Słaba forma, a może za duże pieniądze?

MiceQ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.07.2011, 13:18    Pytanie
Witam wszystkich serdecznie. Od razu przejdę do rzeczy.
Gram właśnie 5. sezon Tottenhamem Hotspur w FM11 i mam taki problem, że moi zawodnicy grają bardzo słaby futbol. O co chodzi głównie? O to, że od poczatku sezonu nie potrafią grać tak jak grali przez poprzednie sezony. Powiem, że wygrałem już wszystko co mogłem [od Premier League po Ligę Mistrzów]. Może to jest jakiś powód tak słabej dyspozycji? Zbyt pewni siebie? Za duże pieniądze? Mam mecze, które potrafią zagrać jak z nut, galaktyczny futbol z przeciwnikiem typu Man Utd, Arsenal, ale reszta meczy to totalna katastrofa. Owszem wygrywają te spotkania, ale w jakim stylu? Fuksiarsko strzelona bramka, albo.. samobójcza. Mecz z Fiorentiną, cały przeważam 2-0 prowadzę i co? Skończyło się 2-2.. No bez przesady i to mnie zaczyna denerwować. Poprzednie sezonu grali bardzo ładnie. Nie wiem czy to spowodowane może być transferami, ale w tym sezonie ściągnąłem tylko Davida de Gea [Bramkarz]. a tak to nikogo więcej.

Doradźcie mi coś, bo mnie już pomału zaczynają denerwować i mam ochotę zmienić klub.. Może za dużo trenują? Może za dużo od nich oczekuję? Nie wiem, nie mam pomysłu.. Wy gracie w to więcej niż ja i mam nadzieję, że jakoś mi pomożecie :))

LucasLFC Partyzant

0
02.07.2011 13:40    #1
Spróbuj dać im odpoczynek od treningów na 3 dni lub na tydzień. Czasem to pomaga, a jeśli to nie pomoże to wejdź w "Interakcje" obecna forma i powiedz tym wszystkim co grają słabo, że nie zadowala Cię ich obecna forma i żądasz poprawy.

MiceQ Partyzant

0
02.07.2011 13:58    #2
Odpoczynek daje im po każdym meczu, bo przez cały sezon co 3 dni gramy.. Spróbuje z odpoczynkiem na tydzień.. A może za dużo co niektórzy zarabiają ?

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.07.2011 14:06    #3
Nie dawaj odpoczynków po każdym meczu. Stosuj rotację albo zmniejsz obciążenia treningowe, jak masz problem z kondycją, bo jeśli będą odpoczywać co 3 dni, to o rozwój będzie ciężko. Co do Twojego kłopotu, to po taki słabszym meczu spróbuj dokonać jakichś zmian, może postawić na młodego, który nie dostaje wielu szans. I daj im luz w rozmowie motywacyjnej. Powiedz, żeby grali na luzie. Po słabszych meczach pomaga to zwykle odbudować drużynę i naprawdę widać skok jakości.
Darkness... for me is where I shine

MiceQ Partyzant

0
02.07.2011 14:10    #4
Sprawdzę zaraz, bo akurat mam meczyk ze słabszą ekipą ode mnie, może pomoże i poprawi trochę grę.
To teraz już wiem, żeby odpoczynków tylu nie robić.

Zymon Partyzant

0
02.07.2011 14:11    #5
Ja zauważyłem że od FM2008 i w zwyż co roku trzeba sie wzmacniac...innni tez rosna w siłe,dokonuja transfery..może twoi zawodnicy wygrali już wszstko i nie maja motywacji?sprubuj ze słapszymi druzynami dac pograc zawodnikom z rezerw lub zdolnym juniorom..jesli to nie pomoże..no cóż..ja w takich przypadkach robiłem czystki w skladzie,paru graczy sprzedawalem,paru kupwałem i było po problemie...
był - będzie - jest zawsze IKS!

Falcon Przodownik pracy

0
02.07.2011 15:11    #6
A jakie morale mają zawodnicy? Ja staram nie wystawiać się zawodników którzy mają niższe morale niż bardzo dobre( chyba że gram jakąś dziurą, i nie mam kogo wystawić). Może jak piszesz mają bajeczne tygodniówki i olewają sprawę delikatnie mówiąc
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

LucasLFC Partyzant

0
02.07.2011 15:16    #7
W sumie możesz wejść w "Ukarz Gracza" i odbierz mu pensję, daj ostrzeżenie za słaby występ.

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.07.2011 15:23    #8
A który sezon grasz tą samą taktyką?
Może czas na zmiany, w taktyce bo przeciwnicy Cię rozgryźli :P
Grając mecze ze słabszymi ekipami problem też polega na tym że ty chcesz wygrać a oni robią wszystko by nie przegrać i często grają wszystkimi w obronie i od czasu do czasu pokuszą się o kontratak co czasem sprawia że przegrywamy :).
A zwróciłeś uwagę może gdzie częściej przytrafiają Ci się te wpadki?

MiceQ Partyzant

0
02.07.2011 16:33    #9
Tzn w jakim sensie, gdzie częściej ? :D W jakich rozgrywkach? ;]
Jak o rozgrywki chodzi to w lidze ;)
No właśnie gram kolejny sezon tą samą.. Bo innej zbytnio nie mam ;/ Chyba, że znacie jakąś ciekawą, która dobrze będzie się spisywała dla Tottenhamu

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.