Śmieszna sytuacja z transferem do większrgo klubu

serotonin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.06.2011, 19:12    Pytanie
Witam.
Zacząłem grę Newcastle na nowym uaktualnieniu, właśnie zacząłem trzeci sezon mam okienko transferowe i spotkała mnie bardzo, ale to bardzo dziwna i zarazem śmieszna sytuacja.
Mianowicie kupiłem sezon wcześniej Sebastiana Bassonga z Tottenhamu rozegrał dosyć dobry sezon i zaczęła mu korba siadać, że chce do większego klubu. To ja nie robiłem mu przeszkód i pozwoliłem mu odejść, ale cena zaporowa to 12,5 miliona euro i dostałem oferty od Realu Madryt i Romy w wysokości 10, ale chciałem więcej bo już zaklepałem sobie za 11,5 miliona Chygrynskiego. I tu nagle dostałem ofertę od Fulham Londyn w wysokości 12,5 miliona to ją zaakceptowałem i Bassong przeszedł do nich.
Teraz dotarłem do setna sprawy :) Po co on odchodził to takiego klubiku ?? Chciał iść do większego a poszedł do jeszcze mniejszego niż Newcastle. Nie wspomnę, że gram w barażach o LM a Fulham nie gra w europejskich pucharach. Nie licząc tego, że mój klub jest bogatszy, ma większy stadion i o wiele lepiej w lidze się spisuje.
Moje pytanie o co chodzi tej grze ?? Nie widzę żadnego sensu w dzianiu tego zawodnika, głupota tej gry czasami nie zna granic !!

M1513K Partyzant

0
06.06.2011 19:32    #1
Może na początku Bassong chciał odejść do większego klubu, potem się obraził na Ciebie, że odrzuciłeś oferty od Realu i Romy i miał po prostu Cię dość, więc wolał gorszy klub niż ten prowadzony przez Ciebie :)
W sumie, to tak tylko gdybam. Ta gra jest pełna takich niezrozumiałych decyzji:)

Edit.
Z tego co pamiętam, miałem zazwyczaj z Bassongiem ten sam problem.

[quote=GuMkAzMaJtEk]Może dlatego, że ten klubik ma lepszego managera wyższą reputację niż niedawny beniaminek?[/quote]

Z tą reputacją w FM`ie, jest przesrane.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.06.2011 o godz. 19:37

GuMkAzMaJtEk Partyzant

0
06.06.2011 19:32    #2
Może dlatego, że ten klubik ma lepszego managera + wyższą reputację niż niedawny beniaminek?

PDrasta Młody aktywista

0
06.06.2011 19:37    #3
Heh, śmieszna sprawa. Dla mnie też strasznie dziwne jest to, że taki Genkov przeszedł do Wisły z Dinama Moskwa(o ile mi wiadomo) mimo, ze nie grał ciągle to przeszedł, co na dobre mu wyszło. W FMie? mógłbyś pomarzyć o takim transferze w 1 sezonie, a dodatkowo Wisła odpadła z Qarabachem Agdam..
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Falcon Przodownik pracy

0
06.06.2011 19:38    #4
do tego dochodzi status w drużynie( u Ciebie mógł mieć pierwszy zespół,a w FUlham ,piłkarz kluczowy),większa tygodniówka,
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

serotonin Partyzant

0
06.06.2011 19:40    #5
Po pierwsze Bassong ma Newcastle w ulubionych klubach. Jak odrzuciłem ofertę Realu i Romy nie było żadnej reakcji z jego strony.

GuMkAzMaJtEk po sprawdzeniu w FMRTE Newcastle ma repyację 7091 a Fulham 6739.

Falcon tak ma większą tygodniówkę u mnie miał 75 tysięcy tam ma 98 i niezastąpiony dla klubu u mnie tylko pierwszy skład.

Ale to po co to gadanie, że chce do większego klubu ??

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.06.2011 o godz. 19:42

GuMkAzMaJtEk Partyzant

0
06.06.2011 19:44    #6
[quote=serotonin]GuMkAzMaJtEk po sprawdzeniu w FMRTE Newcastle ma repyację 7091 a Fulham 6739.[/quote]
Czyli pozostała tylko pierwsza opcja.

Falcon Przodownik pracy

0
06.06.2011 20:11    #7
A może po to takie gadanie żeby właśnie u Ciebie dostał nowy,gwiazdorski kontrakt.

Ja znowu w fm 08 miałem, coś zupełnie odmiennego. Grałem NUFC, i N'zogbie chciał Liverpool,Arsenal,Mu, kwoty dochodziły do 35-40 mln euro, to akceptowałem,a zawodnik żadnego kontraktu nie podpisał, bo kocha klub w którym występuje.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

serotonin Partyzant

0
06.06.2011 20:18    #8
Falcon wolałem go sprzedać bo na większy kontrakt nie zasługiwał :) U mnie 100 tysięcy może zagrabiać zawodnik pokroju Messi lub C. Ronaldo :) a nie pierwszy lepszy obrońca ;]

kvj Partyzant

0
06.06.2011 21:23    #9
nie wiem czym to może spowodowane, ale ostatni miałem trochę inna sytuację, lecz podobną
na początku sezonu Fellaini chciał do mnie (Napoli) przejść bez problemów, w środku sezonu już nie mimo że Everton był na 11 miejscu w swojej lidze a ja byłem 2. Też nie wiem czym to było spowodowane
Jeziorak Iława!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.