Utrzymanie się beniaminkiem

Mirkowski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.07.2011, 15:25    Pytanie
Mam takie pytanie, gram obecnie Leeds United 2 sezon FM 2011, w miarę idzie mi tam gra chociaż naprawdę mogłoby być lepiej. Niestety na początku 1 sezonu miałem 0 funduszy i słabe płace, niektórzy to za dużo dostawali chociaż grali poziomem do 3ligi angielskiej. Moim celem jest awansowanie do Premiership, ale... i tu właśnie, nie wiem jak będzie z kasą bo wiadomo starym zespołem, w sensie gracze których mam dobrych do Championship niż Premiership nie będą wyrabiać, a jak wiadomo z kasą lipnie, pewnie dostane 10mln Ł za utrzymanie się w lidze, a ciężko będzie kupić paru dobrych graczy by mogli pomóc w utrzymaniu się w lidze.

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
02.07.2011 15:57    #1
Przed sezonem zagraj kilka meczy z ekipami z ameryki południowej (na wyjeździe) dostaniesz za nie około 150-200 tys ojro. Co podreperuje lekko stan klubowego konta i może uda Ci się przekonać zarząd podczas rozmowy by udostępnili Ci dodatkowe środki :)
Chcąc awansować lub się utrzymać zawsze wypożyczałem młodych utalentowanych od lepszych zespołów, zawsze lepsze wyjście niż sprowadzenie kogoś na stałe bo często nie trzeba pokrywać w 100% ich pensji a i jako że są młodzi to też kokosów nie zarabiają.
Kolejnym wyjściem jest przejrzenie graczy bez kontraktów (jak wiadomo jest ich mnóstwo) najlepiej patrzeć po występach w reprezentacji i NIE sugerować się wiekiem. Grając o utrzymanie nie można wybrzydzać.
A metodą na dłużej sprowadzanie piłkarzy kończącym się kontrakty i sprzedaż po roku. Kilka baniek można tak zarobić.
I zwróć szczególną uwagę przy podpisywaniu kontrakty na klauzule !!! bo niektórzy mają co roku podwyżkę o te 15% a to dla Ciebie dość znaczne kwoty. To samo tyczy się premii za występy.

W rozmowach z piłkarzem możesz go poprosić o obniżenie oczekiwań finansowych czasem pomaga.
Ogranicz swój skład do minimum, nawet jeżeli miałby to oznaczać sprzedawanie piłkarzy za 0, bo w przeciągu roku można wiele zaoszczędzić.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
02.07.2011 16:09    #2
Ja mogę powiedzieć tylko tyle, wypad z tymi dziadami! Zostaw Howsona Johnsona, Snodgrassa, Schmeichel na pół roku, potem go opchnij bo przecież jest Alex Smithies za groszę. Ja gram Leeds bodaj 4 sezon, masz jakieś pytania to odezwij się na GG.
Tanio możesz mieć Vanden Borre i tego napastnika z Sofii. Dembele?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.07.2011 o godz. 16:10

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

LucasLFC Partyzant

0
02.07.2011 18:26    #3
Dembele jest cieniutki strasznie... przynajmniej u mnie cieniował i głupio faulował[przez wysoką agresję bodajże 18.] Ja jak grałem Ipswich to wypożyczyłem Pacheco, Boyate paru z WT i nie było tak źle, bo po barażach awansowałem do BPL. Spróbuj z Pacheco, Boyatą.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.07.2011 o godz. 18:27

Falcon Przodownik pracy

0
02.07.2011 18:39    #4
Szukaj też graczy po drużynach rezerw. Nie chodzi mi że masz kupić jakieś drewno,ale często są tam gracze którzy nie mieszczą się w składach, i mają ustawioną cenę wyjściową na śmiesznie niską. Ja raz do Torino kupił kolesia który był wart 7 mln za 450 tys. Oczywiście był u mnie gwiazdą drużyny.Niestety jest to bardzo czasochłonna zabawa.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Mirkowski Partyzant

0
03.07.2011 00:06    #5
[quote=Falcon]Szukaj też graczy po drużynach rezerw. Nie chodzi mi że masz kupić jakieś drewno,ale często są tam gracze którzy nie mieszczą się w składach, i mają ustawioną cenę wyjściową na śmiesznie niską. Ja raz do Torino kupił kolesia który był wart 7 mln za 450 tys. Oczywiście był u mnie gwiazdą drużyny.Niestety jest to bardzo czasochłonna zabawa.[/quote]

Właśnie tak robię, na razie mam 2 sezon tak o mi idzie i wkurwiam się trochę jak przegrywam wtedy gdy jestem faworytem, obecnie mam okienko zimowe ściągnąłem parę dobrych graczy za grosze bo byli "nagle" na sprzedaż i w rezerwach z Premiership! oczywiście skład mam trochę duży ale jakoś ogarnę... do tego ten problem z taktyką, wkurwia mnie to.

raul.7 Partyzant

0
03.07.2011 02:07    #6
Wypożycz Kakutę (Chelsea na bank się zgodzi), gra bardzo ofensywnie w zależności od taktyki. Dobre dokręcane strzały do bramki. Druga opcja to tak jak koledzy piszą: Dedryck Boyata ale z nim ciężko - u mnie nie chciał przyjść na wypożyczenie do Southamptonu.

sebastiano399 Partyzant

0
19.07.2011 21:59    #7
Z tymi wypożyczeniami to jest ciężka sprawa bo w poprzednich wersjach dało się naciagac wielkie kluby na wyp. za darmo i za mały procent pensji. W tym Fm niestety tak nie jest za dobrych do wyp. trzeba płacic.

Mirkowski Partyzant

0
20.07.2011 23:01    #8
niekiedy trzeba płacić za wypożyczenie, ale jeden myk jest który stosuje od wersji 2009, po prostu jeżeli chce np. Man Utd czy Chelsea i itp. wypożyczyć kogoś TO...! po prostu manager danej drużyny musi CIEBIE lubić :) dobra sprawa, bo potem chętniej się przekona do transferu np. danego zawodnika za tanie pieniądze. Dobra ale powiedzmy wypożyczyliśmy paru, niektórych wolnych i dobrych zakontraktowaliśmy i co dalej? Uda nam się zdobyć ligę ale kasa... dalej mało kasy na nowy sezon np. w Premiership gdzie kluby takie jak Man Utd Arsenal Chelsea Liverpool no i Man City które ma w ciul kasy oraz Tottenham gdzie ma świetną kadrę... no nie da rady z nimi wygrać, prędzej zremisować u siebie. Jeszcze tego nie dokonałem ale myślałem.

Powiedzmy, że gram Leeds, zostałem mistrzem Championship, wcześniej przed sezonem dobrych graczy tzn. no gwiazdy Champ. wykupiłem i zgrali się przez rok to czy chłopaki z takim zgraniem dadzą radę w Premiership przeciwko potęgom? :)

Mar1992 Przodownik pracy

0
20.07.2011 23:53    #9
Właśnie awansowałem Le Mans z Ligue Deux do Ligue Une i mimo słabego, jak na warunki Ligue 1, składu, dałem radem się utrzymać właśnie dzięki temu, że zespół był zgrany (na transfery dostałem 12 mln., przeprowadziłem dwa transfery) i dobrze rozumiał taktykę. W rozumieniu się (tj. zgranie zawodników)
i taktyki tkwi moc o której mówił mistrz Yoda. :) Za duża rotacja w składzie (transfery) często bywa zgubna.
PS Zająłem 6 miejsce.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.07.2011 o godz. 23:54

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.