Błąd w pucharze Polski

Omnibus Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.06.2011, 17:03    Pytanie
witam! Niewiem czy temat był poruszany,ale w pucharze Polski jest powazny błąd,mianowicie na etapie ćwierćfinału i półfinału bramki na wyjezdzie nie są brane pod uwage czyli remisując na wyjezdzie np.3:3,a u siebie np. 1:1 bedzie dogrywka i rzuty karne. sprawdzilem na róznych kompach i róznych bazach danych.pozdro!

kopacz Młody aktywista

0
14.06.2011 17:08    #1
To nie jest błąd.... W pucharze polski nie ma zasady goli na wyjeździe ;)

Omnibus Partyzant

0
14.06.2011 17:12    #2
[quote=kopacz]To nie jest błąd.... W pucharze polski nie ma zasady goli na wyjeździe ;) [/quote]
w regulaminie pucharu Polski jest napisane wyraznie ze decydują bramki na wyjezdzie

PDrasta Młody aktywista

0
14.06.2011 17:16    #3
Miałem to samo, przez co odpadłem w karnych w półfinale..Wydaje mi się, że zasada bramek na wyjeździe NIE obowiązuje w Pucharze Polski, a szkoda.
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Omnibus Partyzant

0
14.06.2011 17:20    #4
Zasady awansu – dwa mecze (mecz i rewanż)
15.1. W 1/4 oraz 1/2 Finału Pucharu Polski awans do dalszej rundy rozgrywek, uzyska
zespół, który zgromadzi większą liczbę punktów.
15.2 W przypadku uzyskania równej liczby punktów, o awansie bądź wywalczeniu
Pucharu Polski decyduje:
a. przy równej liczbie punktów, korzystniejsza różnica między zdobytymi bramkami
w spotkaniach tych drużyn;
b. przy dalszej równości, według obowiązującej reguły UEFA, że bramki strzelone na
wyjeździe liczone są „podwójnie”, korzystniejsza różnica między zdobytymi
i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn;
c. przy dalszej równości, zarządzona będzie dogrywka 2 x 15 minut;
d. jeśli w czasie dogrywki oba zespoły zdobędą tę samą liczbę goli, gole strzelone na
wyjeździe liczone są podwójnie (awans drużyny gości) zgodnie z zasadami przyjętymi w
UEFA w rozgrywkach europejskich;
e. jeżeli w trakcie dogrywki żadna z drużyn nie zdobędzie bramki, zarządza się rzuty karne

Poslo Partyzant

0
18.06.2011 14:35    #5
Tak samo jest blad w lidze - bramki na wyjezdzie sie licza gdy dwie druzyny maja tyle samo punktow i decyduja mecze miedzy nimi.

Mialem tak w polskiej pierwszej lidze - awansowalem, chociaz nie powinienem i nawet sie zdziwilem ze w ostatnim meczu moj rywal do awansu dzielnie walczyl z kimstam o jak najwyzszy wynik (wygrali 6:1) - a probowali gonic moj o wiele lepsz ogolny bilans bramkowy.

Juvego1988 Partyzant

0
18.06.2011 15:00    #6
To nie jest błąd. Pewna historia z życia sędziego Antoniego F. (tak, tego pana od koła zapasowego):

"W połowie kwietnia tego roku głośno było o nim po rewanżowego meczu 1/8 finału Pucharu Polski Górnik Zabrze - Legia Warszawa. Pierwsze spotkanie wygrała Legia 1:0, w Zabrzu po 90 minutach gry wynik był identyczny i sędzia zarządził dogrywkę. W niej obie drużyny zdobyły po jednym golu i piłkarze Górnika oraz Legii byli przekonani, że rywalizacja zakończy się, a do ćwierćfinału awansują goście. Tymczasem sędzia po konsultacji telefonicznej, ZGODNIE Z PRZEPISAMI PZPN, zarządził rzuty karne. Zawodnicy twierdzili jednak, że sędzia wcześniej nie znał regulaminu rozgrywek."

Poslo Partyzant

0
18.06.2011 15:05    #7
To jest blad.
To o czym piszesz to inna sprawa - czy bramki na wyjezdzie licza sie w czasie DOGRYWKI. A tu juz roznie bywalo zdaje sie, kiedys faktycznie sie chyba nie liczyly.

Z reszta jak nie wierzysz zobacz wyniki tegorocznych cwiercfinalow i zwroc uwage na to, jak awansowala Lechia...

Zarowno liga jak i puchar sa pod tym wzgledem w FM 11 zepsute.

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 18.06.2011 o godz. 15:09

mobilo Partyzant

0
15.09.2011 09:26    #8
Właśnie chciałem napisać o podobnej sytuacji w Pucharze Polski, ale widzę, że nie jestem odosobniony w takiej sytuacji.
W pierwszym meczu na wyjeździe zremisowałem 2:2 u siebie było 1:1 - zadowolony ze awansowałem ujrzałem dogrywkę i potem karne....w których przegrałem.
Zerknąłem do regulaminu i widzę, że powinienem awansować różnicą goli na wyjeździe tak jak wyżej zacytował kolega Omnibus.

Mam nadzieje ze błąd zostanie poprawiony w najnowszej wersji gry.
Pozdrawiam

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
15.09.2011 10:39    #9
Tylko, że w zeszłym roku chyba się jeszcze nie liczyły, a teraz zmienił się regulamin i już się liczą.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.