudem wykreowane) sytuacje sam na sam - zauważyłem pewną powtarzalność - większość piłek strzelana obok słupków - reszta nad bramką.
Nie będę już mówił i głupich faulach.. dajmy na to.. po 30minutach gry na swoim boisku, miałem 10 fauli a rywale... 0 ;o Nie wiem czy to normalne..
Nie pisałbym tego gdyby to był jeden przypadkowy wyczyn, ale kolejny sezon w LM i ciągle takie cyrki...? Ostatnim razem miałem jeszcze gorsze rzeczy w meczu z Barcelona, to w ogóle było śmieszne...
Po meczu w Lidze Mistrzów wszystko wraca do normy, mecze z Milanem, Interem, Romą odbywają się jak gdyby nigdy nic...
Mam czasem wrażenie, że gra w taki sposób podnosi poziom trudności - bardzo nieudolnie swoją drogą, bo to nie dość że zaprzepaszcza godziny pracy nad drużyną kretyńskimi zachowaniami i jakimiś śmiesznymi akcjami na boisku, to jeszcze potrafi nieźle wkurzyć. Nie wiem czy tylko ja tak mam czy może też Wy takie coś zauważyliście u siebie?
Dodam, że wszystko zaczyna się dopiero w fazie pucharowej, ćwierćfinał i wyżej.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.05.2011, 17:34

Mar1992 Przodownik pracy

0
30.05.2011 17:47    #1
This... is... FM!!! Znam to bardzo dobrze.

A tak na poważnie, to może mają problemy z motywacją? Albo wymagasz od nich za dużo?

Del Partyzant

0
30.05.2011 17:51    #2
Nie no... Mecz u siebie Juventusem z Olimpiquem to za duże wymagania? Zmotywowani są bardzo dobrze... mam dziwne wrażenie, że to FM chce mi na siłę utrudnić awans do kolejnej rundy. Po prostu nagle z meczu na mecz drużyna zamiast grać i prowadzić grę to prowokują błąd za błędem, przez co tracę tak kretyńskie bramki, że nie da się ich nadrobić już.

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
0
30.05.2011 17:54    #3
Powinieneś o tym porozmawiać z użytkownikiem o nicku Godman ;).
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

Mar1992 Przodownik pracy

0
30.05.2011 17:55    #4
Są takie mecze których nie da się wygrac. Zrobiłem taki eksperyment: 4 razy rozegrałem mecz, 4 razy na ten dzień wziąłem urlop (drużynę prowadził asystent) i ani jednego meczu nie udało mi się wygrac. Zawsze przegrywałem jedną bramką. Też mi się wydaję, że niektóre wyniki są z góry ustalone, tak jak ustaleni są przeciwnicy w pucharach (np.:LM i LE ).

loswariatos Młody aktywista

0
30.05.2011 18:30    #5
Wrzuć ten dwumecz z OL na net.
meglio fascista che frocio

forzaKuba Partyzant

0
30.05.2011 19:07    #6
to normalne w przypadku Juventusu. Nic nie poradzisz, dziwne tylko ze w lidze sobie radzi

emdzej Partyzant

0
30.05.2011 20:10    #7
FM po prostu odgórnie lubi narzucać irracjonalne sytuacje niemające jakiegokolwiek związku z rzeczywistością, musisz się do tego przyzwyczaić, bo niestety na rynku fm nie ma konkurencji i objawia się to takimi a nie innymi błędami :P. Podam Ci dla przykładu: Barcelona, czwarty sezon, 170goli w lidze, wygrana w lidze i pucharze hiszpanii, trzech najlepszych strzelców z barcy (babacar 36 w lidze), totalna dominacja wszędzie i przegrana z lyonem 3:0 w finale LM (na cztery finały trzy przegrałem), ot taki urok fm'a :P

dybciox Partyzant

0
30.05.2011 21:30    #8
Na LM zmień bramkarza i taktykę. (zawsze najlepiej jest mieć dwóch podobnych umiejętnościami bramkarzy). Na słabszych rywali możesz wprowadzać paru młodych, ale nie za dużo
Co do taktyki - zależy od zmian w składzie.Możesz np. zagrać 1 napastnikiem zamiast 2 itp. Próbuj może się uda.

szfedo Przodownik pracy

0
30.05.2011 21:37    #9
Mam to samo, przez sezon idę jak burza, pierwszy mecz w ćwierćfinale drobnostka, ale rewanż kompromitacja tysiąclecia. Od 3 sezonów odpadam tuż przed półfinałem przez masę indywidualnych błędów. Może po prostu nie chcą za szybko wygrać LM :P

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution