Transfery między klubami z tego samego miasta

Dagome Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.07.2011, 11:59    Pytanie
Otóż mój problem wygląda tak:

Grałem już w FM2011 kilkoma klubami, najczęściej były to kluby z Londynu ( bo lubię to miasto ) i najczęściej kariery trwały 2-3 sezony i za każdym razem miałem ten sam problem ( w West Ham, Fulham i Charltonie ). Nigdy nie udało mi się przeprowadzić transferu piłkarza pomiędzy dwoma klubami z Londynu !

Gdy grałem w West Ham to na początku na transfer zgadzali się tylko zawodnicy jednego londyńskiego klubu- Crystal Palace. Myślałem że z poczatku to normalne bo niska reputacja.... ale jak już osiągnąłem reputację kontynentalną i złożyłem ofertę zawodnikowi Fulham ( klub grał wtedy w niższej lidze, nie należy do grona rywali West Ham ) to zawodnik nie był zainteresowany mimo iż go na liste transferową wystawili !!!
Sprawdziłem i transferem nie był zainteresowany praktycznie ( z wyjątkiem zawodników zespołów z League One ) żaden zawodnik z londyńskiego klubu. I bez różnicy czy grał w klubie który należy do rywali Młotów jak Chelsea czy Arsenal ( jak np. wystawieni na listę transferową Rosicky i Żirkow ) czy z zespołów które nie są ich rywalami ( jak Fulham czy QPR, które awansowało ).
Podobnie miałem w Fulham do którego nie mogłem kupować zawodników Arsenalu mimo iż osiągnąłem taką samą reputację jak Arsenal i nie jest on największym rywalem Fulham.

Sytuacja ta mnie trochę denerwuje bo chciałbym do któregoś ze swoich klubów ściagnąć zawodników Arsenalu czy Chelsea których darzę sympatią. Do tego czasem omijają mnie przez to świetne okazje bo wiadomo że te wielkie kluby wystawaiają na liste transferową za grosze świetnych zawodników.
A przecież w prawdziwym futbolu takie transfery są na porządku dziennym. Podam przykład transferów Lamparda i Joe Cola z West Ham do Chelsea, Senderosa z Arsenalu do Fulham, Ashley'a Cole'a z Arsenalu do Chelsea.

Da się coś zrobić żeby móc takie transfery przeprowadzać ???

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.07.2011, 12:02

kvj Partyzant

0
02.07.2011 12:07    #1
Coś masz spieprzone, ja grając Tottenhamem kupiłem bez problemu Nasriego (z Arsenalu, największy rywal) był nzw i na własne życzenie wystawiony na listę

do Legii kupiłem też newgena z Polonii nawet nie był na liście, przyszedł bez problemu
Jeziorak Iława!

wilq1993 Partyzant

0
02.07.2011 12:49    #2
ja jak kolega wyżej, grając arsenalem kupiłem bale i obi mikela bezproblemowo, ale byli wystawieni na własne życzenie ...
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

forzaKuba Partyzant

0
02.07.2011 13:58    #3
Mi do Milanu nie udalo sie nigdy sciagnac zawodnika Interu, nawet Marigi ktory byl wystawiony i niezadowolony, nie chcial prowadzic w ogole negocjacji ;)

Cz4ki Partyzant

0
02.07.2011 14:49    #4
Ja grając MU kupiłem(za darmo) Davida Silve bez problemu. Jednak miałem problem z Balotellim, który mimo iż był wystawiony na listę nie chciał przejść.

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
0
02.07.2011 15:01    #5
Ja nie mam tego problemu, u mnie zawodnicy gdy gram klubami z Polski (głównie z Poznania) swobodnie przenoszą się pomiędzy Lechem i Wartą, ale także w innych klubach nie zauważyłem problemów z tym.

LucasLFC Partyzant

0
02.07.2011 15:18    #6
Ja jak prowadziłem Liverpool udało mi się ściągnąć Fellainiego około 2014 roku. Kwestia pewnie reputacji i charakteru zawodnika. Ciekawe też transfery przeprowadzał Arsenal, bo w 3 sezonie kupili Rooneya i Balotellego co również nie jest łatwym zadaniem.

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.07.2011 15:34    #7
Ten problem występuje chyba jedynie jeżeli dany piłkarz Cię nie lubi lub klubu który prowadzisz.
Mi zdarzyło się prowadząc Arsenal złożenie oferty za Obi Mikela ale sam piłkarz nie chciał, jako że nikt nim nie był zainteresowany został na kolejny sezon. Ja wówczas przeniosłem się do Romy, ale piłkarz nie był zainteresowany rozmowami ze mną mimo że skauci takiego problemu nie sugerowali.
Myślałem wówczas że to problem reputacji bo klub chylił się ku upadkowi, z ciekawości odpaliłem FMRTE i tam ujrzałem że widnieje w jego relacjach jako osoba której nie lubi.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution