dziwne nieżyciowe..?

matitr Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.06.2011, 21:55    Pytanie
witam:)
gram już w fm przedtem w cm i w ogóle od dawna i od dawna irytuje mnie jedno -system powołań do reprezentacji: zauważyliście ze selekcjonerzy powołują piłkarzy nie na podstawie ich występów tylko tak jakby "podglądali" ich CA?
Przykład? Gram któryś sezon Lechem mam w składzie Polaka obrońce - fakt - relatywnie niskie CA ale gra w 20 spotkaniach w sezonie jako zmiennik moich "gwiazd" wychodzi i w 1. składzie i z ławki. noty powyżej 7.2 - do tego udane występy w LM - w życiu już by dziennikarze zmusili selekcjonera by go powołał albo sam by go zauważył - a tu nic... CA niższe niż obrońcy reprezentacyjni i mimo ich słabej postawy i wieku nie ma powołań.
Podobna sytuacja - 2 moich podstawowych bramkarz ma kontuzje w tym samym czasie - muszę wystawić 19latka z rezerw - nie wielkie CA i PA. ale chłopak daje radę - 10 spotkań - tylko 4 bramki w tył (3 w jednym meczu) w tych 10 4 występy w Lidze Europejskiej (faza pucharowa i ćwierć finały). wystawiam go po tym na sprzedasz - w "realu" na 100% byłby gwiazdą mediów, okrzyknięty nadzieją Polskiej piłki i ofert kilka by było - tu ZERO zainteresowania.. dziwne.. nieżyciowe...?

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
29.06.2011 22:11    #1
Spore znaczenie ma reputacja. Sprawdź czy nie ma w tym przypadku zależności.

matitr Partyzant

0
29.06.2011 22:48    #2
pewnie jest - ale może własnie o to chodzi - reputacja za wolno rośnie - rozumiem ze w opisanych przypadkach nie dostana od razu "kontynentalnej" ale może krajowa powinna być wzbogacona o "reprezentacyjną"? w końcu jak pokazują mecze naszych "produktów dla biedronki" nie trzeba być gwiazdą kontynentalną by grać w reprezentacji - wystarczy jeden dobry mecz i klika artykułów w "FAKCIE" :)
czepiam się? ;)

Falcon Przodownik pracy

0
29.06.2011 22:48    #3
Ja tam się jakoś nie przejmuje że nie powołują moich zawodników do kadry(czy to talent,czy doświadczony gracz). Przynajmniej są wypoczęci, a i większą połowę kontuzji zawsze mam po tym, jak zawodnicy pojechali na kadrę.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Magicc Ekspert

0
29.06.2011 23:08    #4
Oj tam, w ogóle niedopracowany system reprezentacji to jedna z największych bolączek FM-a;) Zdają się być bardziej dla samego bycia niż dla czegoś więcej.

exeter_city Partyzant

0
30.06.2011 11:16    #5
ja bym się tak nie przejmował... kupiłem we wcześniejszej grze mojego ulubionego obrońcę Ryana Shawcrossa ze Stoke City , chłopak murowana skała , praktycznie wszystko czyścił, w powietrzu nikt z nim nie miał szans, powołał go selekcjoner i co ? kontuzja na 1-2 miesiące i forme jakoś stracił i atrybuty lekko spadły ale to wina kontuzji. potem skończyłem grać w gre.
czasem krew mnie zalewa, co chwile mecze reprezentacyjne, u mnie młodzi stanowią o sile zespołu a oni jada na zgrupowania.

carlosss89 Partyzant

0
30.06.2011 15:51    #6
Ja tam tez sie ciesze jak sa nie powolywani. Szansa ze wrucą z kontuzja jest 50%. Komputer nie umie grac zachowawczo i mimo ze zawodnik podaczas meczu ma lekka kontuzje gra do konca meczu i konczy sie to tak jak sie konczy czyli 1-2 rozbatu z futbolem. Czasami idzie szalu dostac podczas mistrzostw swiata czy europy czy innnych tego typu imprez. Kiedys 4 zawodnikow mi wrocilo z kontuzja miesieczna.

GuMkAzMaJtEk Partyzant

0
30.06.2011 16:47    #7
A ja mam wrażenie, że część z potencjału zawodnika jest bardziej możliwa do ,,wydobycia“ jeżeli gra on w kadrze. Dochodzi do pewnego momentu i przeskoczy go łatwiej jeżeli zdobywa(ł) doświadczenie reprezentacyjne.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.06.2011 o godz. 16:47

paziu Młody aktywista

0
30.06.2011 19:05    #8
Ja mam takiego zawodnika Rogerio 22 lata Brazylijczyk. W mojej Aston Villi w 40 spotkaniach 55 bramek, król strzelców i w ogóle. Ostatnio zaliczył note 10.0 ;) a powołania do kadry i tak brak więc myślę że można je traktować z przymrużeniem oka :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution