Jak to do cholery możliwe?!

Del Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.05.2011, 17:33    Pytanie
Jak to możliwe, że mój zespół - Juventus, przez cały sezon gra kapitalnie, strzelają masę goli, wszystko się układa i pasuje. Nie popełniają wielkich błędów czyli po prostu są zgraną ekipą, natomiast przychodzi dwumecz w Lidze Mistrzów z niejakim OLem, to zaczyna się cyrk..
Buffon robi jakieś astronomiczne kiksy (w oby dwu meczach nie wiedzieć skąd i czemu zachowanie tego bramkarza stało się godne występów w cyrku), rywale strzelają mi śmieszne bramki z rzutów wolnych z 40m... moi napastnicy notorycznie marnują (dodam, że z ogromnym trudem wykreowane) sytuacje sam na sam - zauważyłem pewną powtarzalność - większość piłek strzelana obok słupków - reszta nad bramką.
Nie będę już mówił i głupich faulach.. dajmy na to.. po 30minutach gry na swoim boisku, miałem 10 fauli a rywale... 0 ;o Nie wiem czy to normalne..
Nie pisałbym tego gdyby to był jeden przypadkowy wyczyn, ale kolejny sezon w LM i ciągle takie cyrki...? Ostatnim razem miałem jeszcze gorsze rzeczy w meczu z Barcelona, to w ogóle było śmieszne...
Po meczu w Lidze Mistrzów wszystko wraca do normy, mecze z Milanem, Interem, Romą odbywają się jak gdyby nigdy nic...
Mam czasem wrażenie, że gra w taki sposób podnosi poziom trudności - bardzo nieudolnie swoją drogą, bo to nie dość że zaprzepaszcza godziny pracy nad drużyną kretyńskimi zachowaniami i jakimiś śmiesznymi akcjami na boisku, to jeszcze potrafi nieźle wkurzyć. Nie wiem czy tylko ja tak mam czy może też Wy takie coś zauważyliście u siebie?
Dodam, że wszystko zaczyna się dopiero w fazie pucharowej, ćwierćfinał i wyżej.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.05.2011, 17:34

MiKa Młody aktywista

0
30.05.2011 22:05    #10
Ehh.. ja sobie w cuglach wygrywam Conference i przegrywam w fatalnym stylu finał FA Trophy z przeciętną drużyną z NIŻSZEJ ligi.

Del Partyzant

0
31.05.2011 06:19    #11
No nic... widzę, że to ogólny problem.. Chyba serio to tak zrobione, żeby za szybko niczego nie wygrać.
A Panie forzaKuba - proszę swoje klubowe animozje zostawić po za forum, bo jak widać ten problem nie dotyczy tylko Juventusu.
A co do reszty to dzięki za odpowiedzi, myślałem, że to tylko moja gra takie rzeczy dziwne robi. No nic... będę próbował dalej walczyć ;) A nuż kiedyś się uda coś wygrać w Europie (taaa:P).

buczek93 Młody aktywista

0
31.05.2011 07:08    #12
Też mam czasem taki problem ze swoim Interem, ale o dziwo w Serie A. Potrafię iść jak burza, w 20 meczach strzelić 60 goli, przychodzi mecz z Fiorentiną bez formy i bez Babacara i nagle ciemność przed oczami napastników. Dochodzą do 10 sytuacji - paprają wszystko jak dzieci na podwórku. A oczywiście rywal z jednej akcji i karnego z kapelusza strzela gola dającego zwycięstwo. W LM udaje mi się bez trudu dochodzić do finału, raz zostałem przylosowany na moją korzyść - w finale CL ograłem Real Madryt i ich najlepszy skład 5:0 O_o

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.05.2011 o godz. 07:08

hera Młody aktywista

0
31.05.2011 09:38    #13
[quote=Del]....
Dodam, że wszystko zaczyna się dopiero w fazie pucharowej, ćwierćfinał i wyżej.[/quote]

tez to zauważyłem. W grupie potrafiłem ograć Ajaksem Man Utd, Real, Arsenal, zeby poodpadać w 1 rundzie z Lille albo Udinese...

taka to natura FM'a

Michangel Partyzant

0
04.06.2011 09:58    #14
Po 1. Sprawdź piłkarzy podstawowego składu po kątem cechy ekscentryczność, a w edytorze jak możesz stabilność formy i ważne mecze.Może dobrałeś takich piłkarzy co akurat odpierdzielaczami są.
Po 2. Kwestia premii jakie im obiecałeś za puchary - czyli kwestia motywacji
Po 3. Spróbuj po przegranym meczu pogadać z tymi najsłabiej grającymi o ostatnim meczu, nie bój się wyrazić swojego niezadowolenia, może nawet udziel upomnienia.
Po 4. Nie wiem który to sezon twój bo zauważyłem że od 3-4 nieznane dotąd drużyny z nieznanych lig mają kapitalnych newgenów którzy nieraz w pojedynke potrafią wygrać mecz
"Nigdy nie ucz świni śpiewać - stracisz czas a i świnie zdenerwujesz" M.Twain

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
04.06.2011 12:49    #15
[quote=Michangel]Po 1. Sprawdź piłkarzy podstawowego składu po kątem cechy ekscentryczność,
[/quote]
Ten atrybut dotyczy tylko bramkarzy.

Z resztą Twojego posta się zgadzam :)
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

GuMkAzMaJtEk Partyzant

0
04.06.2011 14:04    #16
Ekscentryczność dotyczy również zawodników z pola. Inna sprawa, że mają ten atrybut o bardzo niskiej wartości.

Del Partyzant

0
04.06.2011 14:19    #17
rozumiem. To jest mój trzeci sezon. Co do newgena to mam jednego o PA 185, więc u mnie też się perełka pojawiła..
Cóż, ja gram w Juventusie.. zawodników, którzy źle radzą sobie z poważnymi spotkaniami raczej nie posiadam. No ale dzięki za odpowiedzi. Postaram się może trochę bardziej zagłębić w taktykę.

Magicc Ekspert

0
04.06.2011 14:30    #18
Potwierdzam, FM lubi utrudniać grę.

Prowadzę Romę i im bliżej byłem mistrzostwa w pierwszym sezonie tym więcej komplikacji się pojawiało - a to czerwone kartki na początku meczu, a to rywal z miejsc 15-20 przez cały mecz grał futbol z innej planety (pomijam to, że sporo bramkarzy ma w meczach ze mną "dzień konia" - notorycznie bronią rzeczy nie do wybronienia), a to tracę decydującego gola w 87. minucie, a to mój czołowy napastnik przez 5 kolejnych spotkań nie trafia do siatki podczas gdy wszyscy pozostali leczą kontuzje.

Ale za to gra oddała mi to w LM gdzie grająca ze mną w półfinale Barcelona miała pół składu w trakcie leczenia albo wykartkowane (Valdes, Pique, Busquets, Xavi, Messi).

@EDIT - dziękować Jacko, alergia mi się na mózg rzuca:/

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.06.2011 o godz. 14:53

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
04.06.2011 14:51    #19
Valdes.

Podobnie ma się kwestia z czerwoną kartką. Zespół osłabiony zaczyna wtedy walczyć, nie wiedzieć czemu gra lepiej.

Czasem warto postawić na dublerów lub młodzież. Bo jak już ktoś kiedyś udowodnił, nieważne jakimi zawodnikami, ważne jakim klubem.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.06.2011 o godz. 14:53

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution