Problem ze słabszymi drużynami.

PDrasta Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.06.2011, 19:52    Pytanie
Cześć, od razu piszę do rzeczy: Prowadze Lechię Gdańsk, mecze z Lechem (1:1 przy Bułgarskiej), 1:1 z Wisłą(przy Traugutta) i z Legią(0:4, mój bład - rozmowa motywacyjna+podstawowy bramkarz kontuzjowany) więc wyniki moim zdaniem niezłe, jak na pierwszy sezon(z wyjątkiem Legii, lecz to był ewidentnie mój błąd trenerski) natomiast z takimi drużynami jak Polonia Bytom(1:1) wynik nie jest tragiczny, ale gra? Pierwsza połowa zdominowana przeze mnie, pierwsza akcja w 2 połowie Polonii i oczywiście piłka w bramce, na szczęście Buzała wyrównał, lecz dalszą część meczu również zdominowałem. Oglądam tylko kluczowe akcje meczu, więc ich akcje były wyświetlane tylko jeden raz(przy bramce) natomiast moje około, hmm? 11 razy...Polonia Bytom była oczywiście przykładem, porażka 1:3 w Gdańsku z Cracovią też mnie troche rozzłościł, gdyż moi zawodnicy przestrzelali bramkę, oczywiście Cracovia strzelała..

Stąd moje pytanie: w jaki sposób mogę poprawić grę mojej Lechii ze słabszymi rywalami?
(dodam również że ze Świtem N.D.M. wygrałem po karnych w PP, po czym odpadłemz Lechem po karnym)
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

bugi42 Młody aktywista

0
01.06.2011 20:00    #1
Ofensywne ustawienie i rotacja składu często pomaga, na mecze ze słabszymi rywalami możesz spokojnie wystawić ok. 3 młodych/rezerwowych zawodników.
...

Tobi18 Młody aktywista

0
01.06.2011 20:21    #2
Piłkarze po prostu podchodzą do meczu jakby był wygrany. W konferencjach przedmeczowych mów, że nie jesteś pewien wygranej.
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

lobo Partyzant

0
01.06.2011 20:33    #3
Ja mam podobny problem. Gram Crvena Zvezda i z Partizanem potrafie wygrac 4-0 a w nastepnej kolejce zremisowac u 11 druzyny 1-1 dominujac przez 90 minut i tracac bramke strzalem z 30 metrow...mysle jednak ze u mnie to kwestia skutecznosci bo co mecz marnuje seryjnie sytuacje sam na sam...zmienic napastnikow czy zatrudnic lepzego trenera??? prosze o pomoc bo to naprawde frustrujace...

McMoney Młody aktywista

0
02.06.2011 18:14    #4
a ja gram drużyną z npower championship. I na swoim stadionie ograłem takie drużyny jak Cardiff,Middlesbrough czy Leicester, czasem też coś zremisuję, ale to raczej z mocniejszych typu Swansea, a na wyjazdach padaka - nic nie wychodzi. Sheffield czy Burnley ogrywają mnie po 3:1 po strasznie słabym meczu w moim wykonaniu. Ostatnio na wyjazdy ustawiłem taktykę opartą na ustawieniu jakim gram u siebie, z tym że dałem ustawienie na kontry, gra kontratakiem, długie podania, szukanie gry i też efekt marny bo na wyjeździe co prawda wygrałem z Bristol i Coventry po 1:0 ale te drużyny zajmują miejsca od 17 w dół, a ja jestem na barażach. Więc sam już niewiem co mam robić, chyba że wy mi pomożecie ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.06.2011 o godz. 18:15

Glory, Glory MAN UNITED !!

PDrasta Młody aktywista

0
02.06.2011 21:39    #5
McMoney: Nie wiem jaką drużyną grasz, więc nie mogę ocenić twoich wyczynów zbytnio. Ale jeżeli nie zadowalają cie wyniki u siebie to podejrzewam Nottingham Forrest. Jeżeli tak(lub mocną drużyną) - to faktycznie słabo Ci idzie, ale typowyj sredniakiem lub slabsza druzyna to nie tak zle ;) [jak na baraże]
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

McMoney Młody aktywista

0
02.06.2011 22:27    #6
no ja gram Leeds United i kasy nie miałem zbytnio dużo więc stykneło tylko na jakieś dwa wypożyczenia i reszta to z wolnego transferu. Najpierw to nic nie grałem, po 3 kolejkach bilans to dwa remisy i porażka, jeszcze jeden remis w końcówce wyciągnięty, ale potem się rozkręcali, u siebie świetnie albo bardzo dobrze, ale właśnie takie mecze jak Burnley czy Nottingham gdzie dostawałem po 3:1 to nie istniałem na boisku. A teraz po 23 kolejkach czyli połowie sezonu jestem drugi ze stratą 4pkt do lidera, a za mną drużyny to spłaszczone strasznie ;)
Glory, Glory MAN UNITED !!

Magicc Ekspert

0
02.06.2011 23:09    #7
A ja polecam jeszcze wykorzystać możliwość ćwiczenia trzech taktyk - sam mam przygotowaną taktykę standardową (4-1-2-2-1), na słabszych rywali (4-1-1-2-2) i wyjazdową (4-2-3-1).

@McMoney - też miałem w Romie problem z wyjazdami, stąd po bolesnych eksperymentach ta ostatnia taktyka. Przedtem moi środkowi obrońcy zbierali niesamowite baty, a raczej Mexes, Burdisso i Juan do ogórów się nie zaliczają. Dopiero gdy przed nimi ustawiłem dwóch defensywnych pomocników (właściwie to rygiel defensywny i cofnięty rozgrywający) coś się ruszyło czego dowodem chociażby wyjazdowa wygrana 4:2 z Benficą w LM (po 1:1 u siebie). Do tego przeważnie gra z kontry albo standardowa (przy tej drugiej zmieniam na kontrę gdy wyjdę na prowadzenie).

machaj88 Młody aktywista

0
03.06.2011 10:34    #8
No, Magicc już powiedział to, co sam chciałem zaproponować, czyli zmiana taktyki. Mogę jedynie dorzucić, że 4-4-2 świetnie się sprawdza w meczach ze słabszymi rywalami i gdy zaczyna nam iść nieco gorzej (np. w końcówkach sezonu).

caddoc Partyzant

0
03.06.2011 13:02    #9
@McMoney
Też gram Leeds i moja drużyna zaczęła łapać o co chodzi dopiero mniej więcej po połowie sezonu! Zresztą taki wiatr w żagle złapali ze kilkanaście meczy bez porażki miałem, dzięki czemu po dramatycznej końcówce sezonu zająłem 1 miejsce mając chyba 1 pkt przewagi nad Burnley :D Na początku tragedia, padaka okrutna nawet w strefie spadkowej byłem, ale później w miarę bezpiecznie w środku tabeli się uplasowałem, lecz tak naprawdę zaczęli grac kiedy McCormack (bezużyteczny grajek) złapał kontuzje,Nunez zaczął szarpać z przodu, Somma strzelać po mniej więcej po 1 golu na mecz, a do mnie doszedł Thiago Alves. Jednak i tak gdyby nie bramki O'Briena z początku sezonu, które naprawdę zapewniły mi masę punktów, być może nie wytrwałbym na stanowisku do półmetka.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution