Czy to wykonalne?

gajda99 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.06.2011, 15:45    Pytanie
Mam pytanie odnośnie reputacji klubu i ligi. Mianowicie czy komuś udało się jakimś Polskim zespołem osiągnąć poziom reputacji powyżej krajowej? Oczywko bez edytorów, S&L. No może z FmScout?

Ja mam sezon 14/15 Wisłą, LP ma 3 gwiazdki, reputacja klubu oczywiście krajowa. Skład mam już wystarczający na coroczne wychodzenie z grupy LM, ale chyba lepiej raz nie wyjść i wygrać LE(zakładając, że się uda). Bardzo pomogło mi przejęcie klubu w 2 sezonie i 16mln E na konto. Nie chodzi mi o to aby się chwalić, ale o to czy reputacje klubu naprawdę da się zwiększyć? Wszędzie czytałem, że trzeba wygrać LM albo LE, ale czy komuś się to uczciwie udało zrobić(zwiększyć rep)?

Szobinho Młody aktywista

0
02.06.2011 10:30    #10
ja w 2017, w FM 2008 mam reputacje kontynentalną;) Lechem P-ń.
'Por Que?No Entiendo Por Que'

seba1702 Młody aktywista

0
02.06.2011 12:06    #11
[quote=gajda99]seba1702, dzięki o to mi chodziło. Kontynentalna chyba mi wystarczy, bo światowa rep to przesada jak na Polske chyba, że za 10000 lat ;) A ograniczenie budżetu to chyba dobrze, bo nawet za 17 lat w Polsce się za dużo nie zmieni i drugiej Hiszpanii/Anglii tu nie bedzie. Tylko denerwuje mnie ta siatka.... wr[/quote]

może i na początku tak się wydaje, jednak z czasem ta reputacja jednak boli bo chcąc dalej bić się w LM na najwyższym poziomie musisz tą reputację jednak mieć. Dla chociażby utrzymania najlepszych graczy i kontraktowaniu nowych.

Oferowanie nowych kontraktów, a w szczególności wielkie sumy na honoraria za podpis to rujnuje budżet i dla tego pewnego poziomu budżetu przekroczyć nie mogę. To męczy bo co roku przed nowym sezonem moje największe gwiazdy mają oferty od największych (Reale, Barcelony, Manchestery i inne ustrojstwa).

I jeszcze coś dorzucę na temat filialnych klubów. Faktycznie jest pewien rodzaju kłopot bo zarząd na znalezienie ich nie ma chyba chęci. Jednak jak męczysz zarząd to w końcu sobie rozbudujesz i siatkę i bazę klubów. Moje kluby filialne:
- Yokohama, Toronto - finansowe
- Bełchatów, Zawisza - krajowe na wypożyczenia i pierwokup
- Witebsk (Białoruś), Gremio (Brazylia), Gloria (Rumunia), Enyimba (Nigeria), Raja Casablanca (Maroko) - pierwokup i wypożyczenia do Witebska i Glorii
Więc z czasem bazę można sobie rozwijać :-)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 02.06.2011 o godz. 12:20

Jeśli okazuje się pomocny, podziękuj. To nie boli, a sprawia radość :-)

gajda99 Partyzant

0
02.06.2011 12:58    #12
Ja na razie nie mogę przekroczyć 40mln E. Faktem jest, że 'odganianie' się od tych klubów co wymieniłeś jest dość uciążliwe, jednak na razie nie mam z tym problemu, zobaczymy później.

Czyli masz 9 klubów filialnych? To w takim razie przy moich trzech nie mam się co dziwić, że siatki nie da się rozbudować. A baze klubu ciągle ulepszam, z tym problemu nie mam. A opłaca się być czyimś klubem filialnym(czyli mieć patronacki)? Czy to tylko dla słabszych klubów?

I czy może ktoś wie, czy więcej pkt do rankingów i reputacji jest np za wyjście z grupy w LM czy za półfinał LE?

ronaldek1 Młody aktywista

0
02.06.2011 13:15    #13
Oczywiście, że za półfinał LE.
http://www.cmrev(...)927.html

Mile widziana pomoc

seba1702 Młody aktywista

0
03.06.2011 10:56    #14
Ogólnie bycie czyimś klubem filialnym jest dobre, ale w przypadku jak grasz drużyną z niższej ligi, bądź mniejszym budżetem. Gracze którzy przychodzą na wypożyczenie wybiera gracz komputerowy i ich jakość często jest nieciekawa, a zyski finansowe są marne ok. 500 tys. zł

Co do współczynników zapraszam Cię na
http://pl.wi(...)nik_UEFA
przejdź do sekcji WSPÓŁCZYNNIK KLUBOWY tam masz idealnie opisane jak to wygląda i zawsze możesz sobie obliczyć :-)
Jeśli okazuje się pomocny, podziękuj. To nie boli, a sprawia radość :-)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution