Jak to do cholery możliwe?!

Del Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.05.2011, 17:33    Pytanie
Jak to możliwe, że mój zespół - Juventus, przez cały sezon gra kapitalnie, strzelają masę goli, wszystko się układa i pasuje. Nie popełniają wielkich błędów czyli po prostu są zgraną ekipą, natomiast przychodzi dwumecz w Lidze Mistrzów z niejakim OLem, to zaczyna się cyrk..
Buffon robi jakieś astronomiczne kiksy (w oby dwu meczach nie wiedzieć skąd i czemu zachowanie tego bramkarza stało się godne występów w cyrku), rywale strzelają mi śmieszne bramki z rzutów wolnych z 40m... moi napastnicy notorycznie marnują (dodam, że z ogromnym trudem wykreowane) sytuacje sam na sam - zauważyłem pewną powtarzalność - większość piłek strzelana obok słupków - reszta nad bramką.
Nie będę już mówił i głupich faulach.. dajmy na to.. po 30minutach gry na swoim boisku, miałem 10 fauli a rywale... 0 ;o Nie wiem czy to normalne..
Nie pisałbym tego gdyby to był jeden przypadkowy wyczyn, ale kolejny sezon w LM i ciągle takie cyrki...? Ostatnim razem miałem jeszcze gorsze rzeczy w meczu z Barcelona, to w ogóle było śmieszne...
Po meczu w Lidze Mistrzów wszystko wraca do normy, mecze z Milanem, Interem, Romą odbywają się jak gdyby nigdy nic...
Mam czasem wrażenie, że gra w taki sposób podnosi poziom trudności - bardzo nieudolnie swoją drogą, bo to nie dość że zaprzepaszcza godziny pracy nad drużyną kretyńskimi zachowaniami i jakimiś śmiesznymi akcjami na boisku, to jeszcze potrafi nieźle wkurzyć. Nie wiem czy tylko ja tak mam czy może też Wy takie coś zauważyliście u siebie?
Dodam, że wszystko zaczyna się dopiero w fazie pucharowej, ćwierćfinał i wyżej.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.05.2011, 17:34

Magicc Ekspert

0
09.06.2011 17:52    #30
Żebyś Ty widział co u mnie wyprawia moja Roma w drugim sezonie... Niby wszystko powinno grać i klikać bo w pierwszym sezonie wywalczyłem mistrzostwo, puchar i superpuchar Włoch oraz finał LM (gdzie zresztą też skopał mnie Real), a przed drugim poczyniłem całkiem poważne wzmocnienia (Neymar, Diego, Bassong), skład jest zgrany - w teorii bajka. Ale to co dzieje się na boisku to po prostu wstyd. Goli jak na lekarstwo, samolubna gra, ignorowanie poleceń...

Dotychczas uważałem się za całkiem doświadczonego gracza, ale chyba będę musiał to zweryfikować bo całe to doświadczenie wystarczy do wygrywania 1:0 z jakimiś ogórami. I to po autentycznych męczarniach.

Del Partyzant

0
09.06.2011 18:04    #31
Miałem przez długi czas to samo... trwało to prawie pół sezonu! Ale później się wszystko zazębiło i grają na prawdę fajnie... w lidze... bo w LM to jak przychodzi do ważniejszego meczu to jest katastrofa...

GuMkAzMaJtEk Partyzant

0
09.06.2011 18:47    #32
Del wrzuć zapis z tego meczu na jakiś serwer.

Del Partyzant

0
10.06.2011 15:13    #33
Akurat zapisu nie mam, bo tak się wkurzyłem że wyłączyłem komputer i poszedłem się przewietrzyć. Ale spoko, jak będę miał ochotę wrócić do FMa to jestem przekonany że kolejny raz moja drużyna się "popisze" to wrzucę.

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
10.06.2011 16:13    #34
Kreatory... ja tam gram klasycznie i wszystkich ładuję równo, jak leci. Bez głupot, bez ułańskich fantazji. Tylko Wolverhampton mi problemy sprawia, ale to małe piwo jest.
Spróbuj ograniczyć swobodę taktyczną - u mnie tylko trzech piłkarzy ma dość wysoką (ale wciąż normalną - nie nieograniczoną).
E: Napastnicy u mnie mają swobodę ograniczoną i grają tak, jak sobie to zaplanowałem - nie ma najmniejszych problemów ze strzelaniem. Ale przyzwyczaiłem się już do tego, że moje FMy są jakieś zaczarowane.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.06.2011 o godz. 16:14

Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

buczek93 Młody aktywista

0
11.06.2011 13:59    #35
Po prostu musisz się pogodzić z tym, że pewnych meczy gra ci NIE DA wygrać. Prosty przykład - eliminacje do MŚ 2018, strefa APD, Brazylijczycy grają na wyjeździe z Argentyną. Albicente grają poniżej oczekiwań, 4 miejsce w tabeli, Brazylia kosi każdego jak chce, problemy robi tylko Urugwaj (a właściwie Muslera, który się chyba przed meczem klonuje, bo wyciąga wszystko). I co ? Argentyna nawet grając ze słabo dysponowanym Higuainem (zmieniane w edytorze!!) ogrywa mnie co najmniej 3 golami różnicy, pomimo faktu, że Brazylia wychodzi w najlepszym ustawieniu, wszyscy gracze mają przygotowanie meczowe 10000, wypalenie 0 i morale 100. Więc dupa zbita, durny zerojedynkowy programik się uprze i nie ma bata. Trzeba to przeboleć i uznać, że to marny żart w stylu sucharów Strasburgera albo marna próba dogonienia twojego zespołu i "zrównania" szans.

Użytkownik uznał post za pomocny

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
11.06.2011 14:19    #36
[quote=Bolson]Kreatory... ja tam gram klasycznie i wszystkich ładuję równo, jak leci. Bez głupot, bez ułańskich fantazji.[/quote]

Dokładnie. Taktyki klasyczne były, są i będą najlepsze.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Del Partyzant

0
12.06.2011 03:32    #37
no trudno. Kolejny finał, kolejny raz z Realem i kolejny raz przegrany w idiotyczny sposób. Przykro się robi. Trzeba kolejny sezon grać na maxa i probować. Wzmocniłem skład G.Bale'em, M. Pljanicem, A.Areolą, Galeano i kilkoma młodzikami. Zobaczymy jak teraz pójdzie.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution